Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Guneyxz

Becerikli
Yer
Antalya/Finike
Merhaba VPN açınca internet gidiyor. DNS ayarına baktım olmadı, bir sürü VPN denedim olmadı. Yardımcı olacaklara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Alakasız olarak yine ben forumun en aktif üyesi olarak, neyse çözüme gelelim; sorun genellikle VPN sağlayıcısı ya da internet sağlayıcı(modem) sorunudur ama bazı çözümlerde mevcut birkaçını yazacağım denersiniz çözülmezse VPN ve modem değiştirin.
  • Kill Switch kullanıyorsanız kapatın.
  • Ağ bağdaştırıcı ve ağ ayarlarını sıfırlayın. VPN içinde yapın.
  • Anti-Virüs ve güvenlik duvarınızı kapatarak deneyin, genlikle sadece anti virusu kapatmak çözer.
  • NordVPN destek sitesi, IPv6'nın devre dışı bırakılmasını öneriyor:
    • Windows ağ ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakın.
    • NordVPN ayarlarından:
      • connection bölümüne girin → VPN protokolünü Auto (recommended), OpenVPN UDP veya TCP olarak ayarlayın.
      • post‑quantum encryption ve threat protection Pro → Advanced browsing protection özelliklerini kapatın.

Planet VPN'de sorun çıkmadı gene de teşekkürler.
Hangi VPN sağlayıcısını kullanıyorsunuz? İletişim kuralınızı değiştirmeyi deneyin. Catapult Hydra'da da düzenli olarak sabit değişmeden 1 saatte bir internetim kesiliyordu. WireGuard geçince düzeldi.

İletişim kuralını nasıl değiştireceğim?
Her VPN istemcisinin ki farklıdır. Kaspersky'da ayarlarda mevcut.

1753451420824.webp

Hangi VPN sağlayıcısını kullanıyorsunuz? İletişim kuralınızı değiştirmeyi deneyin. Catapult Hydra'da da düzenli olarak sabit değişmeden 1 saatte bir internetim kesiliyordu. Wireguard geçince düzeldi.

Connect tuşuna basınca internet gidiyor disconnete basınca geri geliyor.

Alakasız olarak yine ben forumun en aktif üyesi olarak, neyse çözüme gelelim; sorun genellikle vpn sağlayıcısı yada internet sağlayıcı(modem) sorunudur ama bazı çözümlerde mevcut birkaçını yazacağım denersiniz çözülmezse vpn ve modem değiştirin.
  • Kill Switch kullanıyorsanız kapatın
  • Anti-Virus ve güvenlik duvarınızı kapatarak deneyin, genlikle sadece anti virusu kapatmak çözer.
  • NordVPN destek sitesi, IPv6’nın devre dışı bırakılmasını öneriyor:
    • Windows ağ ayarlarından IPv6’yı devre dışı bırakın.
    • NordVPN ayarlarından:
      • Connection bölümüne girin → VPN protokolünü Auto (Recommended), OpenVPN UDP veya TCP olarak ayarlayın.
      • Post‑quantum encryption ve Threat Protection Pro → Advanced Browsing Protection özelliklerini kapatın

Alakasız olarak yine ben forumun en aktif üyesi olarak, neyse çözüme gelelim; sorun genellikle VPN sağlayıcısı ya da internet sağlayıcı(modem) sorunudur ama bazı çözümlerde mevcut birkaçını yazacağım denersiniz çözülmezse VPN ve modem değiştirin.
  • Kill Switch kullanıyorsanız kapatın.
  • Anti-Virüs ve güvenlik duvarınızı kapatarak deneyin, genlikle sadece anti virusu kapatmak çözer.
  • NordVPN destek sitesi, IPv6'nın devre dışı bırakılmasını öneriyor:
    • Windows ağ ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakın.
    • NordVPN ayarlarından:
      • connection bölümüne girin → VPN protokolünü Auto (recommended), OpenVPN UDP veya TCP olarak ayarlayın.
      • post‑quantum encryption ve threat protection Pro → Advanced browsing protection özelliklerini kapatın.

Planet VPN'de sorun çıkmadı gene de teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm