Rehber VDSL hat değerleri neyi ifade eder?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 62
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Yapabilirsiniz. Şahsi düşüncem, TT'nin kendisi bu kabloyu ücretli şekilde değiştiriyor. İşçilik + kablo ücreti alıyorlar. Onlara yaptırmanız daha iyi olur.
Kendilerine nasıl ulaşabilirim? TurkNet üzerinden iş emri yolu ile iletmiştik sorunu kendilerine. Bu arada sorun kablodan mı emin değilim onu nasıl anlayabilirim? Kablolardan dolayı olduğunu düşünme sebebim, TurkNet'in hattınızda sorun yok demesi ve diğer evlerde sorunsuz bir şekilde çalışması.

TurkNet kullanıyorsanız, bina ankastresine hattı direkt çakmıyorlar. Niyeyse TT ekiplerinin bıraktığı kabloya ek yapıyorlar. Orayı bir kontrol edin. İsminizin yazılı olduğu etiket olması gerekli.

Yazdığım gibi bir durum görürseniz sorunun kaynağı kendisi. TurkNet bu yüzden kullanıcı kaybediyor. YAK-1 kullanılmayan ek yüzünden oluyor. Tabii bu aklıma gelen ilk ihtimal. Başka nedeni olabilir.

Hattı(kabloyu) ölçmenin 2 yolu var. Ya konuda bahsi geçen cihazla ölçüm yaptıracaksınız ki saçma şekilde ücrete tabii ya da elektrikçiden yardım almanız gerekiyor. Başka yolu yok.

OİM'de kayıt açarken hat ölçümü için Elit Ekip istiyorum diye belirtin. Size ulaşıp ücreti için onay alacaklardır.

Son düzenleme:
Demek ki eve gelen ekip TurkNet'inmiş. Bizimkiler tam bilmediği için Türk Telekom dedi ama eve geldikten sonra gördüm kabloya ek yapmışlar. Valla şu sorun çözülsün başka bir şey istemiyorum ya hep kopuyor şu internet.

İfadeler: 62
Hocam, elektrikçiden YAK-1 konnektör alın. O kısmı yeniden YAK-1 kullanarak ekleyin. Youtube üzerinde rehberleri mevcut. Bunu yaparken modem kapalı olsun yalnız. Hattı da modemden çıkarın. Ne olur olmaz cihazı da arızaya sokmayalım.

Ek yapılmadan önce de vardı bu sorun. Kökten değiştirsek daha mantıklı olmaz mı?

Ek yapılmadan önce de vardı bu sorun. Kökten değiştirsek daha mantıklı olmaz mı?
Olur. Telefon kablosu önermiyorum çünkü hem parazite karşı dayanıksız oluyorlar hem de bakırdan çok alüminyum gibi metaller içeriyor. Düzgün bakır içeriğine sahip telefon kabloları, fiyat olarak CAT-6 ile yarışıyor.

Önerim Nexans marka bir CAT-6 alın. Bir çiftin ucuna elektrikçide RJ-11 çaktırın. Diğer ucunu direkt ankastreye çaktırın. Ek vs. yaptırmayın. Kablo tek parça olsun. Priz kullanmanız şart ise "keystone" diye geçen çakmalı priz kullanın.

Şu anda kullanımda olan bir ev telefonumuz var. CAT-6 takarsak yine çalışır mı?

Çalışır. CAT-6'yı RJ-45 değil RJ-11 ile kullanmayı planladığımız için sorun teşkil etmez.
Çok sağolun yardımınız için. Kaç aydır devam eden sorunuma çözüm buldunuz. Hakkınız ödenmez.

Çalışır. CAT-6'yı RJ-45 değil RJ-11 ile kullanmayı planladığımız için sorun teşkil etmez.
Aklıma takılan bir soru oldu sormak istedim. Şimdi bizim internet sağlayıcımız TurkNet fakat ev telefonunun sağlayıcısı Türk Telekom. Bu bir sorun teşkil eder mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…