Ben de aynı ayarlarla kullanıyorum ve oyunlarda ping çok çok az dalgalanmaya başladı. Belki de tesadüftür ama hissiyatım bu yönde.
Bende, yeni test ettim web siteleri ve oyunda gecikmede çok fark var, şimdi kafamı Asus kurcalamaya başladı :D bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim. Benim Omni DSL milattan önce kalmış sanırım, bebek gibi duruyor yanında ufak tefek hocam. Aklımı 2 şey kurcalıyor Broadcom chipseti ve yüksek donanım. Aman aman fark olur mu Extra DSL ile bilemiyorum. Ping olarak fark etmedi bu arada waweformda fark etti fakat Extra çok daha hızlı çalışıyor donanımdan dolayı muhtelemen.

Açıkçası bende diğer forumda gördüm konunuzu, oradan baktım ve araştırdığım kadarı ile yeni router hopper ile köprü şeklinde yapacatkım, 2 cihaz daha fazla gecikme yaşatır vesaire diye, tek cihazdan çıkışı almaya karar verdim. Fiberde de kullanırım çok düşük gelirse yeni çıkacak wifi7 routerlardan birini alırım keeneticin. Yıllardır türk telekom modemlerinden çok çekmiştim. Fakat işin için girincede en iyisi olsun diyorda alt yapı kötü olduktan sonra 50k lık modemi taksakta pek bir fayda edeceğini düşünmüyorum.

@Teacher80, @EkmekArasiSSD,

İntelliqos kullandığınızda, aplikasyon önceklendirme seçiyorum ve sistem ayarlarından performans seçeneklerinde "donanım ağ hızlandırıcıyı" kapatıyorum, Sistem swap için sıkıştırılmış RAM diski açık bırakıyorum Extra DSL için mantıklı değil mi yaptığım işlemler?
Ben bu ayarları pek ellemedim. 2 cihaz kullanınca pinginiz artmıyor ayrıca hocam. Ana cihaz DSL bağlanınca da aynı pingi alıyorum köprü olarak bağlayınca da aynı tamamen. Ki bu konuda hassas biriyimdir. Kablo kaliteli olduktan sonra sorun çıkmıyor.

Ben bu ayarları pek ellemedim. 2 cihaz kullanınca pinginiz artmıyor ayrıca hocam. Ana cihaz DSL bağlanınca da aynı pingi alıyorum köprü olarak bağlayınca da aynı tamamen. Ki bu konuda hassas biriyimdir. Kablo kaliteli olduktan sonra sorun çıkmıyor.
O zaman iade edip Omni DSL kullanmaya devam edip, Güncel Keenetic routerlarından alayım?

CAT8 Kablo aldım bu arada, Anakart MSI X870 Tomahawk bir tık buga girdi, etherneti görmedi vs.. pcyi kapatınca 1 dk sonra açınca gördü çok garip. Fakat anladığım kadarı ile köprü modunda kullanmak için, omni dslde bundan bir tane almak gerekiyor. Çünkü bende ufak tefek performansları çok net algılıyorum. Bu konuda bir tık detaylandırsanız beni ona göre bir hamle daha yapabiliriz.

Bu arada böyle daha iyi çalışıyor gibi geliyor, Omni DSL donanım olarak düşük sizin Zyxel modem gibi, bence ufak da olsa testleri olsa farkı vardır, bunla devam edip, ileride tekrardan geçiş yaparız elimizdekini satıp.

Son düzenleme:
O zaman iade edip Omni DSL kullanmaya devam edip, Güncel Keenetic routerlarından alayım?
Omni DSL bu durumda ana cihaz olur çünkü DSL'i çözmesi gerek ancak bunu nasıl köprüye alırsınız emin değilim hiç.

Açıkçası Keenetic cihazlarda böyle bir şey yapmaya gerek görmemiştim P2812 cihazım köprü modunda zaten. Keenetici ise Router olarak kurmuştum.