ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, Valorant oynuyorum, problem yaşıyorum; gecikme hissi var gibi, rakiplerimi gördüğüm anda ölüyorum. Prefire atılan yerlerde durmaktan bahsetmiyorum, oyunumda büyük bir gecikme problemi var. 700-800, yer yer 600 FPS alıyorum.

Ekipmanlarım:
  • 540Hz BenQ monitör
  • Wooting 80HE klavye
  • Artisan FX Ninja Soft mouse pad
  • Razer V4 Pro mouse
  • Logitech G PRO X 2 Lightspeed kulaklık
Bunları kullanıyorum. Default Windows, Custom OS, her şeyi denedim. Monitör ASUS 540Hz vardı, onu değiştim. Birçok mouse, klavye, kulaklık, hatta USB4 kablo aldım dongle için; yine aynı sonuçlar. Monitör kablosu, ekran kartı, RAM, anakart, PSU, işlemci, modem, internet sağlayıcısı; her şeyi değiştim. Bu sorun başka şehirdeyken de vardı, şehir de değiştirmiş bulundum. Birçok BIOS ayarı, her şeyi denedim. Her şeyim güncel; BIOS, Windows, ekipmanların firmware'i, bütün her şey güncel. Akım korumalı priz bile aldım, CAT7 kablo aldım Ethernet için. Değişmediğim tek şey kasa ve sıvı soğutma. Kasanın Power SW ve Reset SW dışında hiçbir soketi bağlı değil. Bütün RGB ışıklarını iptal ettim, egzoz fanını iptal ettim, kasanın fanlarını iptal ettim, sıvı soğutmadan gelen RGB'yi iptal ettim, sıvı soğutmanın fan çoklayıcısını bile iptal ettim. Anakarta tek tek fanları bağladım. RAM 1-1 mod, her şeyi denedim; sorunum çözülmedi. Ne yapmam gerek? Lütfen bilgili birilerini etiketler misiniz? Haberlere çıkacağım artık, çok canımı sıkmakta, psikolojimi bozmaya başladı.

Sistem özelliklerim:
  • R7 9800X3D
  • RTX 5070
  • 64 GB CL30 Hynix A-die RAM
  • 850W 80 Plus Gold PSU
  • ASUS TUF X870E Wi-Fi 7 anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimsenin size kolsuz dediği yok zaten fakat sorununuz input lag değil. Networkünüzde de sorun yoksa placebo yaşıyorsunuz gibi, olmayan bir sorunu kendinize sorun etmişsiniz yani. Neden böyle diyorum diyorsanız bunlar herkesin başına gelen şeyler. Gördüğün anda ölmeler çoğu zaman e-sporcuların bile başına geliyor. Kaldı ki yüksek eloda oynuyorsunuz, bu tarz vakalar Gold plat eloda oynayan smurflerin bile başına geliyor immoda sık yaşamanız çok daha olası.
Fazla kasıyorsun kendini, sisteminde herhangi bir sorun yok. Relaks ol. Bir gün bende dünyadaki en şanssız insan olup herkesten tek yiyorum. Ertesi gün böyle olmuyor. Herkesin başına gelen bir durum yani bu.
"Call it a day" deyip oyundan çık, ertesi gün gir böyle durumlarda.

Diğer gün de aynı, ben çıldırmak üzereyim. 2-3 paket sigara içiyorum sinirden; artık sinir sistemimde sorun olduğunu düşünüp su içmeme dikkat etmeye başladım.

@ggbye Her günün aynı olamaz, kendin immo 3 olduğunu söylüyorsun. Her round sen daha görmeden kafana tek yiyip ölsen, Silver'a doğru yol almıştın şu ana dek.
Metrikler yalan söylemez. Sisteminde en azından input lag sorunu yok, bu kesin. Zaten belli bir şeyden şikayetin de yok; sadece rakibin seni daha erken gördüğünü, bunun input lag kaynaklı olduğunu düşünüyor(dun). Böyle bir durum yok.
Tracker atma şansın var mı? Birlikte maçlarına bakalım, seninki tamamen psikolojik; kafanda kuruyorsun "benim sistemde bu sorun var" vs. vs. diye. Kötü oyuncu da değilsin, immo 3 olduğunu söylüyorsun. Mental ve psikolojiye kalıyor gerisi.
Senin de karşıdaki adama tek atmışsın gibi gözüktüren, adamın kafasında soru işaretleri bıraktıran birçok vuruşun vardır, böyle düşün.

Diğer gün de aynı, ben çıldırmak üzereyim. 2-3 paket sigara içiyorum sinirden; artık sinir sistemimde sorun olduğunu düşünüp su içmeme dikkat etmeye başladım.

CS2 gir, aynı sorun yoksa sorun Valorant'tadır. Yine varsa durum ciddi olabilir. Soğutucu, sistemde gecikmeye herhangi bir şekilde etki etmiyor; değişiklik yapmana hiç gerek yok.

Bahsettiğiniz problem çözebileceğiniz bir şey değil. Bu bir tek sizin başınıza gelmiyor, bütün herkesin başına geliyor. Bilgisayarınızda bir parça değiştirmek vs. bu sorunu asla düzeltmeyecek.

@ggbye her günün aynı olamaz kendin immo 3 olduğunu söylüyorsun. Her round sen daha görmeden kafana tek yiyip ölsen silvera doğru yol almıştın şu ana dek.
Metrikler yalan söylemez. Sisteminde en azından input lag sorunu yok, bu kesin. Zaten belli bir şeyden şikayetinde yok, sadece rakibin seni daha erken gördüğünü, bunun input lag kaynaklı olduğunu düşünüyor(dun). Böyle bir durum yok.
Tracker atma şansın var mı birlikte maçlarına bakalım, seninki tamamen psikolojik kafanda kuruyorsun benim sistemde bu sorun var vs. Diye. Kötü oyuncu da değilsin immo 3 olduğunu söylüyorsun. Mental ve psikolojiye kalıyor gerisi.
Seninde karşıdaki adama tek atmışsın gibi gözüktüren, adamın kafasında soru işaretleri bıraktıran birçok vuruşun vardır, böyle düşün.

https://tracker.gg/valorant/profile/riot/MaMi#weARE/overview?platform=pc&playlist=competitive&season=4c4b8cff-43eb-13d3-8f14-96b783c90cd2 Buyurun hocam, tracker şu an kadar 1.06; benim için düşük bir değer. Oyun oynama hevesim gram yok, normalde 1.30-1.40 arası oynarım. HS oranım da şu an 44.6, o da %51-%53 arasında.

Bahsettiğiniz problem çözebileceğiniz bir şey değil. Bu bir tek sizin başınıza gelmiyor, bütün herkesin başına geliyor. Bilgisayarınızda bir parça değiştirmek vs. bu sorunu asla düzeltmeyecek.

Neler yapabilirim, bir fikriniz var mı?

Sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. E-sporcu'ların çoğu bile bu durumdan şikayetçi fakat kimse çözüm bulamıyor. Bazı maçlarda yaşarsınız, bazı maçlarda yaşamazsınız.

Hayatımda tüm oynadığım oyunlarda istediğim yerlere geldim; ilk defa böyle sorunlar yaşıyorum. Yarın DDR4 bir sistemim var, onu çalıştırıp bakacağım aynı sorunlar var mı diye.

Hayatımda tüm oynadığım oyunlarda istediğim yerlere geldim; ilk defa böyle sorunlar yaşıyorum. Yarın DDR4 bir sistemim var, onu çalıştırıp bakacağım aynı sorunlar var mı diye.
DDR4 ile denemeniz de işe yaramayacak. Bu tamamen oyun ve internetiniz ile alakalı bir durum. Desync asla tamamen çözülemez; ancak aldığınız ping ve bağlandığınız sunucudaki ara yollar stabil olursa o zaman daha az hissedersiniz.

DDR4 ile denemeniz de işe yaramayacak. Bu tamamen oyun ve internetiniz ile alakalı bir durum. Desync asla tamamen çözülemez; ancak aldığınız ping ve bağlandığınız sunucudaki ara yollar stabil olursa o zaman daha az hissedersiniz.

İnternet altyapımı değiştirdim, başka şehre geldim, buradaki sağlayıcımı değiştirdim, router değiştirdim. Başka değiştirmem gereken şey benimle ilgili olarak ülke olmalı veya oyunu kabullenmek. İzlediğim oyuncuları analiz ediyorum; gerek kendi oyunumda gerek yayıncılar olsun, moment peek ve hareketlerine benim kadar dikkat etmiyorlar. Bazen izleyince öyle şaşkınlık geçiriyorum ki nasıl olabilir? Öz güvenleri tam mı desem, umursamaz mı desem? Ben biliyorum ki karşımda cross koyan adama peek attığım zaman öleceğimi, sanki karşımdaki oyuncular hep duvar izliyor gibi o kadar eminler ki. Avantajsız peek attığım zaman direkt ölüyorum; bundan kastım flash peek, double peek.

İnternet altyapımı değiştirdim, başka şehre geldim, buradaki sağlayıcımı değiştirdim, router değiştirdim. Başka değiştirmem gereken şey benimle ilgili olarak ülke olmalı veya oyunu kabullenmek. İzlediğim oyuncuları analiz ediyorum; gerek kendi oyunumda gerek yayıncılar olsun, moment peek ve hareketlerine benim kadar dikkat etmiyorlar. Bazen izleyince öyle şaşkınlık geçiriyorum ki nasıl olabilir? Öz güvenleri tam mı desem, umursamaz mı desem? Ben biliyorum ki karşımda cross koyan adama peek attığım zaman öleceğimi, sanki karşımdaki oyuncular hep duvar izliyor gibi o kadar eminler ki. Avantajsız peek attığım zaman direkt ölüyorum; bundan kastım flash peek, double peek.
Bu sorunun ülke ile alakası yok. Blurbuster gibi forumlara bakarsanız dünyanın her yerinde bu sorunu yaşayan insanlar var. Ben buna kendi adıma inanmıyorum ama yaşadığınız sorunun elektrik kaynaklı olduğunu söyleyen insanlar da var. Oyunu gece saatlerinde oynamayı deneyebilirsiniz. Ya da bu sorunu yaşadığınız farklı bir oyun varsa interneti tamamen kesip botlarla oynayın.