Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

29431

Becerikli
Merhaba,

YouTube'ta 60 FPS videolarda genellikle 1080p ve üzerinde video izlerken ciddi kasmalar, takılmalar ve donmalarla karşılaşıyorum. Bu sorunu donanım hızlandırma açıkken yaşıyorum ama kapatınca da sıcaklıklar artıp fanlar çalışmaya başlıyor, hem de GPU kullanımı da sürüyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisayarım Victus 16 S0007NT (7840HS 4070).

Çözüm
Bunun benim gözlemlediğim üç sebebi var:
  1. Kullanıcı farkında olmadan donanım/grafik hızlandırma açıyor. (kapatılması gerek)
  2. Brave kullanıyor.
  3. YouTube'un bit daraltmasına (premium alınması için) takılıyor.
1 ve 2 çok belirgin. 3'ü kimi önemsiyor, kimi önemsemiyor.
  1. Kullanıcı farkında olmadan donanım/grafik hızlandırma açıyor. (kapatılması gerek)
  2. Brave kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yüklenmiş eklenti varsa devre dışı bırakmayı denediniz mi?
uBlock Origin'i devre dışı bıraktım bir şey değişmedi.

2. Brave kullanıyor.
Donanım hızlandırmayı kapatınca düzeliyor ama işlemci kullanımı %15-20 yükseliyor GPU kullanımı da düşmüyor biraz önce donanım hızlandırmayı tekrar açınca sorunla karşılaşmadım ama başka bir sorunla karşılaştım ekran tamamen dondu gibi oldu CTRL+Shift+Win+B yaptım ancak düzeldi işin tuhaf tarafı ekran donmadı grafik Win+Shift+S yaparak ekran alıntısı aldım. Brave kullanıyorum şimdilik düzelmiş gibi görünüyor sebepsiz bir şekilde ama GPU'da da bir sorun olabilir, premium kullanıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-12-05 221130.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım hızlandırmayı kapatınca düzeliyor ama işlemci kullanımı %15-20 yükseliyor GPU kullanımı da düşmüyor biraz önce donanım hızlandırmayı tekrar açınca sorunla karşılaşmadım ama başka bir sorunla karşılaştım ekran tamamen dondu gibi oldu ctrl+shift+win+b yaptım ancak düzeldi işin tuhaf tarafı ekran donmadı grafik win+shift+s yaparak ekran alıntısı aldım, Brave kullanıyorum şimdilik düzelmiş gibi görünüyor sebepsiz bir şekilde ama GPU'da da bir sorun olabilir, Premium kullanıyorum.
Donanım hızlandırmayı zaten kapatınız, genelde sürücü uyumsuzluğu yahut tarayıcının GPU ile iletişimindeki sorundan kaynaklı hep sorun çıkartırlar. Premium kullanıyorsanız Brave'den kaynaklı kısmı bertaraf eder zaten yüksek bitte kullanıma izin verdiği için. GPU'da sorun olmadığını da test edebilirsiniz ama ben üç farklı sistemde benzer sorunu yaşadığım için YouTube ve Brave minimalinde olduğuna dair bir gözlemleme yaptım ki Brave zaten belirttiğim gibi son zamanlarda sorunlu. Önerdiğim tarayıcıdan, kaçtığım tarayıcıya döndü.