Guneyxz
Becerikli
Merhaba VPN açınca internet gidiyor. DNS ayarına baktım olmadı, bir sürü VPN denedim olmadı. Yardımcı olacaklara teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör:
Alakasız olarak yine ben forumun en aktif üyesi olarak, neyse çözüme gelelim; sorun genellikle VPN sağlayıcısı ya da internet sağlayıcı(modem) sorunudur ama bazı çözümlerde mevcut birkaçını yazacağım denersiniz çözülmezse VPN ve modem değiştirin.
- Kill Switch kullanıyorsanız kapatın.
- Ağ bağdaştırıcı ve ağ ayarlarını sıfırlayın. VPN içinde yapın.
- Anti-Virüs ve güvenlik duvarınızı kapatarak deneyin, genlikle sadece anti virusu kapatmak çözer.
- NordVPN destek sitesi, IPv6'nın devre dışı bırakılmasını öneriyor:
- Windows ağ ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakın.
- NordVPN ayarlarından:
- connection bölümüne girin → VPN protokolünü Auto (recommended), OpenVPN UDP veya TCP olarak ayarlayın.
- post‑quantum encryption ve threat protection Pro → Advanced browsing protection özelliklerini kapatın.
Sorun olursa yazın hocam tekrar yardımcı olalım, rica ederim.
Ağ bağdaştırıcı ekleme sebebi köprü bağlantısı hocam, farklı bağlantı yöntemleri de var ama en güvenli ve kolayı olanları köprü bağlantısı.Bazı VPN'lerde ayarlar seçeneği yoktu buradan kill Switch gözüküyordu kapattım bir de ağ bağdaştırıcısımı bir şey ekledi kendisi sorun çıkmadı.
Geliştrirci seçeneklerinden görev sonlandırmayı açıp görev sonlandır deyin yada görev yöneticisinden kapatmaya çalışın.Bazı VPN'lerde ayarlar seçeneği yoktu buradan kill Switch gözüküyordu kapattım bir de ağ bağdaştırıcısımı bir şey ekledi kendisi sorun çıkmadı.
Ama tek sorun VPN bilgisayarı kapatmadan kapatamıyosun uygulamaya tıkladığımda planetvpn zaten çalışıyor diyor.