Yight

Çalışkan
Arkadaşlar başlıktaki modemi kullanmaktayım ve QoS ayarlarını yapınca gelen internet hızı artıyor ancak pingim hala stabil olmuyor ve üstüne bufferbloat testinden direkt D falan alıyorum QoS ayarı kapalıyken ama açınca direkt F oluyor.

Nasıl çözebilirim?

51 Mbps download, 10 Mbps upload geliyor bize.

Yardım edecek arkadaşlar için teşekkürler.

1763735559199.webp

Ethernet driverım Realtek'in maalesef. İnternette paket kaybı veya ping yaptığını duydum, haberiniz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıktaki modemi kullanmaktayım ve QoS ayarlarını yapınca gelen internet hızı artıyor ancak pingim hala stabil olmuyor ve üstüne bufferbloat testinden direkt D falan alıyorum QoS ayarı kapalıyken ama açınca direkt F oluyor.

Nasıl çözebilirim?

51 Mbps download, 10 Mbps upload geliyor bize.

Yardım edecek arkadaşlar için teşekkürler.

Eki Görüntüle 203794

Ethernet driverım Realtek'in maalesef. İnternette paket kaybı veya ping yaptığını duydum, haberiniz olsun.

QoS ile bufferbloat skorunu koaky kolay yükseltemezsin onun yerine Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup cihazın WAN portuna PPPoE bilgilerini girip modemdeki QoS'i kapatıp modemi köprü moduna alıp modemin lan portundan routerın WAN portuna kablo ile bağlanıp router üzerinden interneti kullanman ve routera SQM kurup o şekilde bufferbloat sorununu düzelir.

Reis sağ olda bizim ev büyük ve hiçbir odaya kablo gelmiyor ondan dolayı evde bir sürü repeater var ama işe yaramadığını(hız açısından) anlatsam bile bir şey değişmiyor. Bir tane tesitattan internet aktaran vardı onlar olabilir geliyor. Yardımın için teşekkürler.

Ama yaptığım QoS ayarları sayesinde oyunlarda pingim daha az fırlamaya başladı hiç yoktan iyidir. LoL'de 1dakikada bir oluyordu şu anda ise 5dk da bir oda çok anlık oluyor eskiden 1sn civarında oluyordu.

Son düzenleme: