ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, Valorant oynuyorum, problem yaşıyorum; gecikme hissi var gibi, rakiplerimi gördüğüm anda ölüyorum. Prefire atılan yerlerde durmaktan bahsetmiyorum, oyunumda büyük bir gecikme problemi var. 700-800, yer yer 600 FPS alıyorum.

Ekipmanlarım:
  • 540Hz BenQ monitör
  • Wooting 80HE klavye
  • Artisan FX Ninja Soft mouse pad
  • Razer V4 Pro mouse
  • Logitech G PRO X 2 Lightspeed kulaklık
Bunları kullanıyorum. Default Windows, Custom OS, her şeyi denedim. Monitör ASUS 540Hz vardı, onu değiştim. Birçok mouse, klavye, kulaklık, hatta USB4 kablo aldım dongle için; yine aynı sonuçlar. Monitör kablosu, ekran kartı, RAM, anakart, PSU, işlemci, modem, internet sağlayıcısı; her şeyi değiştim. Bu sorun başka şehirdeyken de vardı, şehir de değiştirmiş bulundum. Birçok BIOS ayarı, her şeyi denedim. Her şeyim güncel; BIOS, Windows, ekipmanların firmware'i, bütün her şey güncel. Akım korumalı priz bile aldım, CAT7 kablo aldım Ethernet için. Değişmediğim tek şey kasa ve sıvı soğutma. Kasanın Power SW ve Reset SW dışında hiçbir soketi bağlı değil. Bütün RGB ışıklarını iptal ettim, egzoz fanını iptal ettim, kasanın fanlarını iptal ettim, sıvı soğutmadan gelen RGB'yi iptal ettim, sıvı soğutmanın fan çoklayıcısını bile iptal ettim. Anakarta tek tek fanları bağladım. RAM 1-1 mod, her şeyi denedim; sorunum çözülmedi. Ne yapmam gerek? Lütfen bilgili birilerini etiketler misiniz? Haberlere çıkacağım artık, çok canımı sıkmakta, psikolojimi bozmaya başladı.

Sistem özelliklerim:
  • R7 9800X3D
  • RTX 5070
  • 64 GB CL30 Hynix A-die RAM
  • 850W 80 Plus Gold PSU
  • ASUS TUF X870E Wi-Fi 7 anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant ayarlarında oyun içi gecikmeyi gösteren istatistikler var. Game Latency, Game to Render latency, Render Latency gibi. Bu metrikleri açıp ekran görüntüsü gönderir misin? Input lag kaynaklı mı sorun yaşıyorsun belli olur.

1767473404946.webp

Buyurun hocam.

Modern sistemlerde input lag artık ters çalışabiliyor. Bu yüzden Half-Life gibi FPS oyunlarını Windows XP kurulu eski sistemimde oynuyorum. Daha eski GPU, daha eski sürücüler ve çok daha sade bir yazılım katmanı sayesinde gecikme neredeyse yok; her şey anında tepki veriyor.

Modern PC'de ise i9-11900K (ring bus), b-die DDR4, en düşük gecikmeli ayarlar, USB 2 ve PS/2 ile Windows 10 kullanıyorum. E-Core gibi ek karmaşalar da yok. Bu sistem, Ryzen + DDR5 kombinasyonlarına kıyasla daha tepkisel. FPS daha düşük olmasına rağmen input hissi daha temiz; çünkü bellek gecikmesi daha düşük ve donanım çağrıları daha stabil ilerliyor.

CRT monitör kullanıyorum; dijital işlem, scaler ya da buffer yok. Bu yüzden özellikle eski sistemde oyun çok daha akıcı ve anlık tepki veriyor. Buradaki mesele ping ya da prefire değil; sistemin Input'u ekrana ve oyuna ne kadar ham iletebildiği.

Kısaca, donanım ne kadar “üst seviye” olursa olsun modern mimariler FPS oyunlarında gecikme hissini tamamen ortadan kaldıramıyor.

Modern sistemlerde input lag artık ters çalışabiliyor. Bu yüzden Half-Life gibi FPS oyunlarını Windows XP kurulu eski sistemimde oynuyorum. Daha eski GPU, daha eski sürücüler ve çok daha sade bir yazılım katmanı sayesinde gecikme neredeyse yok; her şey anında tepki veriyor.

Modern PC'de ise i9-11900K (ring bus), b-die DDR4, en düşük gecikmeli ayarlar, USB 2 ve PS/2 ile Windows 10 kullanıyorum. E-Core gibi ek karmaşalar da yok. Bu sistem, Ryzen + DDR5 kombinasyonlarına kıyasla daha tepkisel. FPS daha düşük olmasına rağmen input hissi daha temiz; çünkü bellek gecikmesi daha düşük ve donanım çağrıları daha stabil ilerliyor.

CRT monitör kullanıyorum; dijital işlem, scaler ya da buffer yok. Bu yüzden özellikle eski sistemde oyun çok daha akıcı ve anlık tepki veriyor. Buradaki mesele ping ya da prefire değil; sistemin ınput'u ekrana ve oyuna ne kadar ham iletebildiği.

Kısaca, donanım ne kadar “üst seviye” olursa olsun modern mimariler FPS oyunlarında gecikme hissini tamamen ortadan kaldıramıyor.

Nasıl halledebilirim, çamur gibi oyunum.

Sorunun input lag kaynaklı gözükmüyor, gecikme değerlerin gayet iyi. Grafik olarak aç bir de bu metrikleri takip et, ara sıra yükseliyor mu olağan dışı olarak bak.

Gördüğüm anda ölmem, peek attığımda direkt ölmem normal değil. İmo3 peak rank, güncel İmo lobide oynuyorum; tamam, karşıda bunu kabul ediyorum. Low elo girdiğim zaman da aynı sorunları yaşıyorum. 350 saat Aimlabs, KovaaK's; buna da yeni başladım, 15 saatim falan da orada var. Her gün 5 DM atıyorum, kolsuz cidden değilim.

Gördüğüm anda ölmem peek atıgımda direk ölmem normal değil imo3 peak rank güncel imo lobide oynuyorum tamam karşıda bunu kabul ediyorum Low elo girdiğim zaman da aynı sorunları yaşıyorum 350 saat aimlabs kovaaks bunada yeni başladım 15 saatim falan da orada var her gün 5DM atıyorum kolsuz cidden değilim.
Kimsenin size kolsuz dediği yok zaten fakat sorununuz input lag değil. Network'ünüzde de sorun yoksa placebo yaşıyorsunuz gibi, olmayan bir sorunu kendinize sorun etmişsiniz yani. Neden böyle diyorum diyorsanız bunlar herkesin başına gelen şeyler. Gördüğün anda ölmeler çoğu zaman e-sporcuların bile başına geliyor. Kaldı ki yüksek eloda oynuyorsunuz, bu tarz vakalar gold plat eloda oynayan smurf'lerin bile başına geliyor, immo'da sık yaşamanız çok daha olası.
Fazla kasıyorsun kendini, sisteminde herhangi bir sorun yok. Relax ol. Bir gün ben de dünyadaki en şanssız insan olup herkesten tek yiyorum. Ertesi gün böyle olmuyor. Herkesin başına gelen bir durum yani bu.
"Call it a day" deyip oyundan çık, ertesi gün gir böyle durumlarda.