Dediklerinizi yaptım ama vgk.sys dosyasını bulamadım, nasıl seçeceğim?
Dediklerinizi yaptım fakat düzelmedi. Bende Riot Game ekibine sorunu ve dosyaları bildirdim. 2 farklı çözüm önerdiler olmadı. En sonunda üçüncü çözümde sonuç aldım ve sorunsuz oyun açılıyor.
1. Çözüm Önerisi:
Kod:
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni aç. (Windows aramaya "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" yazman yeterlidir.)
"Bilgisayar\HKEYLOCALMACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options" yoluna ilerle.
"DevOverrideEnable" isimli kaydın değerini "0" olarak belirle.
Eğer bu isimli bir kayıt görünmüyorsa, sağdaki beyaz boş alana sağ tıkla ve Yeni > DWORD (32bit) değeri kayıt oluştur.
Oluşturduğun kaydın ismini "DevOverrideEnable" yap ve değerini "0" olarak gir.
C:\Windows konumuna gidip vgkbootstatus.dat dosyasını bul ve bu dosyayı sil.
Bilgisayarını Yeniden Başlat seçeneği ile başlat lütfen.
2. Çözüm Önerisi:
Kod:
Öncelikle VALORANT ve Vanguard'ı sisteminden tamamen kaldır ve sonraki işlemleri yapana kadar tekrar yükleme.
Windows Tuşu + R tuşuna bas.
Çalıştır ekranında appdata yaz.
Local, LocalLow ve Roaming içindeki VALORANT ve Riot Games kalıntılarını sil.
Daha sonra C:\Program Files (x86) klasörüne gir. Oradaki Riot Games ve VALORANT kalıntılarını sil.
Sonra C:\Program Files klasörü gir ve VALORANT ve Riot Games kalıntılarını sil.
Daha sonrasında,
Windows Tuşu + R yap ve karşına gelen ekrana cmd yazıp Enter tuşuna bas.
Karşına CMD ekranı gelecek(siyah bir ekran)
Alttaki görev çubuğunda bunun simgesine sağ tıkla ve Görev Çubuğuna Sabitle seçeneğine bas. Sonrasında bu CMD ekranını kapat.
O sabitlediğin simgeye sağ tıkla ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğine bas
Sonrasında şu komutu yazıp Enter tuşuna bas: sfc /scannow
Sonrasında bilgisayarını yeniden başlat.
Sonrasında,
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth yazıp Enter'a bas.
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth yazıp Enter'a bas.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazıp Enter'a bas.
Bunları yaptıktan sonra;
bcdedit.exe yazıp Enter'a bas.
bcdedit /set testsigning OFF yazıp Enter'a bas.
bcdedit.exe /set nointegritychecks OFF yazıp Enter'a bas.
Bilgisayarını yeniden başlat.
Bunlardan sonra C:\Riot Games klasörünün içerisinde bulunan Riot Client dosyasını sil lütfen. Sonrasında da buradaki linkten oyunun kurulum dosyasını yeniden indir lütfen. Kurulum yaptıktan sonra oyuna girmeyi deneyebilirsin.
2. Çözüm Önerisi:
Ben oyuna bellek bütünlüğünü kapatarak giriyordum. riot games MSI center sil bellek bütünlüğü kapatarak oyuna gir dedi. Bende zaten bellek bütünlüğü kapalı deyince bende MSI Center silip bellek bütünlüğünü zaten kapalı olduğu için eski haline alarak açtım. Sonra pc yeniden başlattıktan sonra oyun sorunsuz açıldı. Umarım birisini işine yarar diyerekten buraya tüm çözümleri gönderdim. İyi günler.