dnmezhuseyin

Başarılı
Video depolamak için HDD'ye ihtiyacım var 2 ya da 4TB düşünüyorum.
YouTube için video editliyorum, ses dosyaları, videolar resimleri depolayacağım çoğunlukla.
Ayrıca harici disk kutusu veya dock kullanma konusunda kararsızım.
Nas düşündüm ama fazla gereksiz geldi benim için.

Video depolamak için HDD'ye ihtiyacım var 2 ya da 4TB düşünüyorum.
YouTube için video editliyorum, ses dosyaları, videolar resimleri depolayacağım çoğunlukla.
Ayrıca harici disk kutusu veya dock kullanma konusunda kararsızım.
Nas düşündüm ama fazla gereksiz geldi benim için.
Video depolamak için 2 veya 4TB kapasitesine sahip bir HDD seçimi yaparken dikkate almanız gereken bazı noktalar ve öneriler:

HDD Seçimi​

1. Kapalı NVR/HDD Seçenekleri:
- Seagate IronWolf: 4TB ve 2TB seçenekleri mevcut, özellikle video kayıt uygulamalarında iyi performans gösterir.
- Western Digital Red: 4TB ve 2TB seçenekleriyle bulunur, güvenilir bir seçimdir.
- Toshiba N300: 4TB'lık seçeneği ile güvenilir bir performans sunar.

2. Bağlantı Türleri:
- SATA HDD: Dahili sabit disk olarak kullanılabilir.
- USB 3.0/3.1 Harici HDD: Kolay taşınabilirlik sağlar.

Harici Disk Kutusu veya Dock Seçimi​

• Eğer harici bir disk kutusu kullanmak istemiyorsanız, USB ile bağlanan harici bir HDD almayı düşünebilirsiniz.
  • Dock kullanmak isterseniz, birden fazla HDD ile çalışmanıza olanak tanır ancak bu, ek maliyet ve alan ihtiyaçları getirebilir.
  • Genel olarak, gereksinimlerinize uygun bir harici HDD, taşınabilirlik ve kullanıcı dostu özellikler sunar.

Tavsiyeler​

• Kapazanızı Planlayın: Video dosyalarının büyüklüğünü göz önünde bulundurarak 4TB modelini tercih edebilirsiniz. Bu, gelecekteki dosyalar için de alan sağlar.
  • Yedekleme: Video projelerinizi güvende tutmak için harici HDD'ye yedekleme yapmayı unutmayın.
  • Performans Kontrolü: Video editlerken hızlı veri aktarımı ve okuma/yazma hızları önemlidir. 7200 RPM hızındaki HDD'ler, performansı artırabilir.

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, ihtiyacınıza uygun bir HDD seçimi yapabilirsiniz.