Kontrolcü var mı bu kasada?

Arka fandan reset Switch kablosu çıkmaz, o ön panelden geliyordur.
Hub tarzı bir şeyse yok çıkmadı. Dediğiniz olabilir belki kenardan köşeden arkaya dolaştırmışlardır geldiğinde öyleydi. RESET tuşu ben onu takmasam da çalışıyor F Panel'e bağlı muhtemelen. RESET ve LED (Kasanın köşesinde bir kısmı yakıyor üçgen) birbirine bağlıydı mesela.

O zaman kasanın üzerinde ARGB bir LED var o ARGB soketler onun ama fanlarınız ARGB değil.

Kasada 2 tane Switch olmalı, biri LED için biri reset, reset çalışıyorsa boşta olan LED içindir ama kontrolcü yok kasada ondan dolayı kullanılmaz.

Bu durumda öndeki 3 fanı dişi erkek olarak birbirine takacaksınız, en son kalan erkek soketi anakart fan portuna takacaksınız.

Arkadaki fanında sadece küçük olan 3 pin soketini anakart fan portuna takacaksınız, anakartınızda yer yoksa 4 pin olanı PSU'ya takacaksınız 3 pin boşta kalacak.

Arkadaki fanında sadece küçük olan 3 pin soketini anakart fan portuna takacaksınız, anakartınızda yer yoksa 4 pin olanı PSU'ya takacaksınız 3 pin boşta kalacak.
Arkadan çıkan fan kablosu kısa ulaşmıyor. 4 kalın pinliyi dün PSU'ya bağlayınca kısa devre yaptı yine siz destek olmuştunuz. Ön fanları birbirine bağlayıp yine çalıştıramamıştım. Tek pinden çıkan maks akım/voltaja mı takılıyorum anlayamadım.
Bu kontrolcü ya da hub neyse alıp öyle de deneyebilirim.

Siz kalın 4 lüyü PSU'ya takmışsınız, diğerini de anakarta takmışsınız iki taraftan voltaj verdirmişsiniz, onlardan sadece birini kullanacaksınız.

Arka egzoz fanını anakartın sağ kısmında CHA_FAN 2 kısmına tak yetişmesi lazım oraya. Kasanın ön fanlarını da anakartın altında 3 adet CHA_FAN 1 - CHA_FAN 3 - CHA_FAN 4 kısımlarına takmayı dene bakalım ne olacak. Papatya dizilimi belki sorun yaşatıyor olabilir fanlar için ya da varsa uzatma kablosu emin değilim.

Siz kalın 4 lüyü PSU'ya takmışsınız, diğerini de anakarta takmışsınız iki taraftan voltaj verdirmişsiniz, onlardan sadece birini kullanacaksınız.
Bu mesajdan beri gündelik sorunlar araya girdi bakamadım. Arkadaki fanı dediğiniz gibi PSU'dan gelene bağlayınca çalıştı ancak kısa devre olduğu zaman ön taraftaki fanların kablosu yanmış ve kopmuş o yüzden hiç takmıyorum. Mecbur yenileyeceğim bir şekilde.

17 Temmuz güncellemesi
Kablolar yandığı için garanti kapsamı dışında dediler verdikleri fiyatla internetten baktım ARGB modeller alınıyordu. Thermalright TL-C12RB-S V2 modelinden 3'lü set satın aldım. Zincir usülü hem fan hem de ARGB kablolarını bağlayabildim. Arka fana bir şey olmamıştı onun da şu an RGB'si yanmıyor PSU'dan bağlı. Açıkçası o pek umrumda değil belki sonradan yine Thermalright eklerim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250713_130719.webp
    IMG_20250713_130719.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20250713_130731.webp
    IMG_20250713_130731.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme: