FurkanS

Uzman
Arkadaşlar R5 7600 işlemcili Endorfy Fortis 5 ARGB soğutuculu ASUS Dual RTX 4070'li sistemim var. Kasam Vento VG4200s RGB. Ön tarafında 3 tane fan var, arkada bir tane egzoz fanı var. Oyunlarda genelde 75 dereceye kadar çıkıyor işlemci, kasanın üst tarafına 3 taneye kadar 12'lik fan takabiliyorum. Alıp egzoz görevi görecek şekilde taksam çok bir faydasını görür müyüm?

Almak istediğim fan 2 adet Arctic P12 PWM PST ARGB.

Arkadaşlar R5 7600 işlemcili endorfy fortis 5 ARGB soğutuculu ASUS Dual RTX 4070'li sistemim var. Kasam Vento VG4200s RGB. Ön tarafında 3 tane fan var, arkada bir tane egzoz fanı var. Oyunlarda genelde 75 dereceye kadar çıkıyor işlemci, kasanın üst tarafına 3 taneye kadar 12'lik fan takabiliyorum. Alıp egzoz görevi görecek şekilde taksam çok bir faydasını görür müyüm?

Almak istediğim fan 2 adet Arctic P12 PWM pst ARGB.

Düzeltme olarak fanlarda bu iki model arasında kaldım. Farklı önerisi olan varsa yazabilir.

1 = ID-Cooling: AiO Liquid cooler, CPU Air cooler, case fan

2 = TL-C12C-S – Thermalright

Son düzenleme:
Arkadaşlar R5 7600 işlemcili Endorfy Fortis 5 ARGB soğutuculu ASUS Dual RTX 4070'li sistemim var. Kasam Vento VG4200s RGB. Ön tarafında 3 tane fan var, arkada bir tane egzoz fanı var. Oyunlarda genelde 75 dereceye kadar çıkıyor işlemci, kasanın üst tarafına 3 taneye kadar 12'lik fan takabiliyorum. Alıp egzoz görevi görecek şekilde taksam çok bir faydasını görür müyüm?

Almak istediğim fan 2 adet Arctic P12 PWM PST ARGB.

Düzeltme olarak fanlarda bu iki model arasında kaldım. Farklı önerisi olan varsa yazabilir.

1 = ID-Cooling: AiO Liquid cooler, CPU Air cooler, case fan

2 = TL-C12C-S – Thermalright
  • Vento VG4200S kasanızla ilgili olarak mevcut fan yerleşiminde 3 ön fan ve 1 arka fanınız var. Bu durumda kasa içindeki hava akışını optimize etmek önemli.
  • Oyunlarda işlemci sıcaklıklarının 75 dereceye kadar çıktığını belirtiyorsunuz. Bu, yük altında kabul edilebilir bir sıcaklık olsa da daha iyi bir soğutma elde etmek ve genel performansı artırmak için üst tarafınıza ekstra fan eklemek iyi bir fikir olabilir.
  • Üst tarafa 2 adet Arctic P12 PWM PST ARGB fan eklemek, kasa içindeki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayarak işlemci sıcaklıklarını düşürebilir.
  • Ekstra fanlar, hava akımını artırarak sıcak havanın tahliye edilmesine yardımcı olur, bu da bileşenlerin daha serin çalışmasını sağlar.

Önerilen Adımlar:
1. Fan Montajı:
- Üst tarafa 2 adet Arctic P12 PWM PST ARGB fanı monte edin, egzoz yönlü olacak şekilde yerleştirin.

2. BIOS Ayarları:
- Fanların çalışma hızlarını kontrol etmek için BIOS'a girin ve fan grafikleri ayarlarını optimize edin.

3. Hava Akışı Kontrolü:
- Kasa içindeki hava akışını kontrol etmek için ön fanların hava giriş yönlerinin doğru ayarlandığından emin olun (ön fanların havayı içeri çekecek şekilde).

4. Sıcaklık İzleme:
- Fanları monte ettikten sonra işlemci sıcaklıklarını izleyin. Oyunlar sırasında sıcaklıkların düştüğünü görebilirsiniz.

Alternatif Fan Önerileri:
- ID-Cooling veya Thermalright fanları hakkında fikir arıyorsanız, benzer performansa sahip oldukları için tercih edebilirsiniz. Ancak Arctic P12 serisi genel olarak daha sessiz ve etkili hava akışı sağladığı için öncelikli tercihiniz olabilir.

Son olarak, fan seçimi konusunda daha spesifik öneriler veya mevcut fanları değiştirmek hakkında yardıma ihtiyacınız olursa tekrar iletişime geçebilirsiniz.