Boranx

Gelişen
VBIOS nasıl modlanır? GPU sıcaklığım 80'i geçince kendi GPU, MHz ile voltajını kısıtlıyor. MSI Afterburner'da vb. uygulamalarda kullanamıyorum nasıl yapabilirim bunu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-26 004434.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-26 004434.webp
    320,3 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 004516.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-26 004516.webp
    316,9 KB · Görüntüleme: 91
ASUS GPU Tweak III ile baktiniz mi? Afretburner yerine bunu deneyin. Kendi profilleri icinde bu tur ayarlar vardi. Ben yine de voltaj arttirma vb gibi seylere ozellikle notebooklarda cok karsiyim. Ustelik alet i9, zaten aşırı isinacak belli yani. Bunun yerine undervolt yapmayi denemelisiniz. Bu harcanan gucu kontrol altina alip throttle a girmesini engelleyebilir.

Uygulama yüklü ve undervolt ile uğraşıyordum CPU için. Mesela ThrottleStop azaltınca PC 3-4 defa kapandığı için undervolttan vazgeçtim.

GPU Tweak'de ise sadece temp limit ile GPU Boost clock ve memoryclock var, onları da azaltınca yine performans düşüyor. Isı da bir değişiklik yakalayamadım. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Islemci icin degil de GPU icin dusunmustum ben UV'u. Sogutmalari ortak degildir herhalde.

GPU için halletmeye çalışacağım ama 75 dereceye sabitlesem bile 80 çıkıyor onu çözemedim kabul etmiyor sabitlemeyi.

Islemci icin degil de GPU icin dusunmustum ben UV'u. Sogutmalari ortak degildir herhalde.

Neden bilgisayar sabitleyemiyor bir fikrin var mı?

Son düzenleme: