Çözüldü VMware Windows 10 kurulum sonrası parola istiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Makaleler
3
Yer
Cehennemin dibi
Aynı LTSC dosyası ile 4 makine daha kurdum, sadece bunda bu sıkıntıyı yaşadım. Aşağıda bıraktığım gibi oturum açma tuşuna basıyorum, yanlış parola diyor. İşin sıkıntılı kısmı parola girme yeri de yok. Kurulum yaparken şifre de koymadım. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

1751306160580.webp

1751306205039.webp

Çözüm
Sadece bu makinede olması çok garibime gitti. Silip baştan kurdum aynı şey oldu. Şimdi CMD'den utilman.exe yi düzenleyeceğim. Eğer olmazsa hazrda Hiren's Boot CD var dediğiniz gibi onu kullanırım.
Muhtemelen o özellik bazı Windows sürümlerinde gerekli bir modül olmadığı için tam çalışmıyor ve Vmware maalesef bu aralar Workstation'a ve Player'a önem vermediği için bu sorun düzelmeyecek gibi.

Baştan kurarken bu ekranda manuel olarak parola belirlemeyi deneyin bir de.

Eki Görüntüle 159176
Evet evet, tam da buradan bahsediyordum. Daha mesajımı yazarken paylaşım geldi. :)

Sorunu yaşamaya devam ederseniz benim önerdiğim çözüm, sanal makineyi oluştururken ISO dosyasını seçmeyin. Sonradan kurulum yapacak şekilde ayarlayın.
Tahminimce daha önce benim de yaşadığım bir bug yaşıyorsunuz. Maalesef Vmware'nin "answer file" dediğimiz özelliği tam doğru çalışmıyor. Bu da bazen SAM dosyasını bozabiliyor.

Vmware, bu dosyayı disket gibi bir sürücü ekleyerek Windows Setup'ın algılamasını sağlıyor. Bu dosyada sizin daha sanal makineyi oluştururken belirlediğiniz kullanıcıların bilgilerini ve tercihleriniz içeriyor.

Snapshot alıp Hiren's Boot CD gibi bir ISO dosyasını boot etmenizi ve içerisinde bulunan araç ile Windows parolasını sıfırlamayı deneyin.

Tahminimce daha önce benim de yaşadığım bir bug yaşıyorsunuz. Maalesef VMware'nin "answer file" dediğimiz özelliği tam doğru çalışmıyor. Bu da bazen sam dosyasını bozabiliyor.

Snapshot alıp Hiren's Boot CD gibi bir ISO dosyasını boot etmenizi ve içerisinde bulunan araç ile Windows parolasını sıfırlamayı deneyin.

Sadece bu makinede olması çok garibime gitti. Silip baştan kurdum aynı şey oldu. Şimdi CMD'den utilman.exe yi düzenleyeceğim. Eğer olmazsa hazrda Hiren's Boot CD var dediğiniz gibi onu kullanırım.

1751306694300.webp

Dilerseniz bu makaleye göre kurulum yapın, Windows 10 kurulumunu anlatmıştım burada da.

Muhtemelen o özellik bazı Windows sürümlerinde gerekli bir modül olmadığı için tam çalışmıyor ve Vmware maalesef bu aralar Workstation'a ve Player'a önem vermediği için bu sorun düzelmeyecek gibi.

Eki Görüntüle 159176
Evet evet, tam da buradan bahsediyordum. Daha mesajımı yazarken paylaşım geldi. :)

Sorunu yaşamaya devam ederseniz benim önerdiğim çözüm, sanal makineyi oluştururken ISO dosyasını seçmeyin. Sonradan kurulum yapacak şekilde ayarlayın.

Çözüm
Muhtemelen o özellik bazı Windows sürümlerinde gerekli bir modül olmadığı için tam çalışmıyor ve VMware maalesef bu aralar workstation'a ve Player'a önem vermediği için bu sorun düzelmeyecek gibi.

Kullanıcı adını boşluklu koyduğum için net user komutuyla uyumlu olmadı :D. Bir de dediğiniz gibi makineyi kurduktan sonra ISO seçeyim. Olmazsa başlangıçta şifre seçerim.

Muhtemelen o özellik bazı Windows sürümlerinde gerekli bir modül olmadığı için tam çalışmıyor ve VMware maalesef bu aralar workstation'a ve Player'a önem vermediği için bu sorun düzelmeyecek gibi.

Makineyi kurduktan sonra ISO'yu çalıştırdım oldu. Kurulumu hızlı geçememek sinirimi bozdu ama olsun :D.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt