rxmoss

Gelişen
Bazı oyunlarda ne kadar oynasam oynayayım hiçbir şey olmuyor ama çoğu oyunda bazen 5 dk içinde bazen 2 saatte restart atıyor, ekran bir anda gidiyor, HDMI No Signal yazısı geliyor ve bazen kendi kendine yeniden başlatıyor. Kernel power 41 ve volgmr 161 ile 162 hataları gözüküyor olay görüntüleyicisinde.

• ARC A750
  • i3-12100F.
  • Kingston Fury 2x8 RAM.
  • MLD 500 GB M.2 SSD.
  • Game Booster 550W PSU.
  • Gigabyte H610MH V2.

Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.

Anladım hocam. Başka bir forumda format atmamı tavsiye edenler oldu. Windows kaynaklı bir sorun olabilir mi?
Olabilir. 9 Mayıs minidump hatası dışında hepsi yazılımsal. Yazılımsal da ya Windows kaynaklı ya da Grafik sürücüsü kaynaklı. DDU silip yeniden yükledim diyorsun. Yani öncekilerin çözümü bir ihtimal format ile çözülebilir.

Olabilir. 9 Mayıs minidump hatası dışında hepsi yazılımsal. Yazılımsal da ya Windows kaynaklı ya da Grafik sürücüsü kaynaklı. DDU silip yeniden yükledim diyorsun. Yani öncekilerin çözümü bir ihtimal format ile çözülebilir.
Anladım hocam. Garantiye yolladığımda işlemci ve RAM'in değiştiğini, ekran kartı,PSU ve SSD'de sorun görülmediğini söylemişlerdi. Ve Sanırım Anakart değişmişti.

Anladım hocam. Garantiye yolladığımda işlemci ve Ram'in değiştiğini, ekran kartı,PSU ve ssd'de sorun görülmediğini söylemişlerdi. Ve Sanırım Anakart değişmişti.
Yani teker teker hepsini test de edebiliriz. Eğer başka PSU ile de test ettilerse ve yine sorun devam ediyorduysa şimdilik PSU'yu bir kenara bırakıp; RAM ve Ekran kartına yönelmekte fayda var. RAM'ler bozuk mu bunu test etmek lazım MemTest ile. Eğer burası temiz çıkarsa Ekran Kartını test etmek lazım. Ekran kartını başka bir sisteme takıp test etmek lazım. Eğer sorun çıkarsa Ekran Kartı problemli. Bunun dışında bir de Anakart'a başka bir Ekran kartını takıp slotta mı bir problem var diye test etmek lazım.

Bunun sorunu çözeceğine inancım pek yok da BIOS girip, Misscellaneous settings gelip Gen3 alabilir misin?

Son düzenleme:
Yani teker teker hepsini test de edebiliriz. Eğer başka PSU ile de test ettilerse ve yine sorun devam ediyorduysa şimdilik PSU'yu bir kenara bırakıp; RAM ve Ekran kartına yönelmekte fayda var. RAM'ler bozuk mu bunu test etmek lazım MemTest ile. Eğer burası temiz çıkarsa Ekran Kartını test etmek lazım. Ekran kartını başka bir sisteme takıp test etmek lazım. Eğer sorun çıkarsa Ekran Kartı problemli. Bunun dışında bir de Anakart'a başka bir Ekran kartını takıp slotta mı bir problem var diye test etmek lazım.

Bunun sorunu çözeceğine inancım pek yok da BIOS girip, Misscellaneous settings gelip Gen3 alabilir misin?
Az Sonra dediklerinizi yapıcağım hocam bilgilendirme yaparım size.

Hocam girdim Misscellaneous'a bu seçenekler var

Dosya Ekleri

• 17784245430037944311990874705990.webp
    17784245430037944311990874705990.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Ortadaki 2 tane PCI-e seçeneklerini Auto'dan gen 3'e çeker misin?

Yaptım hocam, ayrıca Windows'un kendi bellek tarama aracı ile RAM'leri test ettim ve bir sorun çıkmadı. Memtest86'yı sonra yapacağım.

Ortadaki 2 tane PCI-e seçeneklerini Auto'dan gen 3'e çeker misin?

İşe yaramadı hocam.

Ortadaki 2 tane PCIe seçeneklerini Auto'dan Gen 3'e çeker misin.
1778427836622.webp

Hocam şimdi fark ettim böyle bir şey var bilgisayarda

Son düzenleme: