Tamamdır hocalarım teşekkür ederim. Hangi router'ı önerirsiniz bu arada? Evin holüne koyulacak router ve ev büyük değil. 2+1, 90 metrekare gibi bir şey. Hol de kare olduğundan çok geniş menzil gerekmiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Hangi router'ı önerirsiniz hocam? 600 TL gibi bir bütçem var.VDSL yavaş olacak diye bir şey yok. Alt yapınıza bağlı olarak iyi hızlar alabilirsiniz.
Benim VDSL değerlerim;
Eki Görüntüle 79582
DemirKipi
Yetkin
600₺ router için düşük bir bütçe. Asus DSL-AX82U kullanıyorum. Tavsiye için ayrıca bir konu açın gerekli tavsiyeyi verirler.Hangi router'ı önerirsiniz hocam? 600 TL gibi bir bütçem var.
Eski oturduğumuz evde 70 mbps’ye 10 mbps upload VDSL internetimizle ortalamanın biraz altında bir internet alıcı kullanıyordum. Ping genelde en az 60 ms oluyordu ama herkesin indirme yaptığı veya video izlediği günlerde 2000 ping bile görebiliyordum. Hele yeni bir oyun indirmişsem o gün boyunca internetim ciddi bir çöküş yaşıyordu. (Wi-Fi ile bağlanıyordum)Merhaba, bugünlerde maalesef altyapı sebebiyle fiber internetten VDSL'e geçeceğim. Aklıma takılan şey, herkes şikayet ediyor bu türden. Önceden kullandım ama küçük olduğumdan umurumda değildi hızlar. Kimisi düşüş sorunları yaşamış, kimisininki 0 upload almış. Adres 62 Mbps download, 15 Mbps upload destekliyor. Şu an 25 Mbps download, 5 Mbps upload vardı sanırım ve fiber. Çok düşüş yaşar mıyım? Ping çok mu olur?
Şunu unutmamak lazım ki o zaman evimiz çok eski 2 katlı müstakil bir evdi. Modem alt katta ayakkabı dolabında dururdu benim odam ise tam üstünde 2. Kattaydı. Kat farkından dolayı olabilir belki bu düşüş.
Şu an ise yeni evimizde 100 Mbps’ye 12 mbps upload fiber kullanıyorum. Ethernet ile bağlanıyorum ve Ping’im oyun indirirken bile 70 ms üzerine çıkmıyor. (Zorlarsan en fazla 90-100 gördüm) Bir şey indirmesem sürekli 39-40 ping döngüsünde takılı kalıyor. Bu yönden çok memnunum ve TurkNet kullanıyoruz ama altyapı Türk Telekom. Çok memnunuz gerçekten bir gün bile bize hiçbir sorun çıkartmadı 1 yıla yakındır kullanmamıza rağmen.
Hocam rekabetçi oyunlarda sorun çıkartabileceğinden sormuştum, sağolun.
Anladım hocam teşekkür ederim.
Benim 34 Mbps civarı VDSL bağlantım var, çok oyunculu oyunlarda problem yaşamadım. Ama sunucular uzaktaysa problem yaşama ihtimaliniz her zaman var.
Aeronight
Üstün
Ben VDSL 70Mbps kullanıyorum. LoL'de 10ms alıyorum. Download ve uploadum bana yetiyor.
www.speedtest.net
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Use Speedtest on all your devices with our free desktop and mobile apps.
Yeni konular
-
-
Red Dead Redemption 2 için orijinalden uzaklaştırmayan mod önerisi
- Hasan Merkit
-
-
Rehber Car Photography için hangi cihazlar gerekli?
- THE KEROXEA
-
-
-