Blackjaz

Becerikli
Vodafone'un SOL yani Superonline fiber altyapısından verdiği fiber hizmetindeki politikaları nasıl? DPI uyguluyorlar mı? DNS değiştirebiliyor muyuz? VPN bağlantılarını engelliyorlar mı? Sansür politikaları ne kadar katı? PPPoE kullanıcı adı ve şifrelerini paylaşıyorlar mı yani farklı bir modem kullanabiliyor muyuz?

Millenicom 'un Vodafone 'dan bir farkı var, Superonline omurgalarını kullanıyor. Vodafone 'un kendi altyapısı da olduğu için kendi omurgasına yönlendirme yapıyor olması lazım.
Belki bir ihtimal iyidir diyeceğim ama pek umudum da yok. Vodafone 'un kendi alt yapısını kullanan bir arkadaşım şirket VPN'ine bağlanamadığı için evden çalışamıyordu. Çok korkutuyor beni Vodafone. :(

Hocam taahütsüz paketleri varsa önce taahütsüz paketleri üzerinden bir deneme yap istersen. Ben milenniyi arayıp telekom altyapıya geçirmiştim bir süre sonra anca öyle rahatladım. Şirket wireguard vpn kullanıyordu kendi altyapısında, ona bile bağlantı sağlayamadım SOL altyapısında. İnternette SOL hakkında söylenen SansürOnline sözleri gerçekten doğru.

7 Yıldır SOL kullandığım için biliyorum durumları ama daireme kadar fiber getiren bir tek SOL var. Bina ve site alt yapısı o kadar kötü ki DSL hizmeti bile alamıyorum. Mecbur SOL alt yapısından devam edeceğim. :/

Geçmiş olsun hocam, keşke kullanmasanız ama mecbursanız yapacak bir şey yok. Bölgenizde airfiber dağıtan firmalar var mı? TT üzerinden dağıtan firmalar özellikle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef onlar da yok. SOL zorunlu gibi şimdilik. Kablonet var binada fakat komşumun dediğine göre kötüymüş. Zaten WiFi adlarına baktığımızda Superonline modemlerini görüyoruz. SOL'u bırakıp DSL'e geçmek istedim de o da olmuyor. Ya taşınacağım ya da SOL alt yapısından bir şey seçeceğim. :D

Bende de şöyle bir durum söz konusu, milenniden TT altyapıya geçirdim, şu anda 1000'liğe geçmeyi düşünüyorum ama enteresan bir şekilde binamda TT artık yok diyor :D son portu da ben almışım bir şekilde, TT bölge müdürlüğüne gidip özel proje talep edebiliyorsun bildiğim kadarıyla. Eğer binana yakın bir yerden TT fiber altyapısı geçiyor ise, özel proje talep etme hakkın var mış. Ne kadar fiyat çıkar bilmiyorum ama tpc forumlarında görmüştüm sanki. Bir süredir Telekom müdürlüğünü rahatsız ediyorum ben de ama yıl başından sonra yeni projeler başlayacak o ara şansını tekrar dene deyip duruyorlar :)

Şu an sol eve kadar 1000'lik fiber getiriyor ama yine de istemiyorum, TT'nin 100'lük interneti bile çok daha iyi onlarınkine kıyasla :)

Son düzenleyen: Moderatör: