Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar sorun şu arkadaş diyor ki kablonun bir ucu modemime takılı fakat diğer ucu binamda bulunan porta takılı değil. Evimizin salonuna bina girişinden uzatılmış bir port var ama ben salona takabileceğim kadar uzun bir kabloya sahip değilim kabloyu uzatsam ya da uzatabileceğim bir adaptör alsam sorunum çözülür mü diye sormuş.

Evet çözülür.

Merhaba, bilgisayarımı Ethernet kablosu ile internete bağlayacaktım, kabloyu taktım ama VDSL kablosunu takacak yer yok, bu kabloyu nasıl takabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bütün mesajları okudum konu çok karışmış.
Her evin her odasında maalesef DSL çıkışı olmuyor.
Salondaki DSL çıkışını yeni bir DSL kablosu alarak odanıza taşıyabilir ve modemi odaya koyabilirsiniz.

Adaptör derken şundan bahsediyorum mesela prize takınca VDSL girişine dönüşen bir şey veya USB'li VDSL böyle şeyler var mı?
Prize takılınca ethernetteki sinyali elektrik tesisatıyla aktaran ürünler var. Powerline deniyor bunlara ama DSL kablosu için böyle bir şey görmedim.

Çözüm
Prize takılınca Ethernet'teki sinyali elektrik tesisatıyla aktaran ürünler var. PowerLine deniyor bunlara ama DSL kablosu için böyle bir şey görmedim.

PowerLine olayı aslında daha mantıklı ama arkadaş tam olarak ne istediğini bilmiyor.
DSL kablosunu odaya taşıma diye bir şey mi kaldı. :)