cakiejoy

Çalışkan
Cihaz
Vivo Y21
Merhaba,

Telefonuma Custom ROM kurmak istiyorum ama telefonum TWRP bile desteklemiyor. Custom ROM derleyebilirmişim ama vendor ve device tree bulamadım bulsam derleyicektim ama yok bu konuda bilgili değilim bilgili olanlar için soruyorum nasıl ROM ve TWRP derlerim?

Merhaba,

Telefonuma Custom ROM kurmak istiyorum ama telefonum TWRP bile desteklemiyor. Custom ROM derleyebilirmişim ama vendor ve device tree bulamadım bulsam derleyicektim ama yok bu konuda bilgili değilim bilgili olanlar için soruyorum nasıl ROM ve TWRP derlerim?
Derlemenizi önermem ama TWRP kolay rom biraz uzun eğer yardımcı olursa @Heribert Yavuz yardımcı olabilir.
Çok lazımsa GSI kurabilirsiniz onu derlemek de kolay.

Merhaba,

Klasik BBK grubu ROM paylaşmazlar. MediaTek işlemcili ise MTKClient ile, recovery yedeği alıp TWRP derleyebilirsiniz.
Device tree olusturulabilir fakat kernel paylaşmıyor Vivo.

Klasik BBK grubu ROM paylaşmazlar. MediaTek işlemcili ise MTKClient ile, recovery yedeği alıp TWRP derleyebilirsiniz.
Zaten Vivo cihazlarda bootloader kilidi açılmıyor yani bildiğim kadarıyla Root bile atamazsın.Şaka gibi Xiaomi arada işe yarıyor:D

Derlemenizi önermem ama TWRP kolay ROM biraz uzun eğer yardımcı olursa @Heribert Yavuz yardımcı olabilir.
Çok lazımsa GSI kurabilirsiniz onu derlemek de kolay.

GSI ne olduğuna bakacağım hocam sonra.

Huawei, Honor, Vivo bunlarda pek yazılımsal değişiklik söz konusu olmuyor. Custom için Xiaomi alacaksın geçeceksin.

ROM için Xiaomi daha iyi evet daha fazla destek var.

Klasik bbk grubu ROM paylaşmazlar. MediaTek işlemcili ise MTKClient ile, recovery yedeği alıp TWRP derleyebilirsiniz.

Kernel olması zorunlu mu?