fatihberis

Çalışkan
Merhabalar,

ViewSonic marka projektörümde son bir gündür görüntünün alt kenarında yarım küre şeklinde görüntü kaybı meydana gelmektedir. Görüntü tam olarak yansımıyor ve alt kısım karanlık kalıyor ya da olması gereken yerden yukarıda bitiyor.

Projektörü yukarıya bakacak şekilde açılı kullanmakla beraber, yazılımsal olarak cihazı sıfırlamama istinaden sorun çözülmedi.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Screenshot_20251005_181938_Google.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

ViewSonic marka projektörümde son bir gündür görüntünün alt kenarında yarım küre şeklinde görüntü kaybı meydana gelmektedir. Görüntü tam olarak yansımıyor ve alt kısım karanlık kalıyor ya da olması gereken yerden yukarıda bitiyor.

Projektörü yukarıya bakacak şekilde açılı kullanmakla beraber, yazılımsal olarak cihazı sıfırlamama istinaden sorun çözülmedi.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 190562
- Kabloları Kontrol Et: Projektörünüz ile görüntü kaynağı arasındaki kabloları kontrol edin. Gevşek ya da hasarlı bir kablo bu tür görüntü kayıplarına neden olabilir.

- Ekran Oranı Ayarlarını Gözden Geçirin: Projektörünüzün ayarlarında ekran oranını (aspect ratio) kontrol edin. Yanlış bir ayar, görüntünün alt kısmının kesilmesine yol açabilir.

- Lens Ayarlarını Kontrol Edin: Projektörün lens ayarlarını (zoom ve focus) kontrol edin. Yanlış bir ayar görüntü kaybına neden olabilir.

- Yükseklik ve Açı Ayarları: Projektörü yukarıya bakacak şekilde açılı kullanıyorsanız, yükseklik ve açı ayarlarını kontrol edin. Ekran ile olan mesafe ve açı doğru değilse, görüntüde bozulmalar meydana gelebilir.

- Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak da bir çözüm olabilir. Bu ayar, yanlış yapılandırılmış ayarların düzeltilmesini sağlayabilir.

- Servis Kontrolü: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, teknik servis ile iletişime geçerek profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz.