CİMER hallediyor sanırım o heyet işini.
Hayır. Ödediğiniz miktar, eğer 104.000 TL'yi aşmıyorsa (2024 yılı için geçerli) ilinizdeki veya ilçenizdeki tüketici hakem heyetine yazılı olarak başvuru yapmanız gerekiyor. Şahsen ilçeye başvurmanızı öneririm, zira il tüketici hakem heyetlerine daha büyük meblağlarda başvuru yapılıyor. VDS gibi ucuz meblağlardaki başvurular ilçe tüketici hakem heyetine yapılsa daha mantıklı olur. Bunun dışında e-Devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz ama sonuç olarak yine ilinizdeki veya ilçenizdeki tüketici hakem heyetine yönlendireceklerdir.
Online Başvuru: Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi veya e-Devlet Kapısı
Posta veya Elden Tüketici Hakem Heyetlerine Teslim Edilecek Başvuru Formu: Başvuru formundaki "BAŞVURU FORMU" yazısını silebilirsiniz. Noktalı kısma da başvuru yapacağınız tüketici hakem heyetinin ili veya ilçeye başvuru yapacaksanız ilçesini yazınız.

Her sunucu firması aynı hizmete sağlamıya biliyor. X Firması sana %25 CPU kullanım izni vermiştir ve limit dolunca fişi çekiyordur. Ama B Firması sana %110 CPU Kullanım limiti vermiştir buda sorun olsa bile CPU Artırımı ile birlikte sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Firmaların paketlerinin %100 aynı olduğuna emin misiniz?
Sorunsuz VDS'im 4 core 8 GB. Diğeri ise 4 Core 6 GB. Minecraft'ta daha kullanım olmadan bunlar gerçekleşiyor. Ana makinede overload var belli.

Hayır. Ödediğiniz miktar, eğer 104.000 TL'yi aşmıyorsa (2024 yılı için geçerli) ilinizdeki veya ilçenizdeki tüketici hakem heyetine yazılı olarak başvuru yapmanız gerekiyor. Şahsen ilçeye başvurmanızı öneririm, zira il tüketici hakem heyetlerine daha büyük meblağlarda başvuru yapılıyor. VDS gibi ucuz meblağlardaki başvurular ilçe tüketici hakem heyetine yapılsa daha mantıklı olur. Bunun dışında e-Devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz ama sonuç olarak yine ilinizdeki veya ilçenizdeki tüketici hakem heyetine yönlendireceklerdir.
Online Başvuru: Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi veya e-Devlet Kapısı
Posta veya Elden Tüketici Hakem Heyetlerine Teslim Edilecek Başvuru Formu: Başvuru formundaki "BAŞVURU FORMU" yazısını silebilirsiniz. Noktalı kısma da başvuru yapacağınız tüketici hakem heyetinin ili veya ilçeye başvuru yapacaksanız ilçesini yazınız.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Eğer yine halledilmezse başvuracağım. Ben parasında değilim, kimse kimseyi enayi yerine koyamaz. Tek derdim bu.

Merhaba, ben bilindik bir firmadan 6 GB Ryzen bir VDS aldım. Ancak epey sorunlu bir makine verildi bana ve iade istedim. Bu firma iade vermek istemiyor, illa teknik destek veririz falan tarzı konuşuyorlar. Teknik destek talebi açtım, fakat çözülecek gibi değil. Bu firmayı CİMER'e şikayet etmeyi düşünüyorum, hakkım var mıdır kusurlu hizmet sundukları için?
Ayıplı hizmet için belirlenen haklarınız şu şekildedir, iade hakkı verilmemiş:
  • Hizmetin yeniden görülmesi,
  • Hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı,
  • Ayıp oranında bedelden indirim,
  • Sözleşmeden dönme
Detaylı Bilgi: 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nun 15. maddesi ile T.C. Ticaret Bakanlığı web sayfası.