Vivo X300 Pro veya Ultra alınır mı?

Ethem Efe 71

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Kendimi bildim bileli genellikle ortalama altı, işimi görecek uygun fiyatlı telefonlar kullandım. Ancak bu yıl kendime gerçekten iyi bir telefon alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum. Bir süredir araştırma yapıyorum ve şu an en çok aklıma yatan modeller Vivo X300 Pro ve X300 Ultra. Evet, fiyatları yüksek ancak hem sundukları özellikler hem de genel kullanıcı deneyimi açısından gerçekten çok hoşuma gittiler.

Türkiye'de X300 Ultra'nın fiyatı sanırım yaklaşık 110.000 TL civarında. Ben Kuzey Kıbrıs'ta yaşadığım için cihazı 70.000-80.000 TL bandında bulabileceğimi düşünüyorum. X300 Pro'yu ise yaklaşık 50.000-60.000 TL arasında alabileceğim gibi görünüyor.

Şu an en çok Pro ile Ultra arasında kararsız kaldım. Düşündüğümde Ultra; daha güçlü işlemcisi (Qualcomm Snapdragon 8 Elite Gen 5), kamera tarafındaki ekstra avantajları ve sunduğu ek özelliklerle cazip duruyor. Ancak fiyat farkına gerçekten değip değmeyeceği konusunda emin olamadım.

Çok yoğun oyun oynayan biri değilim. Bu yüzden hangi modeli alırsam alayım performans konusunda beni fazlasıyla memnun edeceğini düşünüyorum. Buna rağmen Ultra'nın sunduğu ek özellikler insanın aklını çelmiyor değil.

Fotoğraf çekmeyi de seven biriyim. Aslında ileride kendime bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyordum ancak şu an bütçemi her şeye aynı anda ayırmam mümkün görünmüyor. Bu yüzden Vivo'nun kamera performansının bu isteğimi büyük ölçüde karşılayabileceğini düşünüyorum. İncelediğim örneklerde buna destek çıkıyor bir bakıma.

Önerilerinizi merak ediyorum. X300 Pro ile Ultra arasında hangisini tercih ederdiniz ve neden? Bunun dışında önerebileceğiniz farklı modeller varsa onları da seve seve değerlendiririm. Apple ise maalesef bana hiç hitap etmiyor, bu yüzden iPhone tarafına geçebileceğimi pek sanmıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

@Simon @Sensei

Bence gereksiz pahalı bir telefon. O fiyata amiral gemisi bir Samsung alırsın diye düşünüyorum. Ama benim önerim Poco X8 pro.

Bence gereksiz pahalı bir telefon. O fiyata amiral gemisi bir Samsung alırsın diye düşünüyorum. Ama benim önerim Poco X8 pro.
X8 Pro ve X300 modellerinin bambaşka bir dünyada olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Samsung batarya, şarj hızı ve kamera olarak memnun etmiyor beni açıkçası, farklı bir şeyler denemek istiyorum. Bu bütçede gidip S26 Ultra almak para israfı gibi geliyor bana.

Anlattıklarına göre iş görür bir telefon olduğu için X8 Pro'yu önermiştim, yoksa yüksek özellikli bir telefon, alınabilir.

Anlattıklarına göre iş görür bir telefon olduğu için X8 Pro'yu önermiştim, yoksa yüksek özellikli bir telefon, alınabilir.
Esasen X7 Pro kullanıyorum zaten, OS olarak kötü, çok oyun oynamıyorum. Kamera performansı idare eder ama çok daha iyisi olabilir.

Yine de teşekkür ederim.

Evet, Xiaomi telefonlar yazılım olarak kötü ama genellikle uygun fiyata iyi donanım veriyorlar, ve Ultra modeli alınabilirse daha iyi olur çünkü Snapdragon işlemci daha güçlü her türlü MediaTek'ten.

Oppo find X9 Pro kullanıyorum, kamerası Vivo kadar iyi; fotoğraf çektiğim her kişi modeli soruyor.

Bence düşünebilirsin. X9 Ultra ülkemizde satışa sunulsaydı alacaktım ama getirmediler maalesef. Bu arada Vivo fotoğraflarda fazla AI oynaması yapıyor, Oppo o kadar değil. Fotoğrafa bakınca doğal havayı kaçırmıyorsun.

Oppo'daki Color OS Android'de IOS'a en yakın işletim sistemi bence.

Düşünmedim değil, Vivo'da çok fazla AI ile fotoğraf oynaması olduğunu duymamıştım. Fazlaca inceleme izledim bir de.

Snapdragon için Ultra'ya geçmek istemiyor değilim açıkçası, bilemedim ya gerçekten. Biraz daha fikir bekleyeceğim. Teşekkür ederim.

Eğer kamera yetenekleri veya yoğun oyun performansı sizin için ilk sırada değilse, piyasada çok daha ekonomik alternatifler bulabilirsiniz. Üreticiler; kamera, kablosuz şarj veya lüks malzeme kalitesinden kısarak işlemci ve batarya performansına odaklanan fiyat/performans canavarı modeller sunmaktadır. Bu sayede bütçenizi tamamen günlük hız ve akıcılığa yatırmış olursunuz.

Bu ikisi arasında X300 Pro yeterli olur bence. Kamera olarak Pro modeli bile zaten piyasada alabileceğin en iyilerden birisi. Pro ve Ultra arasındaki fark, fiyat farkından çok daha az. Ben direkt standart X300 kullanıyorum mesela, buna rağmen çevremde daha iyi kamerası olan bir telefon görmedim.

Oppo konusunda ise alttaki videoyu izleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…