SonMonsterBükücü

Çalışkan
Merhaba,
4 yıldır Vodafone Net kullanıyorum. Son bir haftadır bağlantı kopmaları yaşanıyor. Bağlantı sağlansa ve internet hızımı 75 Mbps olarak görsem bile videolarda donma, internetimin anlık kopması ve oyunlarda anlık düşmeler gibi sorunlar yaşıyorum. Hat değerlerimi yorumlayabilecek bilgili bir forum üyesi varsa çok minnettar kalırım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 81
Merhaba,
4 yıldır Vodafone Net kullanıyorum. Son bir haftadır bağlantı kopmaları yaşanıyor. Bağlantı sağlansa ve internet hızımı 75 Mbps olarak görsem bile videolarda donma, internetimin anlık kopması ve oyunlarda anlık düşmeler gibi sorunlar yaşıyorum. Hat değerlerimi yorumlayabilecek bilgili bir forum üyesi varsa çok minnettar kalırım.
Bağlantı kopmaları ve stabil olmayan hat değerleri için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Donanım Kontrolleri​

• Modemi Yeniden Başlatın: Modeminizi kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra açın.
  • Kabloları Kontrol Edin: Modem ve telefon hattı arasındaki kabloların sağlam ve düzgün olduğundan emin olun.
  • Filtre Kullanımı: Eğer kullanıyorsanız, telefon hattı filtrelerinin düzgün çalıştığından emin olun.

2. Hat Değerlerini Gözden Geçirme​

• Sinyal-Gürültü Oranı: 8.3 dB düşük bir değerdir. İdeal değer 10 dB ve üstüdür. Bu değer düşükse, hattınızdaki gürültü yüksek olabilir.
  • Zayıflama: Aşırı zayıflama (11.0 dB) sinyalin düşmesine neden olabilir. Bu durumu azaltmak için daha kaliteli kablolar kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Güç Seviyesi: 14.5 dBm değerler oldukça normal görünmekle birlikte, yukarıdan daha düşük bir sinyal olabilir.

3. Yazılım Güncellemeleri​

- Modem Firmware Güncellemeleri: Modeminizin yazılımını güncellediniz mi? Gerekliyse üretici web sitesinden yeni sürümü kontrol edin.

4. İnternet Sağlayıcı ile İletişime Geçin​

- Destek Hattı: Sorununuz devam ederse, Vodafone destek hattını arayarak durumu bildirin. Hattı kontrol ederek problemin kaynağını anlamaya çalışabilirler.

5. Alternatif Testler​

- Farklı Cihazlarda Deneyin: Başka bir cihazdan (bilgisayar, telefon vb.) internet bağlantısını test edin. Sorun cihazdan mı yoksa genel bağlantıdan mı kaynaklanıyor anlamaya çalışın.

6. Ağ Ayarları​

- DNS Ayarları: DNS ayarlarınızı değiştirerek daha hızlı bir DNS sunucusu kullanmayı deneyin. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) gibi alternatifleri deneyebilirsiniz.

7. Uzun Vadeli Çözüm​

- Modem Değişimi: Eğer sorun çözülmezse, yeni bir modem almayı düşünebilirsiniz.

Sorununuzun çözülmesi için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Detaylı teknik bilgiye ihtiyacınız olursa, hattınızın yapısını ya da diğer ilgili detayları belirtmeniz faydalı olacaktır.