Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba,

11. Nesil HP Victus 16 Windows 11 bilgisayarım Canary güncellemesi yapmış.
Bilgisayar oturum açıyor fakat siyah ekranda kalıyor.
Format atayım diyorum.
VMD driver yüklüyorum hâlâ sürücü bulamıyor.
İşin garip tarafı ise Shift+F10 yaptıktan sonra notepad-farklı kaydet seçeneğine girdikten sonra sürücüleri görebiliyorum.
Yani sürücüler yükleniyor.
Ubuntu 23 yüklü sistemde.
Yardımlar için teşekkürler👹

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulum USB’sini nerede oluşturdun?

Ben bu sorunu çözeceğim 😎

Kurulum USB’sini Linux’ta oluşturdun. USB’yi Windows sistemde Rufus ile oluştur, sorun çözülecek. ISO’yu da buradan indir.
Merhaba,

11. Nesil HP Victus 16 Windows 11 bilgisayarım Canary güncellemesi yapmış.
Bilgisayar oturum açıyor fakat siyah ekranda kalıyor.
Format atayım diyorum.
VMD driver yüklüyorum hâlâ sürücü bulamıyor.
İşin garip tarafı ise Shift+F10 yaptıktan sonra notepad-farklı kaydet seçeneğine girdikten sonra sürücüleri görebiliyorum.
Yani sürücüler yükleniyor.
Ubuntu 23 yüklü sistemde.
Yardımlar için teşekkürler👹

Canary güncellemesini senin isteğin olmadan yapması mümkün değil, sistemi suçlama.
2.olarak siyah ekranda kalıyor ama mouse görebiliyorsan CTRL + Shift + ESC basıp Görev Yöneticisi'ni açarak yeni görev çalıştıra explorer.exe yazarsan masaüstü gelir.
3.olarak eğer direkt mouse bile yoksa temiz kurulum yapmak için başka bir bilgisayardan USB oluştur. Ventoy veya Rufus'tan USB oluşturmayı bilmiyorsan direkt Microsoft'un kendi aracına USB'yi tanıt, o kendisi hazırlar.

Hocam Windows 11'in geliştirici sürümünü, yani stabil olmayan sürümünü kullanıp hata alınca şaşırmak neden? :)

En kısa sürede stabil sürüme dönmenizi öneriyorum.

Daha da tuhaf olan şey arkadaş olayı şöyle lanse etmiş "Laptopum Canary güncellemesi kurmuş". Senin iznin olmadan bilgisayar nasıl Insider kanalına giriyor önce bu sorgulanmalı.

Artı -3 Eksi
Olarak eğer direkt mouse bile yoksa temiz kurulum yapmak için başka bir bilgisayardan USB oluştur. Ventoy veya Rufus'tan USB oluşturmayı bilmiyorsan direkt Microsoft'un kendi aracına USB'yi tanıt, o kendisi hazırlar.

İlk mesajımda detay mevcut.
Ayrıca tam da öyle oldu sistemi suçlamak ne alaka?
Bilgisayarı açtığımda sistem güncelleniyor yazıyordu.
İnanmıyor musunuz?
Hiç umurumda değil.

Sorunum için çözümünüz varsa beklerim.

Önceki konuşmayı görmezden gelerek, emin olmak için tekrar soracağım.
Windows 10 veya 11 kurulurken, kurulum yapacağınız diski seçmek istiyorsunuz ama diski göremiyorsunuz. Driver da göremiyorsunuz doğru değil mi?
Durum bu mu?
Laptop sitesinden Intel Rapid Storage Technology Driver'ı indirip kurulumda denediniz değil mi?

Canary sürümüne bugün ya da dün güncelleme gelmedi ki.

Sorunun bugün ya da dün olduğunu kimse söylememiş. Konuda 10 tane gereksiz mesajınız oldu hocam.

Önceki konuşmayı görmezden gelerek, emin olmak için tekrar soracağım.
Windows 10 veya 11 kurulurken, kurulum yapacağınız diski seçmek istiyorsunuz ama diski göremiyorsunuz. Driver da göremiyorsunuz doğru değil mi?
Durum bu mu?
Laptop sitesinden Intel Rapid Storage Technology Driver'ı indirip kurulumda denediniz değil mi?

Sorunun bugün ya da dün olduğunu kimse söylememiş. Konuda 10 tane gereksiz mesajınız oldu hocam.
İndirip denedim hocam.
Hatta Intelin olamayan sürücüyü de denedim.
Windows kurulumu hizmeti sürücüleri algılamıyor.
Tam da doğru anlamışsınız.

İndirip denedim hocam.
Hatta Intelin olamayan sürücüyü de denedim.
Windows kurulumu hizmeti sürücüleri algılamıyor.
Tam da doğru anlamışsınız.

Tamamdır. Şimdi şöyle bir sıkıntı olabiliyor. Eskiden (çok detay vermeyeceğim) ben de çok eski bir bilgisayarıma Windows 8 kurmak isterken format ekranı gelmiyordu. Formattan önceki Windows'u açıp monitör driverı yükledim. Garip bir şekilde Windows kurulumunda da görüntü gelmeye başladı.
Ubuntu'yu silmediyseniz Ubuntu tarafında driver yüklemeyi deneyebilirsiniz. Açık kaynaklı driverlar olabilir.

Doğru ama bir sorun yok. Çatır çutur kullanıyorum ben.

Senin kullanman o build'de hiçbir sıkıntı olmadığı anlamına gelmiyor. Stabil olmayan sürüm sonuçta. Bayağı saçma bir argüman bu bu yüzden. Hecelememe gerek yok herhalde. Stabil olmayan, dengeli olmayan sürüm. Herkese açılmamasının da bir sebebi var değil mi??