Merhaba arkadaşlar, vantilatörüm aşırı yavaş. Nasıl hızlandırabilirim? İnternette gördüğüm kadarıyla daha fazla watt verdikçe içindeki motor daha hızlı çalışıyor ancak nasıl yapabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Muazzam başlık.
Teknik olarak mümkün görünüyor ama elektronik devreyi de yakabilir.
Ben de bundan korkuyorum biraz hocam. İlla görmüşsünüzdür, YouTube'da millet bilgisayar fanlarına PSU gibi bir makineyle daha çok güç vererek uçağa dönüştürüyor. Bazılarınınki de patladığından tırstım biraz ama çok sıcak olduğundan denemek istiyorum
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, vantilatörüm aşırı yavaş. Nasıl hızlandırabilirim? İnternette gördüğüm kadarıyla daha fazla watt verdikçe içindeki motor daha hızlı çalışıyor ancak nasıl yapabilirim?
Bunu da göreceğim aklıma gelmezdi. Artık yakında "Buzdolabı Overclock Rehberi" başlıklı bir yazı görürsem şaşırmam
Şaka bir yana dikkatli olun hocam. Hiç yapmadığım için pek tavsiye veremiyeceğim.
- Makaleler
- 14
Bilgisayar fanının kablolarını kesip daha yüksek amper değerinde adaptör bağlayarak beni serinletecek "ve kanser kokusu garantili merdiven altı" bir ürün yapmıştım kendime. Motoru çok hızlanmak zorunda kalmıştı.Ben de bundan korkuyorum biraz hocam. İlla görmüşsünüzdür, YouTube'da millet bilgisayar fanlarına PSU gibi bir makineyle daha çok güç vererek uçağa dönüştürüyor. Bazılarınınki de patladığından tırstım biraz ama çok sıcak olduğundan denemek istiyorum![]()
Ancak vantilatör gibi cihazlarda güç, önce motoru yöneten bir kartın üstünden geçiyorsa maalesef risk var. Ucuz pervanelerin bazılarında mümkün olabilir ama risk almıyorsanız bence denemeyin bile.
Eğer elektrik konusunda da tecrübeniz yok ise bence hiç bulaşmayın. Başka kazalar başınıza gelmesin.
DeadlyMania7 54
Bilgin
Devresindeki kondansatörleri yükseltirsen fana giden voltaj da yükselir. 1 uflik yere 1.5, 2 uflik yere 3 gibi uf değerlerinde kondansatör bulursan hızlandırabilirsin.
Hocam işe girebilirsem direkt yeni vantilatör alacağım ancak az daha beklersem eriyeceğim, o yüzden deneyeceğim bir şeyler.Şaka bir yana dikkatli olun hocam. Hiç yapmadığım için pek tavsiye veremiyeceğim.
Anladım hocam teşekkür ederim.Devresindeki kondansatörleri yükseltirsen fana giden voltaj da yükselir. 1 uflik yere 1.5, 2 uflik yere 3 gibi uf değerlerinde kondansatör bulursan hızlandırabilirsin.
Hocam o kanser kokusu emeği gösteriyorBilgisayar fanının kablolarını kesip daha yüksek amper değerinde adaptör bağlayarak beni serinletecek "ve kanser kokusu garantili merdiven altı" bir ürün yapmıştım kendime. Motoru çok hızlanmak zorunda kalmıştı.
Ancak vantilatör gibi cihazlarda güç, önce motoru yöneten bir kartın üstünden geçiyorsa maalesef risk var. Ucuz pervanelerin bazılarında mümkün olabilir ama risk almıyorsanız bence denemeyin bile.
Eğer elektrik konusunda da tecrübeniz yok ise bence hiç bulaşmayın. Başka kazalar başınıza gelmesin.
- Makaleler
- 14
(Yankılı, çaresizlik.)
Eğer bozulma durumunda size "Hayırdır bu niye çalışmıyor?" diye soru soracak biri yok ve korkunç senaryolara ve elektriğe karşı gerekli tedbirleri alabilecek iseniz deneyebilirsiniz.
Ancak yapacağınız hataların yangına, çarpılmaya, yaralanmaya ve hâttâ ölüme bile götürecek riskler olduğunu ve elektriğin şakası olmadığını sakın ama sakın unutmayın.
HDDKullanıyorum 54
Üstün
Vantilatörlerde 220v motorlar kullanılmıyor mu? Akımı arttırmanız gerekiyor o halde.
Yeni konular
-
-
-
-
Doom: The Dark Ages'te oyun dili nasıl değiştirilir?
- SHERLOCKED
-
-
-
-
-
-