memoli

Uzman
Arkadaşlar merhaba, Victus 16 laptopumda R23 testi yaptığımda işlemci önce çok iyi skorları alıp ilerleyen dakikalarda hızını düşürüp Throttle'a giriyor. Ancak sorun şu: Bu sürede ne voltaj ve watt ne de sıcaklık değeri yüksek değil. Yine de Throttle'a giriyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Victus 16'da skorların olması gerekenden düşük olması beklenen bir şey. Örneğin arkadaşımın R7 7840HS içeren Victus 16'sı çoklu çekirdek testinde 14000 civarlarında puan alıyordu. Benim R7 7840HS içeren Nitro 16'ım çoklu çekirdek testinde 16500 civarlarında puan alıyordu. (Cinebench R23) Bunun sebebi ise R7 7840HS içeren Victus 16'nın limitli olmasıydı. İntel işlemcili Victus 16'larda bildiğim kadarıyla limitli geliyor ancak limitli gelmiyor olsa bile throttle sebebiyle olması bu durumun yaşanması olağan. Burada önemli olan aynı modele sahip diğer kullanıcıların çoklu çekirdek testlerindeki sonuçlarıyla sizin sonuçlarınızın ne kadar paralel olduğu.

Hangi modeli ne kadara almıştınız ?
r1015nt 51k ya satın aldım hocam.
Ben de biraz daha düşük skor bekliyordum ama aşırı düşük skorlar geldi onun için şaşırdım.

Multicore 16-17k civarı Single Core 1700 civarında. Thorttlestop'ta PL1 ve EDP other yazısı çıkıyor. PL1 yazısı kırmızı.

Sonuçlar anormal. Bende 14500HX'li Victus var, en son test ettiğimde R23 Multi Core skoru 20200'lerle başlayıp 19700'lere düşüyordu. Single Core skoru 1800'lerde geziniyordu. 14700HX'in 22-24 civarı alması gerekir normalde. Belki Omen GH üzerinde balanced ayardasınızdır, fanları fazla açmayıp Throttle'a giriyordur. Zira fanlar Full olduğu halde 97-98 dereceleri rahat görüyor cihaz.

Ekran görüntüsü 2024-09-12 100118.webp

Son düzenleme:
r1015nt 51k ya satın aldım hocam.
Ben de biraz daha düşük skor bekliyordum ama aşırı düşük skorlar geldi onun için şaşırdım.
Alması gerekenden daha az puan alıyormuş. İsterseniz model önerisi için ayrı bir konu açın. Daha mantıklı bir model önerilirse elinizdeki cihazı iade edip o modele yönelirsiniz. En mantıklı model buysa da değişim istersiniz.

Sonuçlar anormal. Bende 14500HX'li Victus var, en son test ettiğimde R23 Multi Core skoru 20200'lerle başlayıp 19700'lere düşüyordu. Single Core skoru 1800'lerde geziniyordu. 14700HX'in 22-24 civarı alması gerekir normalde. Belki Omen GH üzerinde balanced ayardasınızdır, fanları fazla açmayıp Throttle'a giriyordur. Zira fanlar Full olduğu halde 97-98 dereceleri rahat görüyor cihaz.

Eki Görüntüle 87446
Tüm güncellemeleri ve kurulumları yapıp tekrar sonuçları paylaşacağım. Bir de şunu sormak istiyorum performans ayarın alınca fanlar sizde de 5800rpm e kadar çıkıyor mu?

Herhangi bir ayar yapmış mıydınız işlemciye bu skorları almadan önce?

Eki Görüntüle 87446
Ben şimdi tekrar test ettiğimde sonuçlar biraz yükseldi ama sorun şu işlemci çok erken throttle yiyor yani test boyu 70 dereceyi geçmiyor. Acaba ayarlardan bir şeyi değişmem mi gerekiyor?

Son düzenleme:
Herhangi bir ayar yapmış mıydınız işlemciye bu skorları almadan önce?

Ben şimdi tekrar test ettiğimde sonuçlar biraz yükseldi ama sorun şu işlemci çok erken throttle yiyor yani test boyu 70 dereceyi geçmiyor. Acaba ayarlardan bir şeyi değişmem mi gerekiyor?
ThrottleStop uygulamasında PROCHOT kaç derece gözüküyor ?

Arkadaşlar merhaba, Victus 16 laptopumda R23 testi yaptığımda işlemci önce çok iyi skorları alıp ilerleyen dakikalarda hızını düşürüp Throttle'a giriyor. Ancak sorun şu: Bu sürede ne voltaj ve watt ne de sıcaklık değeri yüksek değil. Yine de Throttle'a giriyor, yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam bende de ayni sorun var cozum bulabildiniz mi

Hocam bende de ayni sorun var herhangi bir cozum bulabildiniz mi?