QUAH

Çalışkan
Yer
Almanya
Merhaba,
Kısa zaman sonra PC toplayacağım için parça parça araştırıyorum. RAM kısmında VENGEANCE® 96GB (2x48GB) DDR5 DRAM 6000MT/s CL30 AMD EXPO & Intel XMP Memory Kit bu modeli tercih etmiştim fakat araştırma yaptığım ve birkaç parça ürün aldığım işletme bana bu RAM'ler mavi ekran sorunu yaratabiliyor dedi. Aynı zamanda G.Skill almamı önerdi ya da Kingston. Ben sizlere de sormak istedim, yer Almanya Mannheim'da bir PC Store.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair hocam bu, mavi ekran sorunu falan yok. Kız arkadaşımın sisteminde Vengeance 8x2 kit takılı, 2018'den beri, 7 senedir RAM kaynaklı tek bir sorun olmadı.

Hocam, her markanın hatalı ürünleri çıkacaktır. Ama Corsair, Kingston, GSkill gibi markalarda bu oran çok çok daha düşük çıkacaktır, çünkü daha yüksek kalite standartların üretim yaparlar ki bunu da ücretini zaten ucuz ile düzgün arasındaki fiyat farkı olarak satın alırken ödemektesiniz. Adamlar milyonlarca satış yapıyorlar, siz sadece "RAM'in hatalı çıktı, hep mavi ekran yapıyor" diyen 3-5 kişinin mesajını görüyorsunuz ki, mavi ekranın milyon çeşit sebebi var ilk başta.

Unutmayın, bilgisayar sektörü 3-5 duyum ve hurafenin kolayca "geçerli bilgi" haline gelebildiği bir ortam. Eğer dünya çapında forumlar belli bir marka ve model ile ilgili hata mesajları ile dolup taşmıyorsa satıcının dediklerini ciddiye almayın.

Milyonda bir hata her markada olur, şanssızsanız size de denk gelebilir, testini yapar (memtest, kullanımı basit bir program) hatalı olduğunu görürseniz zaten değiştirir aldığınız firma (satışı yapan mağaza düzgün olsun yalnız). Ama bu olasılık bilinen markalardan ürün aldığınızda çok ama çok düşüktür.

Corsair'de bunlarda biridir. Hatta Corsair marka olarak yüksek performans/oyun segmentinde Kingston ve Gskill'den bir iki tık daha üstte yer alır, çoğu değerlendirme listelerinde en üst sıradadır (bütçe dikkate alınmadığında). Bir serinin ya da modelin hiç beklenmeyen bir markaya ait olsa bile tümden sorunlu olma ihtimali tabi ki vardır, ama zaten öyle bir şey olursa duyulur, arama yapar yapmaz kaşınıza şikayetler çıkar.

Hocam, her markanın hatalı ürünleri çıkacaktır. Ama Corsair, Kingston, G.Skill gibi markalarda bu oran çok çok daha düşük çıkacaktır, çünkü daha yüksek kalite standartların üretim yaparlar ki bunu da ücretini zaten ucuz ile düzgün arasındaki fiyat farkı olarak satın alırken ödemektesiniz. Adamlar milyonlarca satış yapıyorlar, siz sadece "RAM'in hatalı çıktı, hep mavi ekran yapıyor" diyen 3-5 kişinin mesajını görüyorsunuz ki, mavi ekranın milyon çeşit sebebi var ilk başta.

Unutmayın, bilgisayar sektörü 3-5 duyum ve hurafenin kolayca "geçerli bilgi" haline gelebildiği bir ortam. Eğer dünya çapında forumlar belli bir marka ve model ile ilgili hata mesajları ile dolup taşmıyorsa satıcının dediklerini ciddiye almayın.

Milyonda bir hata her markada olur, şanssızsanız size de denk gelebilir, testini yapar (Memtest, kullanımı basit bir program) hatalı olduğunu görürseniz zaten değiştirir aldığınız firma (satışı yapan mağaza düzgün olsun yalnız). Ama bu olasılık bilinen markalardan ürün aldığınızda çok ama çok düşüktür.

Corsair'de bunlarda biridir. Hatta Corsair marka olarak yüksek performans/oyun segmentinde Kingston ve G.Skill'den bir iki tık daha üstte yer alır, çoğu değerlendirme listelerinde en üst sıradadır (bütçe dikkate alınmadığında). Bir serinin ya da modelin hiç beklenmeyen bir markaya ait olsa bile tümden sorunlu olma ihtimali tabii ki vardır ama zaten öyle bir şey olursa duyulur, arama yapar yapmaz kaşınıza şikayetler çıkar.

Güzel ve detaylı mesajınız için çok teşekkür ediyorum o zaman fikrimi değiştirmeden alayım ^^ çok sağ olun.

Güzel ve detaylı mesajınız için çok teşekkür ediyorum o zaman fikrimi değiştirmeden alayım ^^ çok sağ olun.
Hiç önemli değil, kendiniz de bakıp yoğun sorun bildirimleri ile karşılaşmadıysanız rahatça alabilirsiniz. Bir ayrıntı da anakart desteği, anakartınızın RAM destek listesini de gözden geçiriniz, her RAM her anakarta olmayabiliyor.

Bir de hocam bir sorum olacak, 96GB?? :)

Hiç önemli değil, kendiniz de bakıp yoğun sorun bildirimleri ile karşılaşmadıysanız rahatça alabilirsiniz. Bir ayrıntı da anakart desteği, anakartınızın RAM destek listesini de gözden geçiriniz, her RAM her anakarta olmayabiliyor.

Bir de hocam bir sorum olacak, 96GB?? :)
Hocam hep high end game pc istemiştim şimdi alabiliceğim 5090 bekliyorum sistemi atıyorum.
  • Anakart: ASUS ROG Crosshair X870e Hero
  • Grafik kart: 5090 RTX.
  • Islemcı: Ryzen 9 9950X:
  • RAM: 1 vengeance® 96 GB (2x48 GB) DDR5 DRAM 6000MT/s CL30 AMD EXPO & Intel XMP Memory kit 400 EU.
  • M.2 SSD: Crucial T705 4TB PCI-e gen5 NVMe M.2 SSD
  • CPU hava sogutucu: Noctua NH-D15 G2 Dual Tower CPU
  • PSU: ASUS ROG loki SFX-l Titanium 1200W
  • Kasa: ROG hyperion GR701.

Hocam, her markanın hatalı ürünleri çıkacaktır. Ama Corsair, Kingston, GSkill gibi markalarda bu oran çok çok daha düşük çıkacaktır, çünkü daha yüksek kalite standartların üretim yaparlar ki bunu da ücretini zaten ucuz ile düzgün arasındaki fiyat farkı olarak satın alırken ödemektesiniz. Adamlar milyonlarca satış yapıyorlar, siz sadece "RAM'in hatalı çıktı, hep mavi ekran yapıyor" diyen 3-5 kişinin mesajını görüyorsunuz ki, mavi ekranın milyon çeşit sebebi var ilk başta.

Milyonda bir hata her markada olur, şanssızsanız size de denk gelebilir, testini yapar (memtest, kullanımı basit bir program) hatalı olduğunu görürseniz zaten değiştirir aldığınız firma (satışı yapan mağaza düzgün olsun yalnız). Ama bu olasılık bilinen markalardan ürün aldığınızda çok ama çok düşüktür.

Corsair'de bunlarda biridir. Hatta Corsair marka olarak yüksek performans/oyun segmentinde Kingston ve Gskill'den bir iki tık daha üstte yer alır, çoğu değerlendirme listelerinde en üst sıradadır (bütçe dikkate alınmadığında). Bir serinin ya da modelin hiç beklenmeyen bir markaya ait olsa bile tümden sorunlu olma ihtimali tabi ki vardır, ama zaten öyle bir şey olursa duyulur, arama yapar yapmaz kaşınıza şikayetler çıkar.
Eskiden bir APU sistemimde mavi ekran hatası alıyordum. O zamanlar bilgisayardan fazla anlamazdım ama şimdi kendimi geliştirdim bu bilgisayar konusunda araştıra araştıra. Yine Windows 11 kullanıyordum.

Bilgisayarımı bilgisayarcıya vermiştim ve sorun RAM'deymiş. Çift ram kullanıyordum ve birisi bozulmuş. Markası yanlış hatırlamıyorsam(%100 emin değilim) G.Skill'di. Garantisi vardı zaten geri gönderdim sonra sorun etmediler ve değiştirdiler aynısının yenisini yolladılar.

Benim de işte böyle bir anım olmuştu :D

@QUAH hocam geçen forumda yine birisi böyle pahalı sistem dizecekti ve o da sistemine Crucial SSD koymuş listeye. Samsung'dan daha mı iyi bu marka ki kaç kişi koyuyor böyle pahalı sisteme?

Dostum selam biraz fiyat farkı var dogru fakat okuma yazma oranları kıyaslanamaz ısınma sorunu var diyorlar ama ben göze alıyorum aradaki farkı samsun 990 EVO olması lazım kıyaslaya bılırsın direkt sana site atayım hatta ben.

Buralardan bakabilirsin ^^

Hocam hep high end game pc istemiştim şimdi alabiliceğim 5090 bekliyorum sistemi atıyorum
Anakart: ASUS ROG Crosshair X870e Hero
Grafik kart: 5090 RTX.
Islemcı: Ryzen 9 9950X:
RAM: 1 vengeance® 96 GB (2x48 GB) DDR5 DRAM 6000MT/s CL30 AMD EXPO & Intel XMP Memory kit 400 EU.
M.2 SSD: Crucial T705 4TB PCI-e gen5 NVMe M.2 SSD
CPU hava sogutucu: Noctua NH-D15 G2 Dual Tower CPU
PSU: ASUS ROG loki SFX-l Titanium 1200W
Kasa: ROG hyperion GR701.

Vallahi hocam, tüm saygımla, bazı kalemler high end değil de "param benim değil mi kardeş, sana ne" gibi olmuş. :)

96 GB RAM'in yarısını bile kullanıma sokmanız günümüz şartlarında mümkün olmayacaktır en high end oyunda bile, tabi 5-6 sene gitsin diyorsanız geleceği göremiyorum. 1200 W güç kaynağı da bilgisayarın yanında torna tezgahı kursanız sıkıntı çıkarmaz herhalde :)

Alış veriş sonuçta her şeyden önce zevk ve tercih meselesidir, her şeyin teknik sebebi olması tabi ki gerekmez, lütfen yanlış anlamayın, benimkisi muhabbet olsun maksat! Sonuçta herkesin ihtiyacı kendine tabi, benim alette de 2TB x 6 ve 3TB x 2 SDD/HDD var örneğin. :)