MisserWindowss

Başarılı
Evet arkadaşlar, bugün VectrasVM aracılığıyla Windows XP X64 çalıştıracağız.

Öncelikle VectrasVM nedir kısaca bahsedeyim: Limbo gibi Windows, Mac, Linux gibi işletim sistemlerini çalıştıran bir uygulama, kısacası Limbo alternatifi. Limbo'dan daha hızlı çalışıyor ayrıca denerken bunu fark ettim.
VectrasVM linkini buraya bırakıyorum:
XP X64 linkini bırakıyorum:

VectrasVM'i açtığınızda "Bootstrap needed!" çıkıyor. "Auto setup" ile "Manual setup" seçeneği çıkıyor. Manual yapacaksanız VectrasVM'in sitesinden "X86_64" olan Bootstrap'i indirmeniz lazım. Auto setup seçeneğine basıp geçin siz uğraşmak istemiyorsanız.
Bootstrap kurulumu bittiğinde fotoğrafta gösterdiğim yere tıklayın.

Screenshot_20250330_124240_Vectras VM.webp

Tıkladıktan sonra böyle bir ekran gelecek. Buradan "Import" seçeneğine basıp indirdiğiniz "Windows XP X64.cvbi" dosyasını seçiniz:

Screenshot_20250330_124545_Vectras VM.webp

Biraz bekledikten sonra bu ekran çıkıyor:

Screenshot_20250330_125001_Vectras VM.webp

Buradan "QEMU params" yazan yere tıklayıp her şeyi silin ve şunu yapıştırın: -cpu core2duo -smp sockets=1,cores=4,threads=4 -m 1024M -VGA std -device rtl8139,netdev=n0 -netdev user,id=n0 -accel tcg,thread=multi -device ac97
Yapıştırdıktan sonra "Add" yazan yere tıklayıp "Windows XP x64"ye basıp XP'nin tadını çıkarın!

Not: Ses maalesef çalışmıyor, çoğu şeyi denedim ama yine de ses çalışmıyor. Tek XP'de değil, diğer makinelerde de ses çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: