Vivaldi reklam engelleyicisi için kullanılmaz zaten. Özelleştirme isteyenler için iyidir. Mahremiyet açısından kötü diyen arkadaş detaylı anlatırsa sevinirim. Mesela masum gördüğünüz brave geçmişte yaptığı bazı şeyler.

Vivaldinin sadece bir kısmı kapalı kaynaktır ancak telemetri testlerinde en az telemetri gönderen tarayıcılardan birisidir. Brave sadece kendini iyi pazarlıyor o kadar.

@BursaliEfsane,techolayda kötü demiştim de sıkıntı vivaldiden değilmiş iyiki.

Diğer tarayıcılarda durum nedir hocam? Mesela Firefox forkları olan Floorp, LibreWolf, Waterfox ve Zen gibi tarayıcılarda durum nedir?
Floorp, LibreWolf, Waterfox, Zen: Kendini Firefox olarak tanıtan tarayıcılar. Tarayıcı geliştiricileri ile iletişime geçmemiz gerek.

Vivaldi, eski Opera nostaljisini güncel teknolojilerle yaşatan bir tarayıcı. Brave'den hiçbir eksik yanı yok aksine çok daha fazlası var. Gizlilik konusunda varsayılan seçenekler az olabilir ama zaten eklenti kurduktan sonra önemi kalmıyor. Brave çok agresif engellemeler yapıyor. Brave ne mobilde ne de Windows'ta düzgün çalışmıyor. Kısaca Web'i bozuyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi reklamını çok iyi yapıyor. Tipik bir Amerikan merkezli şirketi işte. Reklam işinde çok iyiler.

Özelleştirme seviyorsan Vivaldi. Ayar kurcalamak istemiyorsan Brave de bir seçenek. 🤷🏻

Vivaldi'de vpn bile çalışmıyor.
Ayar menüleri karma karışık ve 2k ekranda karınca yazısı gibiler ve menü fontunu büyütme imkani da yok.
Deneyimim bu kadar 2 gün dayanamadım sildim gitti.

İnatla kendini web sitelerine tanıtmıyor.
Evet ayarı var, varsayılanda kendini Chrome olarak tanıtıyor.
Vivaldi'de VPN bile çalışmıyor.
İlk geldiği günden beri sık sık VPN'i kullanıyorum ve çok iyi çalışıyor. Oturum açmamış olabilirsin.

Ayar menüleri karma karışık ve 2k ekranda karınca yazısı gibiler ve menü fontunu büyütme imkani da yok.
Arayüzü ölçekleme seçeneği var. Ben %110'da kullanıyorum.

Vivaldi'nin sekme yönetimi rakipsiz. Fare ve mouse gesturelarını birçok şey için ayarlayabiliyorsun, kişiselleştirme konusunda da rakipsiz. Tüm özelliklerini kurcalayıp öğrenmek gerekiyor çünkü gerçekten çok fazla özellik var.

Brave'in geçmişi temiz değil. Kişiselleştirme çok kısıtlı.

Vivaldi'nin Brave'den eksiği yok fazlası var.

Evet ayarı var, varsayılanda kendini Chrome olarak tanıtıyor.
Buna gizlilik diyorlar işte, ona çok gülüyorum. 😃 User-Agent saklamak istersem başka bir tarayıcıya gerekli eklentiyi kurar veya başlığı modefiye ederim olur biter.

Bir açık çıksa, yüzde 95 ihtimal ile Chromium motorundan çıkar. Onu da zaten yakalayabiliyoruz. Vivaldi olduğunu bilsek ne bilmesek ne.

Böyle amatör karar veren tarayıcıları kullanmayın bence.