Bütçe
130.000 TL

GGGramer

Gelişen
Merhaba iyi sosyaller. 120-130k arası bir sistem toplamak istiyorum. PC'den anlamadığım için buraya yazmaya karar verdim. Sistem sadece Vatan Bilgisayar'dan toplanacak, sadece Vatan Bilgisayar'daki ürünlere göre alacağım maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir bütçede vatan en son tercih olmalı. Hatta tercih bile olamaz.
Sistemi ne için kullanacaksın? Akakçe üzerinden toplarsan daha kaliteli bileşenler alabilirsin.

Bu bütçeye 5090 toplanmıyor 5080 toplarsın Vatan'dan ama çevre bileşenler kalitesiz olur. Sadece kasa mı yoksa monitör ve ekipmanlar dahil mi? Koltuk falan da alınacak mı? Farklı site olsaydı bu bütçeye tüm bileşenler dahil sağlam 5080 veya 5070ti sistem çıkardı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelliyorum mesajı Vatan'dan ana bileşenleri topladım 111.000TL tuttu soğutucu ve PSU'yu daha bilgili arkadaşlar kalan 18.000TL ile önerirse çok rahat tamamlarız ve bu paraya alabileceğin Vatan'daki en sağlam kasalardan birisi olur.

toplamaklasa.webp

Son düzenleme:
Böyle bir bütçede vatan en son tercih olmalı. Hatta tercih bile olamaz.
Sistemi ne için kullanacaksın? Akakçe üzerinden toplarsan daha kaliteli bileşenler alabilirsin.

Ah anlarsın ya babam işte guvenmıyor başka yerlere oyun için toplayacağım.

Bu bütçeye 5090 toplanmıyor 5080 toplarsın Vatan'dan ama çevre bileşenler kalitesiz olur. Sadece kasa mı yoksa monitör ve ekipmanlar dahil mi? Koltuk falan da alınacak mı? Farklı site olsaydı bu bütçeye tüm bileşenler dahil sağlam 5080 veya 5070 Ti sistem çıkardı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelliyorum mesajı Vatan'dan ana bileşenleri topladım 111.000TL tuttu soğutucu ve PSU'yu daha bilgili arkadaşlar kalan 18.000TL ile önerirse çok rahat tamamlarız ve bu paraya alabileceğin vatan'daki en sağlam kasalardan birisi olur.

Eki Görüntüle 165411

Oyun için toplayacağım Intel yerine Ryzen daha iyi olmaz mı?

Bu bütçeye 5090 toplanmıyor 5080 toplarsın Vatan'dan ama çevre bileşenler kalitesiz olur. Sadece kasa mı yoksa monitör ve ekipmanlar dahil mi? Koltuk falan da alınacak mı? Farklı site olsaydı bu bütçeye tüm bileşenler dahil sağlam 5080 veya 5070 Ti sistem çıkardı.

Güncelliyorum mesajı Vatan'dan ana bileşenleri topladım 111.000TL tuttu soğutucu ve PSU'yu daha bilgili arkadaşlar kalan 18.000TL ile önerirse çok rahat tamamlarız ve bu paraya alabileceğin vatan'daki en sağlam kasalardan birisi olur.

Eki Görüntüle 165411

Sadece kasa 130 k olacak.

Ayrı bir konu aç Max 18.000TL PSU ve Soğutucu diye yukarıda attığım kasanın resmini konuda paylaş. 1 kuruş veremem en fazla 18000TL diye belirt arkadaşlar sana güzel bir CPU Soğutucu ve PSU önersin sistemi tamamla git al mis gibi 2K'da kullanabileceğin güzel bir sistem.

Ah anlarsın ya babam işte guvenmıyor başka yerlere oyun için toplayacağım.

5080 + 9800X3D bir sistem çıkar.

1753108744403.webp

RAM 2x16 seçtim orada 1x16 yazdığına bakma.
Diğer parçalar ben de yüklenmedi buraya yazacağım.
SSD olarak Kioxia Pro 2TB Akakçe'de 6.2K
Soğutucu olarak Lian Li galahad 2 4.7k
PSU olarak enermax 1350W 6.3K.
Toplamda 125k oldu.
Eğer bu saydığım ürünler vatan üzerinde yoksa PSU olarak kaliteli bir 850W alabilirsin SSD yüksek ihtimal vardır soğutucu da vardır diye düşünüyorum :)

5080 + 9800X3D bir sistem çıkar.
Sitede bug var bende de yüklenmedi bazı kısımlar. Bir de araştırdığım kadarıyla 5070ti ile 5080 arasında %15 performans farkı var mış o zaman aradaki fiyat farkına değer mi? Kesinlikle değmez. RAM'i 1x16GB olarak bırakmanız kötü olmuş kasa desen 120mm fanlar v.s yani 5080 zorlayacağım diye maalesef kötü bir sistem dizmişsiniz. Düşünme emojisini niye attınızı bilmiyorum ama bir benim topladığım sisteme bak bir de buna bak arada dağlar kadar fark var SSD'yi 2TB da bırakmanız olayına hiç girmiyorum bile.

Ryzen alınacaksa en düşük 9000 serisi o da hem pahalı hem onu soğutacak soğutucu da sıkıntı 14700KF gayet yeterli.
Sen dediğimi yap ayrı konu aç yukarıda yazdıklarımı uygula PSU ve soğutucu önerisi gelsin 18000TL ye hepsini birleştir al.

Sitede bug var bende de yüklenmedi bazı kısımlar. Bir de araştırdığım kadarıyla 5070 Ti ile 5080 arasında %15 performans farkı var mış o zaman aradaki fiyat farkına değer mi? Kesinlikle değmez. RAM'i 1x16 GB olarak bırakmanız kötü olmuş kasa desen 120mm fanlar vs yani 5080 zorlayacağım diye maalesef kötü bir sistem dizmişsiniz. Düşünme emojisini niye attınızı bilmiyorum ama bir benim topladığım sisteme bak bir de buna bak arada dağlar kadar fark var SSD'yi 2TB da bırakmanız olayına hiç girmiyorum bile.

Sistemde 2x16 RAM var birinin bu mesajını yazacağını bildiğimden belirtmiştim aslında mesajımda :D bu bütçede 5070 Ti almasının bir mantığı yok ve aradaki 13K farka değer. 5TB depolamayı tam olarak ne yapacak arkadaş? Ayrıce böyle bir bütçede Intel tercih etmek tuhafmış arkadaş oyun oynayacağını belirtmiş. Oyun için 9800X3D almak varken kim ne yapsın 14700KF yi? Ve oyun için 64 GB gereksiz 32 GB yetiyor eğer az gelirse de (gelmeyecek) 2x24 yapılabilir 5K bütçe kalıyor zaten.
SSD yükseltmek yerine ekran kartı yükseltseydin keşke :D ölü soket işlemci tercihide güzelmiş.

Ryzen alınacaksa en düşük 9000 serisi o da hem pahalı hem onu soğutacak soğutucu da sıkıntı 14700KF gayet yeterli.
Sen dediğimi yap ayrı konu aç yukarıda yazdıklarımı uygula PSU ve soğutucu önerisi gelsin 18000TL'ye hepsini birleştir al.

Attığın sistemin alınabilirliği kesinlikle yok para israfı bir sistem.