SergeiYalchin

Gelişen
Merhaba, VC220-G3U adlı TT'nin verdiği modemi kullanıyorum. QoS kullanmak ve ileriki zamanda OpenWrt kurmak için modemimi rootlamak istiyorum.

Rootlama denemelerimde birkaç yarı başarılı ve başarısız durumla karşılaştım. Öncelikle elimdeki ekipmanı ve yazılımı tanımanız için
Modem: VC220-G3U
Donanım versiyonu: VC220-G3U V2 00000001
Yazılım versiyonu: VC220-G3U-v2.0_241120

1778888817193.webp

Başarısız 2 denememde bilgisayarım kafayı yemişti ve IPv4 adresi almamaya, sadece IPv6 almaya başlamıştı. Neyse ki ağ ayarlarını tamamen sıfırlayarak 2 seferde çözdüm.
Tam pes etmişken 1 kere daha deneyeyim demiştim. Modem başarıyla rootlanmıştı. Ancak sorun vardı, modem IPv4, IPv6 adresleri almıyor, hiçbir şekilde internete çıkamıyordum.
Modemi 2 defa reset tuşundan formatladıktan sonra düzeldi. Şu an rootsuz kullanıyorum.
Benim bir teorim var, eğer PPPoE şifremi ve kullanıcı adımı alabilirsem rootladıktan sonra bunları girerek IPv4 ve IPv6 alabilirim diye düşünüyorum.
Yanı sıra bir de komşu sorunum var...

1778889451141.webp

İnanılmaz şekilde şifreyi sürekli değiştirmeme rağmen bir şekilde bağlanıyor (ekran görüntüsü 2'de görebileceğiniz gibi benden daha fazla veri harcayıp şişiriyor) ve internetimi yoruyor.
Ona karşı da önlem almak istiyorum. Yardımlarınıza açığım.

Merhaba, geri döndüm.
İnsanın en büyük ve güçlü içgüdülerinden birinin merak olması ne kadar da ilginç!
PPPoE şifresini nasıl elde edeceğimi buldum.
6606'ya SIFRE yazarak ardından boşluk bırakıp T.C. kimliğinizi yazınca size veriyorlar (TT için geçerli), bu şekilde kullanabiliyorsunuz.
Teorimde doğruymuşum. Şifreyi alıp girdiğimde internet erişimim geldi.
Sebebi bu root uygulamasının ISP'nin modeme uzaktan eriştiği TR069 protokolünü kapamasıymış.
Bu protokol aynı zamanda otomatik PPPoE şifre ve kullanıcı adını atayan sistemle aynıymış.
Lafın kısası, eğer böyle bir sorun yaşarsanız yapmanız gereken şey çok basit. Şifreyi alın.
Durun bir dakika...
Ancak komşum hala bağlı (en azından şu an değil). Ona neler yapabilirim?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum efendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgilendirmeler için teşekkür ederiz. Bildiğim kadarıyla bazı modemlerde wps açığı oluyor ve wps pini ile basit bir şekilde modeme bağlanabiliyor öncelikle kablosuz bölümünden wps açıksa kapatmanı öneririm. Ayrıca mac adresini engellersen bağlantı kursa bile internet erişimi kuramayacağını düşünüyorum bunları deneyebilirsin.

Merhaba, bilgilendirmeler için teşekkür ederiz. Bildiğim kadarıyla bazı modemlerde wps açığı oluyor ve wps pini ile basit bir şekilde modeme bağlanabiliyor öncelikle kablosuz bölümünden wps açıksa kapatmanı öneririm. Ayrıca mac adresini engellersen bağlantı kursa bile internet erişimi kuramayacağını düşünüyorum bunları deneyebilirsin.
Teşekkür ederim.