FDY58

Çalışkan
Şu anda VMware ile Fedora 42 kurdum ama ekran kartını kullanmıyor. Half-Life 2 bile kasıyor. Nasıl ekran kartını sanal makineye aktarıp sürücü kurarım?

Makine için ayırdığım donanımlar:

8 GB RAM.
200 GB depolama.
8 çekirdek işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi özel değil ise neden Half-Life 2'yi sanal bilgisayarda oynamak istiyorsunuz? Hele ki oyunun native Linux desteği olmasına rağmen?

Denemelik Half-Life 2 denedim çalışacak mı diye ama tırt yani cidden aktarılmışmı diye bakmak için indirdim ve FPS fark test yaparım diye düşündüm.
Half-Life 2'yi nereden edindiniz? Windows sürümü ise Wine ile de açabilirsiniz. Wine ekran kartınızı kullanabilir.

GPU Passthrough ile ekran kartı aktarımı yapılabiliyor. Fakat Linux ile çalışır mı emin değilim. Sizin bir fikriniz var mı?
PCIe Passthrough ile mümkün olsa da maalesef her cihazda bulunan özellik değil. Ben bu teknolojiyi 2 sene önce bir firmada Linux'de deği VMware ESXi'de denedim. PCIe bir Ethernet kartını direk sanal makineye bağlamıştık. Ancak bu özelliğin VMware'nin Workstation veya Player sürümünde olduğunu hiç sanmam.

Half-Life 2'yi nereden edindiniz? Windows sürümü ise Wine ile de açabilirsiniz. Wine ekran kartınızı kullanabilir.

Normal Steam'den indirdim daha önce kütüphanemde olduğu için.

PCI-e passthrough ile mümkün olsa da maalesef her cihazda bulunan özellik değil. Ben bu teknolojiyi 2 sene önce bir firmada Linux'de deği VMware Esxi'de denedim. PCI-e bir Ethernet kartını direk sanal makineye bağlamıştık. Ancak bu özelliğin VMware'nin workstation veya Player sürümünde olduğunu hiç sanmam.

Peki nasıl olabilir bilgisayar çok eski değil aslında 4050 var içinde daha.

Peki nasıl olabilir bilgisayar çok eski değil aslında 4050 var içinde daha.
Bu özelliği genelde server tipi anakartlara koyuyorlar. Anakart modeliniz nedir?

Steam'ın Linux sürümü size direk Linux'de çalışan Half-Life 2 verecektir. Daha iyi bence.