Detaylar
Kim cevapladı?EmirBey
Becerikli
Peki ne yapmak lazım?Şu an derin bir karamsarlık hissediyorum. Safi şüphe.
Herkes her şey için bir cevap bulmaya çalışıyor. Sanırım en iyi cevap ; cevabın olmaması. Belkide sürekli cevap aramak yerine olduğumuz kişi için yatırım yapmalıyız.
Bunu yaşadığımda hiçbir şey düşünmeyip odun gibi yaşama moduna giriyorum. Kendime gelince hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.
EmirBey
Becerikli
Mesela ne şekilde yatırım yapalım? Sevdiği şeyler ilgi alanları ayrı yaptığı iş ayrı derken ben kendimi biraz açayım. Felsefe, din, siyaset bilim, uluslararası ilişkiler gibi konuları pek severim ki açıktan uluslararası ilişkiler okuyorum. Ve açıktan okumakla yetinmeyip bu alana dair yazılmış kaynakları alıp kendim odamda okumaya da gayret ediyorum. Ama gel gelelim yaptığım iş apayrı bir iş ve hiç alakası yok. Okulumu bitirince bu bölümden ne yapabilirim bilmiyorum bakalım.... Halbuki konularını çok da seviyorum yani.Herkes her şey için bir cevap bulmaya çalışıyor. Sanırım en iyi cevap ; cevabın olmaması. Belkide sürekli cevap aramak yerine olduğumuz kişi için yatırım yapmalıyız.
İnsan sevdiği şeyleri yapmalı , iş alanınız sevdiğiniz alan ile ilgili değilse ilerde" ben bu işi sevmiyorum mu? " diye mi endişe ediyorsunuz ?Mesela ne şekilde yatırım yapalım? Sevdiği şeyler ilgi alanları ayrı yaptığı iş ayrı derken ben kendimi biraz açayım. Felsefe, din, siyaset bilim, uluslararası ilişkiler gibi konuları pek severim ki açıktan uluslararası ilişkiler okuyorum. Ve açıktan okumakla yetinmeyip bu alana dair yazılmış kaynakları alıp kendim odamda okumaya da gayret ediyorum. Ama gel gelelim yaptığım iş apayrı bir iş ve hiç alakası yok. Okulumu bitirince bu bölümden ne yapabilirim bilmiyorum bakalım.... Halbuki konularını çok da seviyorum yani.
Keza hepimizin gelecek kaygısı var , belkide ülkecek mutlu olamadığımız içindir.
EmirBey
Becerikli
Aslında bir endişem yok. Sadece ikilik ve bölünmüşlük var içimde öyle. Kendini tamamlayamama yani.İnsan sevdiği şeyleri yapmalı , iş alanınız sevdiğiniz alan ile ilgili değilse ilerde" ben bu işi sevmiyorum mu? " diye mi endişe ediyorsunuz ?
Keza hepimizin gelecek kaygısı var , belkide ülkecek mutlu olamadığımız içindir.
Ve okumakta olduğum bölüme dair neden bir şey yapmayayım ki? Diye de düşünüyorum.İnsan sevdiği şeyleri yapmalı , iş alanınız sevdiğiniz alan ile ilgili değilse ilerde" ben bu işi sevmiyorum mu? " diye mi endişe ediyorsunuz ?
İnsana fazla düşünmekte zarar veriyor hocam fazla üstünde durmayın o zaman. Belkide eksikliğini hissettiğiniz bir şey vardır onu bulun.Aslında bir endişem yok. Sadece ikilik ve bölünmüşlük var içimde öyle. Kendini tamamlayamama yani.
Ve okumakta olduğum bölüme dair neden bir şey yapmayayım ki? Diye de düşünüyorum.
EmirBey
Becerikli
Bu işte eksiklik.İnsana fazla düşünmekte zarar veriyor hocam fazla üstünde durmayın o zaman. Belkide eksikliğini hissettiğiniz bir şey vardır onu bulun.