ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Bildiğiniz üzere oyun, 16:9 formatıyla sınırlandırılmıştır. Oyun içerisinde esneme (stretch) yapılmamaktadır. Bunun için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.

1. yöntem:
Çözünürlük 1568x1080 veya 1280x882 olarak ayarlanır. Aygıt Yöneticisi'nden monitör devre dışı bırakıldığında oyun 4:3 formatına döner.

2. yöntem:
Aygıt Yöneticisi'nden monitör devre dışı bırakılır. Oyun, pencereli tam ekran moduna alınır ve doldur seçeneği işaretlenir. Bu işlemi oyun içerisindeyken yapıp oyunu alta alarak çözünürlüğü değiştirmek gerekir. Bu şekilde true stretch elde edilmiş olur.

1. soru:
Aygıt Yöneticisi'nden monitörü devre dışı bırakırsak, oyun içerisinde geç görme, input lag veya gecikme yaşanır mı?

2. soru:
Aygıt Yöneticisi'nden monitörü devre dışı bırakmak ne gibi değişiklikler sağlar?

3. soru:
Valorant bu çözünürlüklere uygun olmayabilir mi?

Monitörü devre dışı bırakmakta sorun yok ama "Pencereli Mod"da oynamak zorunda kalırsan gecikme hissedersin. Tam ekranda, Winexp gibi 3. parti tool'lar kullanarak yapabiliyorsan lag olmaz.

1)Minimum 1.5 senedir kullanıyorum. Geç görme,input lag vs yaşamadım.
2)Oyunun monitörü görmemesini sağlıyor, böylece masaüstü çözünürlüğü entegre oluyor.
Başka bir işlevi varsa da bilmiyorum.
3)Uygun olmayan çözünürlükler tabiki var. Bazı çözünürlükler üstten ve alttan black bar yapıyor.

1)minimum 1.5 senedir kullanıyorum. Geç görme, input lag vs yaşamadım.
2)oyunun monitörü görmemesini sağlıyor, böylece masaüstü çözünürlüğü entegre oluyor.
Başka bir işlevi varsa da bilmiyorum.
3)uygun olmayan çözünürlükler tabii ki var. Bazı çözünürlükler üstten ve alttan Black bar yapıyor.

Hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz? Yanlış anlamaz iseniz günlük oynama süreniz ve rankınız nedir?

Hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz? Yanlış anlamaz iseniz günlük oynama süreniz ve rankınız nedir?
Son 3-4 aydır çalıştığım için sürem azaldı. Yüce 1-2-3 git gel yapıyorum sürekli. Sıkıldım oyundan zaten.
Bu sezon yüce1 attı sürekli girmiyorum. 1568x1080 kullanıyorum. Ama isterseniz 1566x1080 kullanmayı deneyebilirsiniz bir ara denemiştim.

Son 3-4 aydır çalıştığım için sürem azaldı. Yüce 1-2-3 git gel yapıyorum sürekli. Sıkıldım oyundan zaten.
Bu sezon yüce1 attı sürekli girmiyorum. 1568x1080 kullanıyorum. Ama isterseniz 1566x1080 kullanmayı deneyebilirsiniz bir ara denemiştim.

Denediğim çözünürlük teşekkür ederim tavsiyeniz için.