Eren A

Yetkin
Merhaba, ben bilindik bir firmadan 6 GB Ryzen bir VDS aldım. Ancak epey sorunlu bir makine verildi bana ve iade istedim. Bu firma iade vermek istemiyor, illa teknik destek veririz falan tarzı konuşuyorlar. Teknik destek talebi açtım, fakat çözülecek gibi değil. Bu firmayı CİMER'e şikayet etmeyi düşünüyorum, hakkım var mıdır kusurlu hizmet sundukları için?

[CODE highlight="67"]Müşteri Hizmetleri
Operator
31/08/2024 (17:47)
Teknik destek alabilirsiniz bu iade için sebep değildir.

Saygılarımızla,
Best regards

Telekomunikasyon A.Ş.
www.--------.net

Eren Ak.
Owner
31/08/2024 (17:16)
O Zaman sorunu çözün, eğer yine olursa iade yapın olur mu?

Müşteri Hizmetleri
Operator
31/08/2024 (16:45)
İade talebiniz reddedilmiştir.

Saygılarımızla,
Best regards

Telekomunikasyon A.Ş.
www.-------.net

Eren Ak.
Owner
31/08/2024 (16:42)
Beyefendi/Hanımefendi eğer bir hizmet satıyorsanız ve bu hizmet düzgün çalışmıyorsa iade hakkına sahibim. Yasalar bunu diyor, sattığınız hizmet düzgün çalışmıyor ve sizin hatanız diye neden ben destek talebi açıp saatlerce beklemek zorundayım? Yada 40-50 oyuncu oynarken hizmet bir anda giderse benim oyuncu kaybımı kim karşılayacak. İade etmeniz gerekiyor, hizmette düzeltmeye gerek yok çünkü düzetmeyeceğinizi biliyoruz.

Müşteri Hizmetleri
Operator
31/08/2024 (16:34)
Hizmet düzgün çalışmıyorsa destek istemeniz gereklidir iade hakkı doğurmamaktadır düzeltilmemesi durumunda iade talep edebilirsiniz.

Belirtildiği gibi iade edilmemektedir teslim edilen hizmetler.

Saygılarımızla,
Best regards
Telekomunikasyon A.Ş.
www.-------.net

Eren Ak.
Owner
31/08/2024 (16:31)
Hizmetiniz düzgün çalışmıyor, iade etmeniz gerekir. Hizmetiniz düzgün çalışsaydı bende iade istemezdim. Ödeme yaptığım kartıma iadeyi istiyorum.

-Müşteri Hizmetleri
Operator
31/08/2024 (16:25)
Teslim edilen hizmetler geri iade edilmemektedir.

Teknik destek alabilirsiniz yaşadığınız sorunlar adına.

Saygılarımızla,
Best regards

Telekomunikasyon A.Ş.
www.------.net

Eren Ak.
Owner
31/08/2024 (16:23)
Hizmet çok laglı ve kesintili, 1 kişinin oynadığı sunucuda bile TPS bir anda 5'e düşüyor sunucu kendini kapatıyor VDS'in lagından, iade almak istiyorum. Zaten uzak masaüstü bağlantısı kurabilirsek Allah'a dua ediyoruz. Böyle bir hizmet istemiyorum, iade istiyorum. Teşekkürler.

IP Address: 31.223.13.203[/CODE]

Merhaba, ben bilindik bir firmadan 6 GB Ryzen bir VDS aldım. Ancak epey sorunlu bir makine verildi bana ve iade istedim. Bu firma iade vermek istemiyor, illa teknik destek veririz falan tarzı konuşuyorlar. Teknik destek talebi açtım, fakat çözülecek gibi değil. Bu firmayı CİMER'e şikayet etmeyi düşünüyorum, hakkım var mıdır kusurlu hizmet sundukları için?

Hakkınız var diye biliyorum, tüketici haklarında kusurlu hizmet veya Mal'a iade ve değişim isteyebilirsiniz. Tüketici hakem heyeti'ne yazabilirsiniz.

Eğer hizmetten memnun kalmazsanız veya ayıplı, vadedilen hizmeti size vermiyor ise kalan günlerin iadesini alma/isteme hakkınız var. Fakat şu meselede var kayıt olurken kabul ettiğiniz sözleşmeye bakılması gerekiyor. Müşteri hizmetleri sizlere destek talebi konusuna başvurmanızı istiyor. Bunu deneyebilirsiniz eğer sorununuz hala çözülmedi ise sözleşmedeki iade politikasını gözden geçirip THH'e şikayette bulunabilirsiniz.

Eğer hizmetten memnun kalmazsanız veya ayıplı, vadedilen hizmeti size vermiyor ise kalan günlerin iadesini alma/isteme hakkınız var. Fakat şu meselede var kayıt olurken kabul ettiğiniz sözleşmeye bakılması gerekiyor. Müşteri hizmetleri sizlere destek talebi konusuna başvurmanızı istiyor. Bunu deneyebilirsiniz eğer sorununuz hala çözülmedi ise sözleşmedeki iade politikasını gözden geçirip THH'e şikayette bulunabilirsiniz.
Hocam sözleşme ne fark eder? Sözleşmede ayıplı mal almanız durumunda yine de iade etme hakkına sahip değilsiniz yazıyorsa bunlar yasayı çiğniyor. Ayrıca THH mi başvurmalıyım CİMER mi?

Sözleşme:
Kod:
10. İade Koşulları
10.1: ------'ün kabul gördüğü geri iade isteklerinden, müşteri iade faturası kesemiyor ise KDV oranı kadar kesinti yapar ve banka havale/eft ücretini kestikten sonra kalan ücreti iade eder.

10.2: Müşteri; sistem üzerine yüklediği kredi yada uzatmak maksadıyla yaptığı sonraki ay/yıl ödemelerini geri iade talep edemez.

10.3: Müşteri; alan adı, yazılım ve diğer hizmetlerde geri iade talep edemez.

10.4: Müşteri; sunucu hizmetlerinde ürün teslimi gerçekleştirilene kadar geri iade talep etme hakkına sahiptir. Sunucu hizmetlerinden kiralanan ürün teslimi gerçekleştirildiğinde müşteri geri iade talep edemez.

10.5: Geri iade isteği yapıldığı takdirde, S------ bu isteği en erken 5 gün en geç 1 ay içerisinde gerçekleştirme hakkını, şirketin o anki kararına bağlı olarak saklı tutar.

10.6: Maddelerde yer alan ve geri iade yapılmasınca sakınca görülmeyen bir ürün olsa dahi kampanyalı hiçbir üründe kesinlikle geri iade yapılmamaktadır.

10.7: Yapılan kampanyalar sonucunda firmamız kampanyayı durdurma, değiştirme, fiyat değişikliği yapma hakkını müşteriye bildirmeksizin gerçekleştirme hakkını saklı tutar.

Hocam sözleşme ne fark eder? Sözleşmede ayıplı mal almanız durumunda yine de iade etme hakkına sahip değilsiniz yazıyorsa bunlar yasayı çiğniyor. Ayrıca THH mi başvurmalıyım CİMER mi?

Sözleşme:
Kod:
10. İade Koşulları
10.1: ------'ün kabul gördüğü geri iade isteklerinden, müşteri iade faturası kesemiyor ise KDV oranı kadar kesinti yapar ve banka havale/eft ücretini kestikten sonra kalan ücreti iade eder.

10.2: Müşteri; sistem üzerine yüklediği kredi yada uzatmak maksadıyla yaptığı sonraki ay/yıl ödemelerini geri iade talep edemez.

10.3: Müşteri; alan adı, yazılım ve diğer hizmetlerde geri iade talep edemez.

10.4: Müşteri; sunucu hizmetlerinde ürün teslimi gerçekleştirilene kadar geri iade talep etme hakkına sahiptir. Sunucu hizmetlerinden kiralanan ürün teslimi gerçekleştirildiğinde müşteri geri iade talep edemez.

10.5: Geri iade isteği yapıldığı takdirde, S------ bu isteği en erken 5 gün en geç 1 ay içerisinde gerçekleştirme hakkını, şirketin o anki kararına bağlı olarak saklı tutar.

10.6: Maddelerde yer alan ve geri iade yapılmasınca sakınca görülmeyen bir ürün olsa dahi kampanyalı hiçbir üründe kesinlikle geri iade yapılmamaktadır.

10.7: Yapılan kampanyalar sonucunda firmamız kampanyayı durdurma, değiştirme, fiyat değişikliği yapma hakkını müşteriye bildirmeksizin gerçekleştirme hakkını saklı tutar.
Sözleşmeye aykırı iş yaptıkları için başvurmalısın zaten. bu yüzden sözleşmeye göz at. iade alamıyorsan en azından şirketin yasalara aykırı iş yaptığını belirtip şikayette bulunabilirsin. Ben bu konuda şahsen THH'e başvurum öncelikle

Ek olarak bir VDS Firmasının başka forumda yaptığı bir yorum;
Merhaba,
Satın aldığınız hizmet bir yazılım. Buna istinaden firmalar belirtmedikçe ve kendilerinden kaynaklı bir problem olmadığı sürece iade yapmazlar.
Yazılım ve Sunucu gibi ürünlerde tüketici hakem heyetine de gitseniz firmaya bilgi gitmeden red alır başvurunuz.

Ek olarak sunucularda bir disk yıpranma payı ve hizmet durumu olmaktadır.
Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına firmalardan test isteyebilir ya da iade durumunu baştan konuşabilirsiniz.

iadeler yine firma inisiyatifindedir.
Müşteri memnuniyeti adına kabul edebilir ya da bazı firmalar 1 TL bile ödeseniz iade etmeyebilir.

Sözleşmeye aykırı iş yaptıkları için başvurmalısın zaten. bu yüzden sözleşmeye göz at. iade alamıyorsan en azından şirketin yasalara aykırı iş yaptığını belirtip şikayette bulunabilirsin. Ben bu konuda şahsen THH'e başvurum öncelikle

Ek olarak bir VDS Firmasının başka forumda yaptığı bir yorum;
1725197631269.webp

1725197676367.webp

Anladığım kadarıyla Minecraft serveri açmışsın. Sunucu içi gerekli optimizasyonları yaptın mı? Veya yaptırdın mı? Çünkü ben MC server satan yerlerden bu tarz şeyler olmaması adına her zaman optimizasyon yaptırırım veya bir bilen kişiye danışırım. Böyle sorunlarda firmanın LOG kayıtlarına bakıp şu yüzden sizin sunucunuz bu hatayı veriyor demesi lazım fakat baktıklarını sanmıyorum.

Anladığım kadarıyla Minecraft serveri açmışsın. Sunucu içi gerekli optimizasyonları yaptın mı? Veya yaptırdın mı? Çünkü ben MC server satan yerlerden bu tarz şeyler olmaması adına her zaman optimizasyon yaptırırım veya bir bilen kişiye danışırım. Böyle sorunlarda firmanın LOG kayıtlarına bakıp şu yüzden sizin sunucunuz bu hatayı veriyor demesi lazım fakat baktıklarını sanmıyorum.
Sunucu ayarlarım tam, farklı bir VDS'imde sorunsuzca saatlerdir çalışıyor. Bunların makinesinde sorun var.

Sunucu ayarlarım tam, farklı bir VDS'imde sorunsuzca saatlerdir çalışıyor. Bunların makinesinde sorun var.
Her sunucu firması aynı hizmete sağlamıya biliyor. X Firması sana %25 CPU kullanım izni vermiştir ve limit dolunca fişi çekiyordur. Ama B Firması sana %110 CPU Kullanım limiti vermiştir buda sorun olsa bile CPU Artırımı ile birlikte sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Firmaların paketlerinin %100 aynı olduğuna emin misiniz?