Bence aşırı kişisel bir soru. Valorant'ta immoyum. CS'de seçkinde 18.000 civarı elom var. İkisi de ayrı zevk veriyor. CS'de hileler oyun kalitesini düşürüyor. Valorant'ta ise kitle. İkisinin de farklı artısı ve eksisi var. Şahsen birini seçmek çok zor. Ama ben aim odaklı oynayan biri olduğum için CS2 biraz daha ön planda.

Valorant iyidir hoştur ama kesinlikle CS2 kadar iyi olamaz. Birçok nedeni var bunun. Mesela CS2'nin iyi yanları kimine göre çok az kimine göre fazla olsa da ek gelir getirisi var Valorant'ta böyle bir şey legal olarak mümkün değil diye biliyorum, CS2 yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip( CS:GO, CS1.6, CS Source, nexon zombies),Valorant ise maksimum 5 yıllık bir oyun arada 4 kat falan fark var, CS2 anlık oyuncu sayısı minimum 1-1 buçuk milyon civarı oyunu yıllardır kimse hatrı sayılır bir süre boyunca tahtından indiremedi. Steam'de her zaman en çok oynananda birinci sırada oluyor ve ikinci olan oyunla arasında genelde minimum 500-700 bin oyuncu farkı oluyor, espor konusunda Valorant'tan çok daha iyi ve global, zamanında CS 1.6'yı sık sık oynayan birisiydim(o dönemin sonlarına doğru başlamıştım CS'ye sanırım).ama iyi yanları kadar kötü yanları da var elbette. Mesela hile sorunu özellikle seçkin devre dışıyken her 10 maçın en az 5'inde falan denk geliyor ama seçkin aldıktan sonra 10 da belki 1'e falan düştü bende ayrıca oyunda TR serveri yok bu da pingin gereğinden fazla olmasına neden oluyor, optimizasyonu rezalet.

İkisi farklı oyunlar karşılaştırmak mantıksız olur. Silah ile ateş ediliyor diye kıyaslama yapılması amatörlük bana göre.
İkisi de 5v5 COMPETITIVE FPS aslında. Valorant sadece skill getiriyor buna ek olarak. Temelde aynılar o yüzden karşılaştırılmaları çok normal.