Ah... Şu "live service" oyunlar. Genelde bu oyunların yakıtı sizin habire hırslanıp yukarı çıkıyormuş izlenimi vererekten geliyor. Siz de yukarı çıktıkça oyun sizden daha fazla zamanınızı ve tabii ki de paranızı ayırmanızı istiyor (Valorant her ne kadar P2W olmasa bile, eh yani, kozmetikler de bir şey sayılır), zira bunları yapan oyun stüdyoları için sizin oyunda kaldığınız her dakika kendilerine kâr ettiriyor. Tabii bu süreçte oyun oynadığınızı sanarken aslında yavaş yavaş ruhsal sağılığınız çöküyor.

Ayrıca... bu tür oyunlar özellikle "geri dönmeniz" için tasarlanır. Gerek sosyal çevreden gerekse de anlık bir can sıkıntısıyla tekrardan kendinizi bu oyunlarda bulabilirsiniz.

Yerinizde olsam, kesinlikle bırakırdım. Bu oyunlar size keyif vermek için değil, sadece sırf tatmin (ya da hırs) vermesi için tasarlanmıştır. Bunlar bile tek başına kötüyken bir de ailenizi diğer insanların ağızında meze etmenin bir mantığı yok. Gerçekten bu iletişim meselesi berbat işliyor bu tür oyunlarda.

LoL'ü oynamayı anlarım en azından türünün en kendini yenileyen oyunu ve başarılı örneği. Valorant oynamak nedir? Riot bünyesinde olmasa Alpha'da ilgisizlikten kapanacak kadar kalitesiz bir oyunu oynayıp annenizi, kardeşinizi meze yapmanın manası nedir? Silin bir daha da yüklemeyin.

LoL'ü oynamayı anlarım en azından türünün en kendini yenileyen oyunu ve başarılı örneği. Valorant oynamak nedir? Riot bünyesinde olmasa Alpha'da ilgisizlikten kapanacak kadar kalitesiz bir oyunu oynayıp annenizi, kardeşinizi meze yapmanın manası nedir? Silin bir daha da yüklemeyin.
Hayatımda gördüğüm en kötü vuruş mekaniğine sahip.

Bak dostum naçizane fikrim gel Rust'a başla hayatın olsun.

Ellerim titriyor sövmeden nasıl anlatacağım bilmiyorum ama bu oyun hem benim takımıma hem düşmana ne kadar Allah'sız, kitapsız, ağzı bozuk varsa yolluyor. Bozgun yazısı görmekten bıktım kazansak bile zevk vermiyor. Trolü ayrı hilesi ayrı. İşte bende bu Allah'ın belası oyunu silip acıma son mu versem diyorum. Ne dersiniz?
Yıllardır Riot denen şirketin servis oyunları yüzünden insanların sinir katsayıları arşa çıktı, mental sağlıkları yerlerde. LoL TR chatinde insanların ahlaki değerleri kalmadı. Tamamen toplumsal çürümeye yol açan bir şirketin oyununu bırakmayı düşünüyorsanız mantıklı bir karar.