Eğer Steam’e ciddi bir rakip çıkarsa, oyuncuları o platforma çekip firmalardan daha az komisyon alsalar, bu durumda Valve’ın batma ihtimali var mı? Zaten çıkardıkları konsollar da patladı: Steam Machine, Steam Deck.
Detaylar
Kim cevapladı?erdym 53
Üstün
Eğer Steam'e ciddi bir rakip çıkarsa, oyuncuları o platforma çekip firmalardan daha az komisyon alsalar, bu durumda Valve'ın batma ihtimali var mı? Zaten çıkardıkları konsollar da patladı: Steam machine, Steam Deck.
Epic Games daha ucuza sattı ama bir şey değişmedi insanları alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçiremezsin.
Valve'ın batması imkansıza yakın. Oyun çıkartan herkes oyunculara ulaşabilmek adına Steam'e çıkışını yapıyor. Ayrıca Valve'nin yakın dönemde çıkattığı sadece Steam Machine patladı, o da NAND bellek krizine denk geldiği için gereksiz pahalıya satıldığından kaynaklanıyor. Steam Deck ilk çıktığında Deck'i konuşmayan yoktu, ne patlaması.
Starset 53
Uzman
Uygulamaları adam akıllı çalışsa Steam'in yüzüne bakılmazdı. Adamların launcherı berbat.Epic Games daha ucuza sattı ama bir şey değişmedi insanları alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçiremezsin.
Benim demek istediğim bu değildi aslında. Mesela X isimli bir platform çıkacak, firmalar ile anlaşacak. Mesela %5 komisyon alacak ve Rockstar, mesela GTA 6’yı sadece bu platformda satacak, Steam’e getirmeyecek. Tüm firmalar böyle yapsa?Epic Games daha ucuza sattı ama bir şey değişmedi insanları alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçiremezsin.
- Makaleler
- 7
Bayagi patlamis dostum.
The Steam Deck is the most successful handheld PC and remains unbeaten
What are the figures? The institute has come up with the following numbers for 3 years plus an estimate for the current year (2025):
We finally know how many times the Steam Deck has been sold: Valve's handheld has left the Asus ROG Ally and the rest of the competition far behind
In total, approximately 6 million handheld PCs have been sold since 2022.
- In 2022, a total of 1,620,000 handhelds were sold.
- In 2023, 2,867,000 units were sold.
- In 2024, sales figures dropped significantly again to 1,485,000 units.
- For 2025, market researchers estimate around 1,926,000 units. The figures for 2025 are an estimate.
Bu urun koskoca bir kategorinin (handheld gaming PC) onunu acti. Birkac ay once de stoklari bitmisti, tekrar stoklandi ve stoklandigi gibi tekrardan bitti. Bir dahakine daha iyi ragebait (?) yapmanizi oneririm.
Bayagi patlamis dostum.
Bu ürün koskoca bir kategorinin (handheld gaming PC) onunu acti. Birkac ay once de stoklari bitmisti, tekrar stoklandi ve stoklandigi gibi tekrardan bitti. Bir dahakine daha iyi ragebait (?) yapmanizi oneririm.
FSR 3.1 performans modunda bu FPS veriyor Bu da patladığı anlamına geliyor ben cihaza kötü demedim ama performans olarak çöp.
Dosya Ekleri
Epic Launcher'i insanlar yurtdisinda sadece Fortnite ve Rocket League oynamak icin kullaniyor dostum Turkiye'de sadece Steam dolar kullandigi icin bu kadar tercih ediliyor (ki Steam uzerinden yine de daha fazla alisveris yapiliyordur Turkiye'de)Uygulamaları adam akıllı çalışsa Steam'in yüzüne bakılmazdı. Adamların launcherı berbat.
erdym 53
Üstün
Uygulamaları adamakıllı çalışsa Steam'in yüzüne bakılmazdı. Adamların Launcher'ı berbat.
Launcher tek sorun değil ki. Bu fark Telegram ve WhatsApp farkı gibi. Steam'de atölye, profil sistemi ve arkadaşlarla oynamak çok daha kolay yani sosyal yönden çok daha iyi. Epic ne yaparsa yapsın Steam'e yaklaşamaz adamlar zaten parayı Fortnite'dan buluyor bunlarla uğraşıp neden sunucuları yüke soksun.
Bu ürün koskoca bir kategorinin (handheld gaming PC) onunu acti. Birkac ay once de stoklari bitmisti, tekrar stoklandi ve stoklandigi gibi tekrardan bitti. Bir dahakine daha iyi ragebait (?) yapmanizi oneririm.
Valve değil ayeneo ve GPD hatta özellikle GPD bu sektörü açtı sadece Türkiye'de popüler değil.
FSR 3.1 performans modunda bu FPS veriyor bu da patladığı anlamına geliyor ben cihaza kötü demedim ama performans olarak çöp.
Bahsettiğin oyun son çıkan Remastered'lardan biri cihaz zaten kaç yıllık ve 1650 gücünde bile değil ki parasını da ön görürsek bu performans gayet doğal biraz daha paran varsa ROG Ally 2023 alabilirsin.
Sadece CS2 bile tüm Valve'ı ayakta tutar.Eğer Steam’e ciddi bir rakip çıkarsa, oyuncuları o platforma çekip firmalardan daha az komisyon alsalar, bu durumda Valve’ın batma ihtimali var mı? Zaten çıkardıkları konsollar da patladı: Steam Machine, Steam Deck.