Bütçe
130.000 TL
Bu bütçeye 5090 toplanmıyor 5080 toplarsın Vatan'dan ama çevre bileşenler kalitesiz olur. Sadece kasa mı yoksa monitör ve ekipmanlar dahil mi? Koltuk falan da alınacak mı? Farklı site olsaydı bu bütçeye tüm bileşenler dahil sağlam 5080 veya 5070ti sistem çıkardı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelliyorum mesajı Vatan'dan ana bileşenleri topladım 111.000TL tuttu soğutucu ve PSU'yu daha bilgili arkadaşlar kalan 18.000TL ile önerirse çok rahat tamamlarız ve bu paraya alabileceğin Vatan'daki en sağlam kasalardan birisi olur.

Eki Görüntüle 165411

Çöp sistem daha kötü toplanamazdı herhalde.

Sistemde 2x16 RAM var birinin bu mesajını yazacağını bildiğimden belirtmiştim aslında mesajımda :D bu bütçede 5070 Ti almasının bir mantığı yok ve aradaki 13K farka değer. 5TB depolamayı tam olarak ne yapacak arkadaş? Ayrıce böyle bir bütçede Intel tercih etmek tuhafmış arkadaş oyun oynayacağını belirtmiş. Oyun için 9800X3D almak varken kim ne yapsın 14700KF yi? Ve oyun için 64 GB gereksiz 32 GB yetiyor eğer az gelirse de (gelmeyecek) 2x24 yapılabilir 5K bütçe kalıyor zaten.
SSD yükseltmek yerine ekran kartı yükseltseydin keşke :D ölü soket işlemci tercihide güzelmiş.

Attığın sistemin alınabilirliği kesinlikle yok para israfı bir sistem.
Seni tuttum ha adamsın adam bankai açtı

Seni tuttum ha adamsın adam bankai açtı.

Arkadaşın attığı sistem alınmaz bu bütçede 5080 + 9800X3D güzel gider.
Eğer vatan şart değilse Akakçe üzerinden daha güzel bileşenlerle bir sistem toplayabilirsin fakat bu bileşenler de kötü değil. Tek kasadan emin değilim.

@efebatiin Fiyat yüksek toplanabildiği kadar yüksek bileşenler toplanmalı ne yapacak diyorsun artık oyunlar 200-250GB den çıkış yapıyor 4TB SSD sistemi ve oyunları için diğer 1TB SSD sabit verileri için isterse kutu alıp taşınabilir SSD bile yapabilir. Ömürlük bir kasa topladım ben bir daha yükseltmesine gerek kalmayacak işlemci kısmında ölü soket demişsin i9-14900KS gibi bir canavar var ilerleyen zamanda baktı yetersiz geliyor ki bu en az 4-5 sene sonra olur; elindekini satar üzerine çok az koyar bunu alır;

Veya fazla geldiyse bunu;

130.000TL bütçe. Tüm parçaları en iyi şekilde dizmek varken ekran kartını yükseltip diğer parçaları kısmak aklı başında birinin yapacağı iş değil millete önermek kolay kendiniz alacak olsanız bu attığınız sistemleri almayacağınıza yemin bile edebilirim. Bu bütçeye şaka gibi 32GB RAM 2TB SSD koyup üzerine 120mm fanlı kasa :D Normalde hiç uzun uzun yazacak biri değilim sizin için kendimi yormam ama konu sahibi de yaşı küçük cahil bir kardeşimiz anlaşılan bari millet faydalansın.
Çöp sistem daha kötü toplanamazdı herhalde.
Sebebini yazmadan sadece bu cümleyi yazman 2 anlama çıkıyor. Ya AMD fanboysun ya da diğer arkadaşa arka çıkmak gelip böyle manasız anlamsız bir cümle yazmışsın. Çoluk çocukla uğraşmak şu dünyadaki en berbat işlerden birisi hele de gerçekte değil böyle sanal alemde ise.

Ben daha bir şey yazmıyorum @GGGramer kafana göre.

@efebatiin Fiyat yüksek toplanabildiği kadar yüksek bileşenler toplanmalı ne yapacak diyorsun artık oyunlar 200-250GB'den çıkış yapıyor 4TB SSD sistemi ve oyunları için diğer 1TB SSD sabit verileri için isterse kutu alıp taşınabilir SSD bile yapabilir. Ömürlük bir kasa topladım ben bir daha yükseltmesine gerek kalmayacak işlemci kısmında ölü soket demişsin i9-14900KS gibi bir canavar var ilerleyen zamanda baktı yetersiz geliyor ki bu en az 4-5 sene sonra olur; elindekini satar üzerine çok az koyar bunu alır;

130.000TL bütçe. Tüm parçaları en iyi şekilde dizmek varken ekran kartını yükseltip diğer parçaları kısmak aklı başında birinin yapacağı iş değil millete önermek kolay kendiniz alacak olsanız bu attığınız sistemleri almayacağınıza yemin bile edebilirim. Bu bütçeye şaka gibi 32 GB RAM 2TB SSD koyup üzerine 120mm fanlı kasa :D Normalde hiç uzun uzun yazacak biri değilim sizin için kendimi yormam ama konu sahibi de yaşı küçük cahil bir kardeşimiz anlaşılan bari millet faydalansın.

Sebebini yazmadan sadece bu cümleyi yazman 2 anlama çıkıyor. Ya AMD fanboysun ya da diğer arkadaşa arka çıkmak gelip böyle manasız anlamsız bir cümle yazmışsın. Çoluk çocukla uğraşmak şu dünyadaki en berbat işlerden birisi hele de gerçekte değil böyle sanal alemde ise.

Hala Intel öneriyorsun👏👏 amaç oyun ise 9800X3D bu bütçede tek seçenek ve evet LGA1700 soket işlemciler ölü soket. 14900k / 14900KS işlemciler de gereksiz pahalı işlemciler.
Her yeni çıkan oyun da 250GB değil hadi öyle diyelim sonradan SSD alabilir bunun için ekran kartından düşmek sana mantıklı geliyorsa yazık :D
Oyunlar için 32 GB RAM yetiyor 64 GB RAM'i ne yapacak? Boşa para harcamaya gerek yok maksimum 2x24 alır.

1753110679703.webp

Daha ne önerdiğini bilmiyorsun attığım sisteme yorum yapıyorsun tuhafmış.

1753110932920.webp

%1 değerler bayağı iyiymiş 14900K nın :D
Konu sahibine cahil demen ayrı koparttı kimin cahil olduğu bariz ortada değil mi? :)

Son düzenleme:
@efebatiin Fiyat yüksek toplanabildiği kadar yüksek bileşenler toplanmalı ne yapacak diyorsun artık oyunlar 200-250GB'den çıkış yapıyor 4TB SSD sistemi ve oyunları için diğer 1TB SSD sabit verileri için isterse kutu alıp taşınabilir SSD bile yapabilir. Ömürlük bir kasa topladım ben bir daha yükseltmesine gerek kalmayacak işlemci kısmında ölü soket demişsin i9-14900KS gibi bir canavar var ilerleyen zamanda baktı yetersiz geliyor ki bu en az 4-5 sene sonra olur; elindekini satar üzerine çok az koyar bunu alır;

130.000TL bütçe. Tüm parçaları en iyi şekilde dizmek varken ekran kartını yükseltip diğer parçaları kısmak aklı başında birinin yapacağı iş değil millete önermek kolay kendiniz alacak olsanız bu attığınız sistemleri almayacağınıza yemin bile edebilirim. Bu bütçeye şaka gibi 32 GB RAM 2TB SSD koyup üzerine 120mm fanlı kasa :D Normalde hiç uzun uzun yazacak biri değilim sizin için kendimi yormam ama konu sahibi de yaşı küçük cahil bir kardeşimiz anlaşılan bari millet faydalansın.

Bilgisizsin dostum hiç kimseye arka çıktığım yok topladığım sistem çöp ve bunu dile getiriyom ayrıca sistemin çöplüğü nesnel. Topladığın sistem iyi olsaydı o kadar olumsuz ifade almazdın.

Bana dememişsin fakat ben de cevaplayayım. AMD fanboyluğuyla alakası yok test sonuçlarını bıraktım hepsini izleyebilirsin :D o saçma Intel işlemciler 9800X3D ye rakip olamaz.
Ayrıca 14900k yı soğutmak için sıvı soğutucu yerine yangın tüpü almak daha iyi bir seçenek olur :D kendisini soğutmak biraz zor.
1753111403502.webp

👍👍👍

Bana dememişsin fakat ben de cevaplayayım. AMD fanboyluğuyla alakası yok test sonuçlarını bıraktım hepsini izleyebilirsin :D o saçma Intel işlemciler 9800X3D ye rakip olamaz.
Ayrıca 14900k yı soğutmak için sıvı soğutucu yerine yangın tüpü almak daha iyi bir seçenek olur :D kendisini soğutmak biraz zor.
Eki Görüntüle 165425
👍👍👍

Kuru buzu bile eriten Intel gücü:devilish::devilish:🔥🔥🔥🔥 Testler ortada AMD tokatlıyor.