i5 7500F

Becerikli
Merhaba,

Fotoğraf ve videoları sakladığım bir taşınabilir diskim var ve bu diskte virüs olduğunu hatırlıyorum. Yıllar önce bir bilgisayara bağladığımda bir sürü virüslü dosya buldu, o yüzden yıllardır başka bir bilgisayara bağlamıyorum.
  • Bu diskteki virüsleri nasıl temizleyebilirim?
  • Bende Intel işlemcili eski bir MacBook Pro var, ona bağlarsam virüs MacBook'a bulaşabilir mi?

Malwarebytes indirip ücretsiz şekilde depolama birimini seçip tam tarama yap. Ardından algıladığı virüsleri sil. Tabii virüs, depolama birimi taktığınız anda sizin sisteminizede bulaşabilir. Bunun için ya başka bir sistemde yada diskinizi bölüp 2. bir işletim sistemi kurun. Bu işletim sisteminde bu işlemi yapın. Doğal olarak biraz uğraştırıcı bir yöntem. Eğer üsteki üyenin dediği gibi sadece sanal ortamda diski bağlama yolu bulabilirseniz o daha kolay olur.

Ayrıca işletim sisteminiz MacOS mi? Virüs eğer Windows için yazıldıysa MacOS'de sorun olmaz.

Bence en mantıklı yöntem, hali hazırda çalışan bir bilgisayara veritabanı güncel ve lisanslı bir antivirüs kurmak, ardından internet bağlantısını kesmek olacaktır. Daha sonra taşınabilir diski bilgisayara bağlayıp antivirüs ile tam tarama yapabilirsiniz. Gerekli fotoğraf ve videoları yedekledikten sonra diski biçimlendirmek de ek bir güvenlik sağlayacaktır. İnternet bağlantısı olmadığı için, eğer zararlı yazılım ağ üzerinden iletişim kurmaya veya ek bileşenler indirmeye çalışıyorsa bunu da gerçekleştiremez.

Bence Linux Mint'i USB belleğe kur live CD olarak çalıştır, virüslü hard diski Linux Mint üzerinde aç. Gerekli olan dosyaları başka bir yere kopyala ve virüslü olan diski silip ayrılmamış alan yap. Sonra tekrardan alan oluştur. En temiz ve zahmetsiz yöntem.

Diskte virüs olsa bile Linux Mint'e etki edemeyecek ve virüsden etkilenmemiş olacaksanız.

Bence en mantıklı yöntem, hali hazırda çalışan bir bilgisayara veritabanı güncel ve lisanslı bir antivirüs kurmak
Önerebileceğiniz antivirüs yazılımları neler?

Bence Linux Mint'i USB belleğe kur live CD olarak çalıştır, virüslü hard diski Linux Mint üzerinde aç. Gerekli olan dosyaları başka bir yere kopyala ve virüslü olan diski silip ayrılmamış alan yap. Sonra tekrardan alan oluştur. En temiz ve zahmetsiz yöntem.

Diskte virüs olsa bile Linux Mint'e etki edemeyecek ve virüsden etkilenmemiş olacaksanız.
Linux'ta virüslü dosyaların tespitini nasıl yapacağım?