RundownEge

Çalışkan
Arkadaşlar bundan 2, 2-5 yıl önce hesabımı satmıştım. Bugünlerde tekrardan başlama kararı aldım. Valorant'ı o bıraktığım süre içerisinde de CS2 oynadım. Yaklaşık 500 saate yakın bir oyunum var. Orta bir oyuncuyum. Kimi zaman çok iyi oynarım, kimi zaman iyi oynayamadığım zamanlar oluyor.

Sorunum şu;

1 aydır ne CS'de, ne de Valorant'ta 10 kill üzerine çıkamadığım durumlar oluyor. Bir gün 5 maç girsem o 5 maçta toplasam 30 falan vuruyorum. Ne yapsam düzeltemiyorum kendimi. Dua okuyup bile oyuna girmeyi denedim ama nafile. Dün bir oyunda 5-21-5 gittim resmen. Öncesinde gayet iyi bir oyuncu olmama rağmen şu sıralarda neden bu kadar kötü oynadığımı anlayamıyorum. Kendimi geliştirmek adına ne yapabilirim? Önerileriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bundan 2, 2-5 yıl önce hesabımı satmıştım. Bugünlerde tekrardan başlama kararı aldım. Valorant'ı o bıraktığım süre içerisinde de CS2 oynadım. Yaklaşık 500 saate yakın bir oyunum var. Orta bir oyuncuyum. Kimi zaman çok iyi oynarım, kimi zaman iyi oynayamadığım zamanlar oluyor.

Sorunum şu;

1 aydır ne CS'de, ne de Valorant'ta 10 kill üzerine çıkamadığım durumlar oluyor. Bir gün 5 maç girsem o 5 maçta toplasam 30 falan vuruyorum. Ne yapsam düzeltemiyorum kendimi. Dua okuyup bile oyuna girmeyi denedim ama nafile. Dün bir oyunda 5-21-5 gittim resmen. Öncesinde gayet iyi bir oyuncu olmama rağmen şu sıralarda neden bu kadar kötü oynadığımı anlayamıyorum. Kendimi geliştirmek adına ne yapabilirim? Önerileriniz var mıdır?
Sorununuzu anlıyorum. Oyun performansınız üzerindeki dalgalanmalar birçok faktöre bağlı olabilir. İşte Valorant’ta aim geliştirmek ve genel performansınızı artırmak için uygulayabileceğiniz adım adım öneriler:

1. Ayarlarınızı Gözden Geçirin

- Hassasiyet Ayarı: DPI ve oyun içi hassasiyet ayarlarını kontrol edin. Genellikle 400-800 DPI tercih edilir.
- Maksimum Hız: Oyun içi sensör hızını düşük tutun, 1.5-3.0 arası bir hassasiyet genellikle tercih edilir.

2. Isınma Rutini Oluşturun

- Aim Lab veya Kovaak's gibi aim geliştirme araçları kullanarak 15-30 dakikalık bir ısınma rutinine başlayın.
- Hedef alıştırmaları yapın: Flick atışlar, takip atışlar ve hedefe odaklanma gibi.

3. Oyun İçi Dikkat Dağıtıcıları Azaltın

- Gürültü Kontrolü: Oyun sırasında sessiz bir ortam sağlamaya çalışın.
- Dikkat Dağıtan Uygulamalar: Oyun oynarken gereksiz uygulamaları kapatın.

4. Oyun Oynarken Analiz Yapın

- Demolarınızı İzleyin: Kendi oyun kayıtlarınızı analiz edin, hatalarınızı görün.
- Ölçüm Yapın: Oyun oynarken kaç atış yaptığınızı ve ne kadarının hedefi vurduğunu not edin.

5. Strateji ve Takım Oyunu

- Takım Arkadaşlarınızla İletişim: Takım arkadaşlarınızla koordineli hareket edin, iletişimi artırın.
- Rollerinizi Belirleyin: Oyundaki rolünüzü net bir şekilde belirleyin ve ona göre oynamaya çalışın.

6. Mental Sağlık

- Geçmiş Başarısızlıklardan Bugüne Odaklanın: Olumsuz düşüncelerden uzak durarak daha pozitif bir yaklaşım sergileyin.
- Dinlenme ve Kendi Kendinize Zaman Ayırma: Gerekirse bir süre oyundan uzaklaşın, zihninizi dinlendirin.

7. Pratik ve İstikrar

- Düzenli Oyun: Haftada birkaç gün düzenli olarak oyun oynamaya çalışın, ancak aşırı oynamamaya dikkat edin.
- Hedef Belirleme: Küçük hedefler koyarak ilerlemenizi takip edin, örneğin her oyun ortalaması 10 kill yapmak gibi.

Bu önerileri uygulayarak zamanla performansınızı artırabilirsiniz. İyi şanslar!

Aim geliştirmek için Aimlab'de bir sürü Valorant ile ilgili antrenman var. Topu takip etme, nihai vuruş, hızlı vuruş, hassas vuruş. Bunlarda geliştikçe aim de gelişiyor. Ben Valorant'ı bazen sinirlenip bırakıyordum, tekrar başladığımda Aimlab'de 5-10 antrenman yapıyordum tekrar düzene oturuyordu.

Ayrıca 2+ yıl oynamamışsın yani. Ben 2 hafta aim içermeyen oyun girsem direkt kas hafızam gidiyor.