Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

damızbinicisi

Çalışkan
Valorant oynarken bağladığım Bluetooth kulaklığıma ses hep boğuk geliyor. Ayarlardan çıkış cihazını bilgisayarımın kendi ses sürücüsünü seçtiğim zaman ses düzeliyor ama bu sefer de takım sesli sohbetinden hiç ses alamıyorum. Sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok memnun olurum.

Çözüm
Sorun muhtemelen Bluetooth bant genişliği çakışması (hands-free modu) yüzünden. Şu iki yöntemi dener misin?

1. Yöntem: Mikrofon Girişini Değiştirmek​

Bu yöntem oyun sesinin kalitesini (stereo) korurken takım içi konuşmayı kullanmak için.
  • Valorant içinde: Ayarlar > Ses > Sesli Sohbet > Giriş Cihazı (Input Device) kısmına gel. Buradan kulaklığı değil, "Default" (Varsayılan) ya da bilgisayarın dahili mikrofonunu seç.
  • Windows'ta: Sağ alttaki ses simgesine sağ tıkla > Ses ayarları > Giriş (Input) kısmından dahili mikrofonu seçili hale getir.

2. Yöntem: "Hands-Free Telephony" Özelliğini Kapatmak​

Eğer ilk yöntem işe yaramazsa veya illa kulaklık mikrofonunu kullanmak istiyorsan bunu dene:
  1. Denetim Masası > Donanım ve Ses > Aygıtlar ve Yazıcılar yolunu izle.
  2. Bluetooth kulaklığına sağ tıkla > Özellikler > Hizmetler sekmesine gel.
  3. "Hands-Free Telephony" (veya Eller Serbest) seçeneğindeki tiki kaldır > Uygula de.
  4. Bilgisayarı yeniden başlat.
Alternatif olarak Aygıt Yöneticisi'nden de yapabilirsin:
  • Win + X tuşlarına bas > Aygıt Yöneticisi.
  • Ses, video ve oyun denetleyicileri başlığını aç.
  • "[Kulaklık Adın] Hands-Free" yazanı bul > Sağ tıkla > Cihazı devre dışı bırak.
  • Bilgisayarı yeniden başlat.
Yeniden başlattıktan sonra ayarın hala kapalı olup olmadığını kontrol edersin zira bazen Windows kendi kendine geri açabiliyor.
Valorant oynarken bağladığım Bluetooth kulaklığıma ses hep boğuk geliyor. Ayarlardan çıkış cihazını bilgisayarımın kendi ses sürücüsünü seçtiğim zaman ses düzeliyor ama bu sefer de takım sesli sohbetinden hiç ses alamıyorum. Sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok memnun olurum.

Oyundan kulaklığınızı seçin ve oyunu yeniden başlatın. Benzer sorunlar bende yaşıyordum. Tavsiye olarak BT kullanmayın.

Sorun muhtemelen Bluetooth bant genişliği çakışması (hands-free modu) yüzünden. Şu iki yöntemi dener misin?

1. Yöntem: Mikrofon Girişini Değiştirmek​

Bu yöntem oyun sesinin kalitesini (stereo) korurken takım içi konuşmayı kullanmak için.
  • Valorant içinde: Ayarlar > Ses > Sesli Sohbet > Giriş Cihazı (Input Device) kısmına gel. Buradan kulaklığı değil, "Default" (Varsayılan) ya da bilgisayarın dahili mikrofonunu seç.
  • Windows'ta: Sağ alttaki ses simgesine sağ tıkla > Ses ayarları > Giriş (Input) kısmından dahili mikrofonu seçili hale getir.

2. Yöntem: "Hands-Free Telephony" Özelliğini Kapatmak​

Eğer ilk yöntem işe yaramazsa veya illa kulaklık mikrofonunu kullanmak istiyorsan bunu dene:
  1. Denetim Masası > Donanım ve Ses > Aygıtlar ve Yazıcılar yolunu izle.
  2. Bluetooth kulaklığına sağ tıkla > Özellikler > Hizmetler sekmesine gel.
  3. "Hands-Free Telephony" (veya Eller Serbest) seçeneğindeki tiki kaldır > Uygula de.
  4. Bilgisayarı yeniden başlat.
Alternatif olarak Aygıt Yöneticisi'nden de yapabilirsin:
  • Win + X tuşlarına bas > Aygıt Yöneticisi.
  • Ses, video ve oyun denetleyicileri başlığını aç.
  • "[Kulaklık Adın] Hands-Free" yazanı bul > Sağ tıkla > Cihazı devre dışı bırak.
  • Bilgisayarı yeniden başlat.
Yeniden başlattıktan sonra ayarın hala kapalı olup olmadığını kontrol edersin zira bazen Windows kendi kendine geri açabiliyor.

Çözüm

Dosya Ekleri

• ses.webp
    ses.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 34
HandsHands-free modundan kaynaklanıyor. Bluetooth kulaklıklarda mikrofon kullanılmaya başlayınca devreye giriyor ve ses kalitesini düşürüyor. Kulaklığınızı Bluetooth bölümüne girip alttan Cihazlar’a tıklayarak seçin, ardından özelliklerine girip hands-free modunu kapatın. Düzelecektir; ancak mikrofonu kullanamazsınız.