An itibariyle Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve ailesinin ülke dışına çıkarıldığı doğrulanmış. Bundan sonrasında ne olacağını göreceğiz...

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260103_123006_Instagram.webp
    Screenshot_20260103_123006_Instagram.webp
    926,3 KB · Görüntüleme: 41
Venezuela'nın ne kadar kötü bir durumda olduğunu şöyle anlatayım. Bu operasyon konusunda ABD sapına kadar haklı. Sen git ülkene yatırım yapmış firmaların milyarlık yatırımlarını kamulaştır, yetmedi onları git çinlilere peşkeş çek. Ülkeni uyuşturucu rotasında merkez üst haline getir. Bütün komşuların ile sıkıntılar yaşa, halkına eziyet et sonra vay efendim ABD petrol için geldi.

Venezuela'nın ne kadar kötü bir durumda olduğunu şöyle anlatayım. Bu operasyon konusunda ABD sapına kadar haklı. Sen git ülkene yatırım yapmış firmaların milyarlık yatırımlarını kamulaştır, yetmedi onları git çinlilere peşkeş çek. Ülkeni uyuşturucu rotasında merkez üst haline getir. Bütün komşuların ile sıkıntılar yaşa, halkına eziyet et sonra vay efendim ABD petrol için geldi.
Amerika Venezuela'dan petrol alırken sıkıntı yoktu.

ABD kendisi ile iş birliği yapan liderleri meşrulaştırır. O ülkenin teokrasi, monarşi, diktatörlük vb. ile yönetilmesi önemli değildir.

Amerika Venezuela'dan petrol alırken sıkıntı yoktu.

Amerika Venezuela ile anlaşma yapıyor. Kardeşim ben senin ülkene milyar dolarlık petrol rafinerileri kuracağım, sondaj sistemleri kuracağım, bunları işleteceğim sana şu kadar vereceğim ben şu kadar alacağım diye. Venezuela devleti(maduro) bunu onaylıyor, ABD firmaları geliyor, milyarlık yatırım yapıyor. Sonra maduro bunlara el koyuyor yani çalıyor. Sonra bunları yok parasına Çinli efendilerine peşkeş çekiyor. Sence olay burada Venezuela petrolünü ABD'nin alması mı?