S C O

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir Valorant'a girmiyorum. Zaten oyunu bilgisayarımdan sildim. Aradan geçen sürede çok fazla şey değişmiş. Arayüze Prime havası katmışlar, hoş olmuş, yalan yok. Ancak benim açımdan bunlar yetersiz kalıyor.

Valorant oynarken, mesela dereceli maçlarda, 7-8 yaşındaki bir oyuncu sırf kendisine skin atmadın diye oyunu trolleyebiliyor. Ya da takım içinde bir tartışma yaşandığında, "Sen misin bana bunu söyleyen? Bak gör, size oyun oynatmayacağım." diyerek toksiklik yapıyor. Ben de artık bu olaylardan sıkıldığım için oyunu sildim.

Söylediklerim tamamen şahsi fikrim. Katılıp katılmayacağınız konusunda hiçbir fikrim yok. Ben CS:GO'ya başladım ve son 1-2 yıldır ağırlıklı olarak onu oynuyorum. Tabii ki CS:GO'da da trol yapan, toksik davranan insanlar var. Ancak en azından oyunu sabote eden bir oyuncu oylamayla atılabiliyor. Böylece maçta 5-4 geriye düşsek bile en azından maçı kazanabiliriz düşüncesiyle mücadele eden oyuncularla devam edebiliyorsunuz.

Bundan 2-3 gün önce başıma gelen bir olayı anlatayım. T tarafındaydık. Takımdaki bir oyuncu C4'ü kurmuyor, takım arkadaşlarını sıkıyor, flaş atıyor ve benzeri şeyler yapıyordu. Skor 6-0 gerideyken oyuncuyu oylamayla attık. Ardından bir şekilde skoru 6-6'ya getirdik ve CT tarafına geçtik. Karşı takımın oyuncularından biri de maçtan ayrılmıştı. Sonuç olarak maçı 16-14 kazandık.

Demek istediğim şu: Elbette CS:GO'da da sorunlu oyuncular var ama en azından maçı sabote eden bir oyuncudan kurtulup mücadeleye devam etme şansınız olabiliyor. Valorant'ta ise sırf bir oyuncuya skin atmadınız diye maçınızı mahvedebilen insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Benim açımdan oyundan soğutan en büyük etkenlerden biri de bu.