Detaylar
Kim cevapladı?Max Caulfield
Üstün
Sisteminizde muhtemelen VBS/HVCI veya Hyper-V aktif. Böyle bir durumda VMware, sanallaştırma için Windows Hypervisor Platform (WHPX) sistemini kullanır. Bu sistemi kullanırken de bazı özellikler kullanılamaz. Örneğin, iç içe sanallaştırma (Nested Virtualization) özelliği.
Siz sanal makinenizi oluştururken muhtemelen Processors sekmesinde yer alan "Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI" seçeneğini seçmişsiniz. Bu seçenek bu tarz bir kurulumda desteklenmiyor maalesef.
Bunu çözmek için iki seçeneğiniz var:
Siz sanal makinenizi oluştururken muhtemelen Processors sekmesinde yer alan "Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI" seçeneğini seçmişsiniz. Bu seçenek bu tarz bir kurulumda desteklenmiyor maalesef.
- Hyper-V ve VBS özelliklerini tamamen kapatmak. Windows 11 24H2 ve sonrasında bunu tam olarak yapmak için DG_Readiness aracını da kullanmanız gerekebiliyor. Fakat bunu yaparsanız Valorant ve FACEIT gibi oyunlar çalışmayı reddedebilir.
- Sanal makine ayarlarında Processors sekmesindeki "Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI" seçeneğini kapatmak. Bu seçeneği kapattığınızda sanal makinenizde iç içe sanallaştırma kapatılmış olacak. Eğer sanal makine içerisinde bir sanal makine daha çalıştırmak gibi bir amacınız yoksa bu seçeneği kapatıp sanal makineyi öyle kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü ilk yolu izlediğinizde sanal makineyi çalıştırabilseniz bile Valorant ve FACEIT (CS2) gibi oyunlar HVCI (Memory Integrity) özelliğini tekrar açmanızı isteyebilir. Bu durumda bu sorun tekrar karşınıza çıkacaktır.
bendy00
Başarılı
Sisteminizde muhtemelen VBS/HVCI veya Hyper-V aktif. Böyle bir durumda VMware, sanallaştırma için Windows hypervisor platform (whpX) sistemini kullanır. Bu sistemi kullanırken de bazı özellikler kullanılamaz. Örneğin, iç içe sanallaştırma (nested virtualization) özelliği.
Siz sanal makinenizi oluştururken muhtemelen processors sekmesinde yer alan "virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI" seçeneğini seçmişsiniz. Bu seçenek bu tarz bir kurulumda desteklenmiyor maalesef.
Ben şahsen 2. yolu öneriyorum.
- Hyper-V ve VBS özelliklerini tamamen kapatmak. Windows 11 24H2 ve sonrasında bunu tam olarak yapmak için dg_readiness aracını da kullanmanız gerekebiliyor. Fakat bunu yaparsanız Valorant ve FACEIT gibi oyunlar çalışmayı reddedebilir.
- Sanal makine ayarlarında processors sekmesindeki "virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI" seçeneğini kapatmak. Bu seçeneği kapattığınızda sanal makinenizde iç içe sanallaştırma kapatılmış olacak. Eğer sanal makine içerisinde bir sanal makine daha çalıştırmak gibi bir amacınız yoksa bu seçeneği kapatıp sanal makineyi öyle kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü ilk yolu izlediğinizde sanal makineyi çalıştırabilseniz bile Valorant ve FACEIT (CS2) gibi oyunlar hvcı (Memory ıntegrity) özelliğini tekrar açmanızı isteyebilir. Bu durumda bu sorun tekrar karşınıza çıkacaktır.
Aslında sanal makine içinde sanal makine kuracaktım Windows 11 Single langue kullanıyorum
Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI kapalı kullanıyorum mecbur.
Max Caulfield
Üstün
O zaman VBS/HVCI'ı tamamen kapatmanız gerekiyor.Aslında sanal makine içinde sanal makine kuracaktım Windows 11 Single langue kullanıyorum
Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI kapalı kullanıyorum mecbur.
Windows Güvenliği kısmından Bellek Bütünlüğü özelliğini kapatın. Daha sonra şu aracı indirin ve mümkünse C diski içerisinde kısa bir konuma (örneğin,
C:\DGR) herhangi bir ikinci alt klasör olmadan çıkartın:Sonra PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın ve sırasıyla şunları yazıp Enter'a basın:
cd C:\DGRSet-ExecutionPolicy -Scope Process -ExecutionPolicy Bypass.\DG_Readiness_Tool_3.6.ps1 -Disable
Bilgisayar tekrar açılırken Credential Guard ve Virtualization Based Security'i kapatmak için 2 defa F3 tuşuna basmanız istenecektir. Sonra bilgisayarınız yeniden başlayacak ve VBS ile HVCI kapanmış olacaktır.
Şu anda bilgisayar başında olmadığım için hatırladığım kadarıyla anlatıyorum. Eğer bir sorun yaşarsanız bilgisayara geçince yardımcı olacağım.