Vanguard gerçekten sıkıntılı bir yazılım mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volvoseverim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 5B
  • Etiketler Etiketler
    yazılım

Bilmediğim bilgileri forumdan öğreniyorum. Bu yüzden forumlarda takılmak hoşuma gidiyor. Sağ olun bu arada. CS2'dede bayağı hile var şu an engellemiyorlar. Bana da aynı taktiği yapacaklar gibi geliyor. Başta verileri kaydedip sonrasında kökten çözüm tarzında. Yinede devam eder ama en aza indirirler inşallah.

• Kernel sürücüsünde bug vs. gibi bir problem olması mavi ekran ya da işletim sisteminin bozulmasına sebep olabilir
Bütün driver'lar için geçerli. İşletim sistemine zarar vermez ama mavi ekran verebilir. Bunun olmaması için driver'ı güncellemeden önce bol bol test yapıyor vanguard ekibi.

- Daha önce olduğu gibi kaynak kodunun sızdırılması durumunda olası bir sıfırıncı gün açığı normalden çok daha büyük bir tehlikeye sebep olabilir.
Vanguard kaynak kodu henüz sızdırılmadı. Ayrıca zero day bulmaları için kaynak koduna ihtiyaç yok. Driver'ı reverse edip bir tür "pseudo code" elde etmek ve onun üzerinden açık aramak daha kolay.

"Bilgisayarda ne yaptıgınız aktif olarak izlemiyor dediniz" fakat ben Valorant veya LoL'den farklı bir oyunda 3. parti yazılımla bir şeyler denerken Vanguard amblemi sarı oldu ve o 3. parti yazılımın yerini gösterip diskte engellendimi ne yazmıştı bu neden oluyor peki?

Oyun açıkken geçerli değil bu söylediğim şey. Aktif olarak izlemekten kastım, oyun açık değilken de 7/24 izlemesiydi. Böyle bir şey olmadığı için sadece oyun sırasında söylediğiniz "engellendi" mesajını alırsınız.

Ayrıca bazen Windows Startup'u sırasında başka sürücülerin yüklenmesini engelleyebiliyor, ama bu sadece PC açılırken yapılan bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…