Kaans

Uzman
Merhaba, bir süredir vibe coding ile bir mobil uygulama geliştiriyorum. Yaklaşık 4-5 ay oldu.

Daha öncesinde oyun geliştirmeye oldukça meraklıydım. Bazı programlama dillerini öğrenip kendi çapımda küçük oyunlar geliştirdim. Yaklaşık 6-7 aydır da “vibe coding” tarafıyla ilgileniyorum. Açıkçası 2 yıl önce bu teknoloji henüz çok daha zayıf olduğu için pek ilgimi çekmemişti ama son 1 yılda özellikle Claude Code gibi araçlarla gerçekten çok üst düzey işler yapılabildiğini düşünüyorum.

Ben de bunu deneyimlemek için Claude Code kullanarak yaklaşık 4-5 ay önce bir mobil uygulama geliştirmeye başladım. Uygulamanın adını Fcoach yaptım.

Uygulamanın temel amacı, yapay zekâ destekli kişisel bir fitness koçu oluşturmak. Uygulama başlangıçta kullanıcıya çeşitli sorular soruyor ve aldığı cevaplara göre kişiye özel bir fitness programı hazırlayıp doğrudan uygulamanın içerisine aktarıyor. (Bazen AI programı oluştururken antrenmana saçma hareketler koyabiliyor)

Kullanıcı daha sonra her antrenman gününde uygulama üzerinden programını takip edebiliyor. İsterse hazır program yerine kendi programını da oluşturabiliyor ve hareketleri tek tek ekleyebiliyor. Antrenman sırasında ise her sette yaptığı ağırlığı girebiliyor ve hareketlerin sayfasından o hareketteki geçmiş ağırlıklarını ve ulaştığı rekor ağırlığı görebiliyor.

Ayrıca uygulamanın içerisinde yapay zekâ koç ile sürekli iletişim kurulabiliyor. Kullanıcı isterse antrenman programında değişiklikler yaptırabiliyor veya antrenmanıyla ilgili öneriler alabiliyor.

Yapay zekâ tarafında Gemini ve DeepSeek modellerini sisteme entegre ettim. DeepSeek bazı konularda biraz zayıf kalsa da antrenman programı oluşturma konusunda Gemini ile oldukça başarılı sonuçlar aldım.

Uygulamayı geliştirirken mümkün olduğunca sade bir arayüz tasarlamaya çalıştım. Bunun yanında antrenman sırasında kullanılabilecek bazı özellikler de ekledim. Örneğin setler arasındaki dinlenme süresi tamamlandığında telefona bildirim geliyor ve kullanıcıya sonraki sete geçebileceğini bildiriyor. Kullanıcı yaptığı seti tamamladığında işaretleyip bir sonraki sete veya harekete geçebiliyor.

Her hareketin detay sayfasında da hangi kas gruplarını çalıştırdığı, hareketin nasıl yapıldığı ve ilgili görseller bulunuyor. (GitHub kaynaklı açık bir hareket resimlerini kullandım)

Antrenman tamamen tamamlandıktan sonra yapay zekâ, o antrenmanda kullanılan ağırlıkları, yapılan setleri ve antrenmanın süresini analiz ederek kullanıcıya o antrenmana özel bir değerlendirme ve yorum sunuyor.

Bunların dışında uygulamaya günlük seri (streak) sistemi, adım sayacı ve günlere göre adım sayısını gösteren bir grafik, kilo takibi ve geçmiş kiloları gösteren grafik, seviye sistemi ve açık/koyu tema seçenekleri de ekledim.

Şu anda uygulamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Fransızca olmak üzere 5 farklı dil bulunuyor. (AI artık ne kadar doğru çevirdiyse)

Şu an sistemde yaklaşık 100 kayıtlı kullanıcı var. Fakat uygulamanın tanıtımı ve kullanıcı kazanma tarafında biraz zorlanıyorum. Hem geliştirme sürecinde hâlâ zaman zaman karşıma çıkan ve çok aşina olmadığım problemler oluyor hem de reklam konusunda şu an oldukça kısıtlı bir bütçem var.

Bu yüzden buraya kadar okuduysanız ve vaktiniz olursa uygulamayı yorumlayıp bana objektif bir şekilde geri bildirim vermeniz beni gerçekten çok mutlu eder. Özellikle “şurası gereksiz olmuş”, “şu özellik eksik”, “arayüzde bunu değiştirmelisin” gibi eleştiriler benim için çok değerli.

Uygulamayı geliştirmek ve iki platformda yayınlamak benim için oldukça uzun ve zor bir süreç oldu ama sonunda hem Google Play'de hem de App Store'da yayınlamayı başardım.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. 🙏

Dosya Ekleri

• IMG_0723.webp
    IMG_0723.webp
    395,4 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_0722.webp
    IMG_0722.webp
    291,8 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_0721.webp
    IMG_0721.webp
    358,6 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_0720.webp