emilbreivik

Uzman
Bölümümle alakasız bir şekilde seçmeli ders olarak kodlama dersi alıyorum zorunlu olarak. Kodlama ile ilgili 0 bilgim olduğu için de hiçbir şey yapamadım. Yapmaya çalıştığım şey konu başlığında yazdığım gibi basit bir ürün listeleme sitesi yapma. Ana sayfaya 4-5 tane farklı ürün eklenecek ve bu ürünlere basıldığı zaman o ürünle ilgili ayrı bir sayfaya geçmesi gerek. Yani bildiğimiz alışveriş siteleri gibi. Ayrıyeten sepete ekle denilince sepette o ürün gözükecek gibi. Daha önce 2 farklı yapay zeka ile yapmaya çalıştım ama hem istediğim gibi yapamıyorlar hem de hata alıyorum sürekli.

Bu kodlama hakkında bilgisi olan var mı, yardımcı olursanız çok iyi olur.

Microsoft Copilot ve ChatGPT'ye yazdığımda bana aşağıda yazdığım kodu yazmamı istiyor VSC uygulamasında Terminal kısmına. O dediği şeyi Visual Studio Code uygulamasında Terminal kısmına her yazdığımda hata alıyorum. Aşağıdaki kodu girdikten sonra File>Open Folder kısmından bana ''my-shopping-site'' isimli klasörü aç diyor ama o klasör bilgisayarda yok. O kısımda sürekli kalıyorum, bu dediğiniz site ile nasıl yapabilirim ödevi, örnek video var mı?

npm create svelte@latest my-shopping-site
cd my-shopping-site
npm install

@emilbreivik, aslında çok da basit bir proje değil hiç bilmeyen biri için. Eger kendiniz yapacaksaniz HTML, CSS, JavaScript ve svelte öğrenmeniz lazım bence eğlenceli bir proje.

Daha önce hiç kod yazma gibi bir durumum olmadı, o yüzden hiç bilgim yok. Bu yüzden yapay zekalara yaptırmaya çalışıyorum ama yukarıda anlattığım gibi takılıyorum belli kısımlarda. Normalde HTML ile basitçe yaptırıyordum siteyi ama hocanın istediği benim yaptırdığım gibi değilmiş. Ürüne tıkladığımız zaman ürünle ilgili farklı bir sayfa açılması falan lazımmış.

Son düzenleme: