Vestel DGW9000 için OpenWRT Kurulum Denemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marceline
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 880
Şu anlık dead-end'deyiz. Dediğimiz gibi fason model değil de custom model olması olası. Sıfır yazılım bilgisiyle portlama yapmammız da pek mümkün değil.

İfadeler: 144
Türkiye’ye gelmişken aldım bu cihazdan. Dönünce firmware’ı dump edip paylaşırım. Aynı zamanda UART parolasınıda bulmaya çalışırım, umarım her cihaz için farklı değildir.

Bugün biraz zaman bulup, depolama yongasını dump edebildim cihazın.

Squashfs formatında içindeki bölümler isterseniz mount edebilirsiniz isterseniz dizine çıkartabilirsiniz. Orjinal dosya sistemi ubifs ti bu arada, YZ yardımcı oldu baya onunla uğraşırken. Biraz baktım bir takım parolaya benzer şeyler buldum bir de "Tilgin HG dslforum.org" diye bir metin gördüm, gerçek üretici ya da yazılım üreticisi Tilgin olabilir sanırım ama emin değilim. Haftasonu geniş vakitte daha detaylı bakmayı planlıyorum. @Cruslan @Marceline

Son düzenleme:
Hocam gelişmeleri hayretle takip ediyorum. Ben UART üzerinden bağlanmıştım ama bu kadar ilerleyememiştim hiç. Eve geçince inceleyeceğim dump’u.

Hocam gelişmeleri hayretle takip ediyorum. Ben UART üzerinden bağlanmıştım ama bu kadar ilerleyememiştim hiç. Eve geçince inceleyeceğim dump’u.
UART bağlantısı için jst kablo edinmem uzun sürdü. Ne yazık ki UART bağlantım pek stabil değil, ama sanırım zaten UART üzerinden bir giriş yapmak için bir giriş ekranı yok.

root kullanıcısının parolası "amazon" ama Web arayüzünden giriş yapamadım. SSH'ı etkinleştirebildim ama sadece admin kullanıcısıyla giriş yapabildim(muhtemelen root girişi devre dışı bırakılmış.) ve busybox terminaline eriştim. "shell" komutu vardı ama ne yazık ki devre dışı bırakılmış. Kullanılan busybox için çeşitli exploitler var ve onları deneyeceğim. Bu arada busybox terminalinde firmware güncellemesi için bir komut var ama çok kurcalamadım.

En son deneyeceğim şey, dump ettiğim filesystemde değişiklikler yaptıktan sonra tekrar paketlemeye çalışıp depolama çipini programlayacağım.

Son düzenleme:
Vestel DGW9000'i (dahili model adı HG9213, EcoNet EN751221 SoC üstünde) OpenWrt'ye taşıma çalışmasına başladım.

Mevcut durum:
Diyezi gördüm ki kendisini severim
mtd0'dan mtd12'ye kadar tüm bölümler yedeklendi
MT7603 (2.4 GHz) ve MT7663 (5 GHz) OpenWrt'nin mt76 sürücüsünde birinci sınıf destekleniyor
EN751221 hedefi OpenWrt'de mevcut; DGW9000'e özel DTS yazımı sürüyor
İlk deneme initramfs olacak, RAM'de çalışacak, flash'a dokunulmayacak. Fişi çekmek stok yazılıma dönmek için yeterli(elimde bir cihaz var yanmasın fuat abi)
Root erişim yöntemini şimdilik yayınlamıyorum. Belgelenmiş bir kurtarma yolu olmadan yayınlarsam tuğlalanan cihazlar çıkması kaçınılmaz. Kurulum adımları, geri dönüş prosedürü ve test edilmiş imaj ile birlikte yayınlanacak.

Sistem:
Linux myhome.mynet 3.18.21 #1 SMP Wed Feb 9 20:16:34 GMT 2022 mips GNU/Linux
system type : EcoNet EN751221 SOC
machine : HG921x - Tilgin Home Gateway
processor : 0

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…