Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Yer
Antalya
Öncelikle daha bir monitör kolu / monitör tutucu almadım. Ama almak istiyorum. Hem ileride yeni bir monitör aldığımda illa pivot destekli olmasına bakmamak için hem de şu an 2. monitörümün ayağı olmadığından duvara sabitli şekilde kullanıyorum, bu yüzden masanın yerini değiştiremiyorum. Ayrıca tabii ki şu anda kullanıyor olduğum ana monitörümü de rahatça ileri geri, sağa sola oynatamıyorum. Bu nedenlerden dolayı 2'li monitör kolu almak istedim ama aşırı iyi bir şey olmasına gerek yok, yani amortisörlü olmasına gerek yok. Zırt pırt yukarı aşağı yapma gereksinimi duymuyorum asla. Sadece sağa sola ve ileri geri yapabilmem ve ayrıca masada monitör ayağı olmaması benim için fazlasıyla yeterli olacak. Bu düşüncelerim sonucu gayet uygun fiyattaki bu Dark VM26 modeli gözüme çarptı.

Ama şöyle bir sorunum var. Monitörüm Philips 246E9QDSB/01 75 mm VESA desteğine sahip ve bu vida yuvalarının hemen altında HDMI, güç bağlantısı gibi girişler var. Yani herhangi bir VESA aparatı direkt olarak takarsam HDMI ve güç bağlantısının üstüne denk geliyor.

1471f34eca5d43b4b214b0140068c9a9.webp

1774455027897.webp

Bunun için nasıl bir çözüm uygulamalıyım? Ben bu monitör kolunu almak istiyorum. Aklıma metal vida aralayıcı (spacer) mı deniyor, ondan takmak geldi. Sağlıklı olur mu bu şekilde? Şöyle 4-5 cm uzunluğunda 4 adet aralayıcı monitör ağırlığını taşır mı ki? İnternette bakıyorum, incecik bu aralayıcılar hep. Ne diye aramam lazım bilemedim. Veya uzun vida mı alsam direkt? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Çözümün özeti: Kutu içeriğinde gelen ve curved monitör montajında kullanılması için konulan yaklaşık 2 cm uzunluğundaki yükselticiler ve 30mm'lik vidalar sayesinde HDMI'daki hafif bir eğilme hariç montajı sorunsuz tamamladım.:
1775485111365.webp
Uzun vida kullanmayın. M4 bu, güven olmaz.
Bulabiliyorsanız yeterince uzun olan 75 mm to 100 mm aparat bulun veya pek uzun ömürlü olmaz ama kesin gitsin. 100 mm kullanacağınız zaman aparat alır onunla 100 yaparsınız.
Bir yerde aparat tasarlatabilirsiniz. Demir ucuz, 75-100 mm aralıklı 4 mm delik açmak kolay.

Görselden mesafe rahat anlaşılmıyor ama kurtarır diyorsanız 90 derece HDMI aparatları var. Aynı şekiled 90 derece 2.1x5.5 mm de var.

Uzun vida kullanmayın. M4 bu, güven olmaz.
Monitör hiç ağır değil 2.5 kilo falan. 4 tane vidaya 700-800 gram düşüyor yani. Belki sorun olmaz diye düşündüm.
Kesmek mantıklı gelmedi ilk başta ama belki olabilir. Çünkü zırt pırt monitör değiştirmeyeceğim hep aynı monitör takılı olacak. 100mm vida yuvaları kullanılmayacak.
90 derece HDMI yine kurtarmayacak bence.
Alsam mı almasam mı diye çok kafayı yiyorum ama alınca iyi ki almışım diyeceğim bir şey olacak sanki bakalım. Parayı verimli bi şeye harcamak istiyorum.

@Vavien. 250 lira kargosu var mış ya hahaha ulan teknobiyotik ne alemsin koskoca kaç senelik firma 1200 TL'lik alışverişe ücretsiz kargo sağlayamıyorsa yani :D Neyse, biraz bekleyeyim. Voltix var yorumları çok olumlu. 1900 TL civarında şu an onun fiyat düşerse onu alayım. Yüksekliği ve kolu daha uzun. Ayrıca 32"ye kadar destekliyor. Daha sağlam bir ürün.

Son düzenleme:
Adamlar en geniş yer için 116 ve 113 mm demiş. 75 mm çıkınca 41 mm ve 38 mm kalıyor. Yarısı yukarıda yarısı aşağıda desek 20,5 mm ve 19 mm. Hadi kolay hesap olsun, 21 mm diyelim. HDMI genişliği 13,9 mm. Paylaştığınız görselde 30 piksel, biz onu 14 mm ve 32 piksel sayalım. Daha 3 mm gövde ekleyecektik ama vida ile arası da 32 piksel, kurtarmıyor.

90 derecelik zımbırtılar ek bir şey olmadan anlamsız kalıyor.

Arkaya çok yaslamazsanız döndürürken sorun olmaz gibi duruyor.

Aparata/kabloya göre 90 derece HDMI 20-30 mm açıkta kalır. Sizi bilmem de ben gerçek kesiti 3 mm civarı olan M4 vidaya o kadar para verdiğim şeyi emanet etmem. Giderim bir demirciye, 5 dakikada kaynak yaptırır boyatır daha sağlam bağlantı sahibi olurum.

Tabii başka bir tane almak daha az zahmetli olacaktır. Cihaz tasarlarken bu kadar sığ olmaları hiç şaşırtmıyor.

1774456261557.webp

1774457395835.webp

1774457425745.webp

Adamlar en geniş yer için 116 ve 113 mm demiş. 75 mm çıkınca 41 mm ve 38 mm kalıyor. Yarısı yukarıda yarısı aşağıda desek 20,5 mm ve 19 mm. Hadi kolay hesap olsun, 21 mm diyelim. HDMI genişliği 13,9 mm. Paylaştığınız görselde 30 piksel, biz onu 14 mm ve 32 piksel sayalım. Daha 3 mm gövde ekleyecektik ama vida ile arası da 32 piksel, kurtarmıyor.

90 derecelik zımbırtılar ek bir şey olmadan anlamsız kalıyor.

Arkaya çok yaslamazsanız döndürürken sorun olmaz gibi duruyor.

Aparata/kabloya göre 90 derece HDMI 20-30 mm açıkta kalır. Sizi bilmem de ben gerçek kesiti 3 mm civarı olan M4 vidaya o kadar para verdiğim şeyi emanet etmem. Giderim bir demirciye, 5 dakikada kaynak yaptırır boyatır daha sağlam bağlantı sahibi olurum.

Tabii başka bir tane almak daha az zahmetli olacaktır. Cihaz tasarlarken bu kadar sığ olmaları hiç şaşırtmıyor.

Evet ben bunu dün hesapladım. Krita'ya attım fotoğrafları ölçeğine göre çizdim üst üste engelliyor. Kestiririm veya kendim keserim bıçkı ile dediğiniz gibi. 75mm aparat bulamadım çünkü. Bu arada Voltix'ten kastım da şu modeldi. Ara ara 1700 civarına düşmüş. Yine düşerse alacağım.

E o kortaracak mı? direkt 75 mm almanız gerekmez mi?

Bulabilirseniz 40-60 mm spacer (vida yükseltici) ve 90 derece zımbırtılar iş görür gibi.
Hata yapmadıysam;
  • reel M4 alanı ~9.1 mm^2
  • 7 mm spacer alanı ~33.3 mm^2
oluyor. Çok daha güvenli geldi.

1774458813819.webp

Son düzenleme:
E o kortaracak mı? direkt 75 mm almanız gerekmez mi?

Bulabilirseniz 40-60 mm spacer (vida yükseltici) ve 90 derece zımbırtılar iş görür gibi.
Hata yapmadıysam;
  • reel M4 alanı ~9.1 mm^2
  • 7 mm spacer alanı ~33.3 mm^2
oluyor. Çok daha güvenli geldi.

Spacer sağlam olur mu işte emin olamadım ama kol alırsam ilk deneyeceğim bu olacak pek pahalı değil ya zaten. Bu arada bakın bu stok hali ile arkada ne kadar alan kapladığı:
1774463108095.webp

Bu da eğer kesersem bu kadar kesmem yeterli olacak:
1774463164953.webp

İleride 100'lük monitör alırım onda da kullanmak isterim gibi bir derdim yok diyorsanız kesin gitsin. En kolayı.
Evet hocam. Zaten yeni monitör alınca şu anki 2. monitör olacak fazlasıyla yeterli 2. monitör için bozulmadığı sürece yeni bir monitör almama gerek yok. O zaman Voltix'in fiyatını takipteyim indirime girerse alayım.

@Vavien. Geçen gün kupon boşa gitmesin diye NB F80 2026 aldım. Elime ulaştı. Nasıl bir çözüm bulurum diye bakınırken gelen parçalar arasında curved monitörler için 30mm vida ve yükseltici aparat koymuşlar. Yükselticileri koydum ve o şekilde taktım. HDMI'a biraz değiyor ve ittiriyor ama hiçbir sorun yok.

Tek sıkıntı ben bu dikey yatay yapma işini anlamadım. Kutuya sığsın diye açılı koymuşlar. Döndürün düzeltin yazıyor ama dönmüyor asla.

Tamam biraz fazla güç uygulamak gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Çözümün özeti: Kutu içeriğinde gelen ve curved monitör montajında kullanılması için konulan yaklaşık 2 cm uzunluğundaki yükselticiler ve 30mm'lik vidalar sayesinde HDMI'daki hafif bir eğilme hariç montajı sorunsuz tamamladım.:
1775485111365.webp

Çözüm